Miego ekspertas atskleidė paprastą būdą greičiau užmigti  ()

Miegas mums yra labai svarbus, bet kartais prioritetas teikiamas darbui ar linksmybėms. O tuomet dar nepavyksta ir užmigti - taip dar labiau trumpėja miego laikas. Miego ekspertas gydytojas Lucas P. Beaudoinas, sukūręs „mySleepButton“ programėlę, pateikė paprastą metodą, kuris padės užmigti greitai ir lengvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš užmigdami žmonės dažnai patiria mikro-sapnus. Tai - vaizdiniai, kurie dažnai yra susiję su praėjusia ar ateinančia diena. Tai - kažkas tarp tikro sapno ir vaizduotės ar prisiminimų. Skirtingi vaizdiniai, kuriuos žmonės įsivaizduoja, gali padėti užmigti. Tuo tarpu jei galvojate apie žodžius ar užduotis, užmigti bus sunkiau, teigia Beaudoinas.

Taigi, norėdami greičiau užmigti turite neleisti savo protui imtis jokios analitinės veiklos. Beaudoino programėlė gali padėti, bet, aišku, galima išsiversti ir be išmaniojo telefono, jei jo savo miegamajame nenorite matyti. 

 

Pirmiausia, žinoma, įsitaisykite lovoje. Išsirinkite kokį nors atsitiktinį žodį be jokio emocinio svorio. Jis turėtų turėti bent 5 raides, idealiu atveju jos nesikartotų. Bet per daug apie tai negalvokite, nes nenorite įjungti savo analitinio mąstymo.

Tuomet kiekvienai žodžio raidei sugalvokite po žodį ir pasakykite jį mintyse. Jei negalite sugalvoti žodžio kuriai nors raidei, praleiskite ją.

Pavyzdžiui, galite pradėti nuo žodžio MIEGAS. Kiekvienai raidei sugalvokite po žodį:

  • Medus
  • Ievos
  • Emu
  • Galia
  • Avokadas
  • Saulė

 

Jei užbaigę užduotį dar nemiegosite, imkite naują žodį. Stenkitės įsivaizduoti kiekvieną žodį, bet per daug nieko neanalizuokite. Tegul tai bus vaizdiniai. Jokių klaidų čia nėra, niekas taškų neskaičiuoja. Tiesiog atsipalaiduokite ir leiskite savo vaizduotei rinkti vaizdinius raidėms.

Venkite žodžių iš savo kasdienybės, kurie kelia stresą. Ir pasistenkite vengti neigiamą atspalvį turinčių vaizdų. Saldžių sapnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(15)
(-8)

Komentarai ()