Užfiksavo įspūdingą akimirką: atrodo tarsi iš ugnikalnyje įrengtos piktadario irštvos būtų iššovęs mirtinas lazerio spindulys (Foto)  ()

Indonezijos fotografas Gunarto Song užfiksavo neįtikėtiną akimirką. Virš aktyviausio Indonezijos ugnikalnio nufotografavo krentantį meteoritą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gunarto Song šį kadrą užfiksavo gegužės 27 d., pasidalindamas juo savo „Instagram“ tinkle.

Ugnikalnio krateris ir į lazerio šviesą panašus spindulys, sklindantis iš vulkano, gali priminti piktadario slėptuvę, kuri dažnai pasitaiko komiksuose ir holivudo filmuose. Tačiau šiuo atveju tai tikrai nėra kokio nors blogiuko irštva.

Iš tikrųjų tai yra meteoritas, krentantis į Merapio kraterį. Jo spalva priklauso nuo sudėties, o kadangi pastarasis švietė ryškiai žalia spalva, tikėtina, kad jame buvo daug magnio.

 

Netgi būtų įmanoma išsiaiškinti, kuriam meteorų lietui šis objektas priklausė, tačiau tą dieną, kai buvo padaryta ši nuotrauka, buvo du meteorų lietūs.

Kiekvienais metais, vėlyvą balandį ir gegužę, Žemė kerta orbitinį Halio kometos kelią, taigi mūsų naktinį dangų nušviečia Eta Akvaridų meteorai, t. y. palikti Halio kometos gabalėliai.

Eta Akvaridų srautas šiais metais buvo aktyvus nuo balandžio 19 iki gegužės 28 dienos. Šių meteorų pikas vyko gegužės 6-7 d. naktį.

 

Tuo tarpu arietidų lietaus sulaukėme gegužės 14 d., kuris vis dar vyksta ir tęsis iki birželio 24 d. Srauto pikas buvo birželio 7-8 d. naktį.

Nuotrauka buvo užfiksuota gegužės 27 d. 23:07 vietos laiku, tad abu variantai yra vienodai tikėtini.

O nuotrauka, tenka pripažinti, iš tiesų gniaužianti kvapą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()