Afrikoje rastas vienas didžiausių deimantų Žemėje - per 50 metų kompanijai tai yra pirmas toks radinys (Video)  ()

Botsvanoje kalnakasiai atkasė stulbinantį 1 098 karatų deimantą, kuris gali būti trečias pagal dydį deimantas pasaulyje, teigiama naujienų pranešimuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulis akmuo yra 1 098 karatų, tik šiek tiek mažesnis už antrą pagal dydį kada nors rastą deimantą.

Milžiniškas brangakmenis buvo aptiktas birželio 1 d. Botsvanos pietuose esančioje Džvanengo kasykloje, kuri laikoma vertingiausia kasykla pasaulyje, praneša agentūra „Bloomberg“. Kalnakasybos bendrovės „Debswana“ – bendros korporacijos „De Beers“ ir Botsvanos vyriausybės įmonės – atstovas spaudai sakė, kad šis milžiniškas brangakmenis yra didžiausias deimantas, kada nors aptiktas per penkis dešimtmečius trukusią bendrovės istoriją.

Kaip pranešė „The Guardian“, Botsvana yra pagrindinė Afrikos deimantų gamintoja, be to, joje yra kasykla, kurioje 2015 m. buvo rastas antras pagal dydį pasaulyje deimantas – 1 109 karatų akmuo „Lesedi La Rona“.

Per artimiausias savaites naujasis akmuo bus įvertintas ir tuomet Botsvanos valstybinė deimantų prekybos bendrovė galės nuspręsti, ar pirkti jį iš „Debswana“, ar leisti „De Beers“ jį parduoti, pranešė „Bloomberg“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: