Buvusiame Antrojo pasaulinio karo bunkeryje įrengė pirmąjį pasaulyje 10K 3D planetariumą: patirtys pranoks bet kokius lūkesčius (Video)  ()

Vykdydama „La Coupole“, buvusio Antrojo pasaulinio karo bunkerio, esančio šiaurinėje Prancūzijos dalyje, dabar muziejaus, planetariumo atnaujinimo dalį, „RSA Cosmos“ įdiegė keliolika 4K projektorių, kad sukurtų tai, kas dabar vadinama pirmuoju pasaulyje 10K 3D planetariumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„La Coupole“ yra didžiulis bunkerių kompleksas netoli Saint Omer Pas-de-Calais rajone. Bunkerį nacių pajėgos pastatė V-2 raketoms paleisti į Londoną ir pietinę Angliją Antrojo pasaulinio karo metu. Jį sąjungininkų pajėgos smarkiai subombardavo ir 1944 m. rugsėjį užgrobė. Kad būtų išvengta pakartotinio panaudojimo karinės bazės tikslams, Vinstonas Čerčilis įsakė bunkerį dalinai nugriauti. Tačiau vėliau didžiulis kompleksas buvo naudojamas „Apollo“ programai, o po to buvo apleistas, kol dešimtojo dešimtmečio pabaigoje jis buvo paverstas karo muziejumi.

Dabar muziejuje esančiame planetariume įdiegta nauja skaitmeninė sistema, kuria „RSA Cosmos“ kilo iššūkis pagerinti įtaigios 3D patirties kokybę. Teigiama, kad šis planetariumas pirmasis pasaulyje siūlo 10K 3D vaizdus. Lankytojams žadama „itin realistiškų, stulbinančių vaizdų“, nes naudojama „SkyExplorer 2021“ programinė įranga ir 12 „Sony“ VPL-GTZ380 4K projektorių, sumontuotų 15 m skaitmeniniame kupole.

 

Kiekvienas iš 80 000 JAV dolerių kainuojančių SXRD lazerinių projektorių pasižymi 10 000 liumenų ryškumu ir palaiko 100 proc. DCI-P3 spalvų gamą, gali reguliuoti kontrastą kiekvienoje scenoje, turi įmontuotą technologiją, kad sumažintų judesio neryškumą, taip pat sugeba pagerinti atskirų daiktų spalvą ir kontrastą.

 

„Šio projekto tikslas buvo pasiekti vaizdo kokybę, kurios dar neturėjome“, – sakė „La Coupole“ planetariumo vadovas Nicolas Fiolet. „Sony“ projektorių dėka galime pamatyti nuostabų dangų, puikias spalvas ir puikius kontrastus.“

„RSA Cosmos“ taip pat atnaujino apšvietimą ir įrengė naujas sėdimąsias vietas. Kiekviename porankyje yra valdymo skydelis, o dalyviams netgi leidžiama valdyti kamerą simuliacijose, kad būtų dinamiškesnė patirtis.

Atnaujintas „La Coupole“ planetariumas jau atidarytas lankytojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()