Kodėl žmogus negali gerti jūros vandens? Juk kai kurie gyvūnai jį geria

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ciobrelis 2021-06-24 12:01
Virinimas pražudys visas bakterijas. O ne kaikurias. Juolabiau distiliuojant bakterijų lavonėliai nepersidistiliuoja kitas aspektas – distiliuotas vanduo yra nuodingas. Tad į distiliatą reikės įpilti kažkiek virinto jūros vandens, kad gauti elektrolitų.
VirtualGadget 2021-06-24 22:30
Yra tokios bakterijos kurios gali išgyventi nuo +40 iki +120 laipsnių temperatūroje. C botulino bakterijos žūva kažkur prie 100 laipsnių Celsijaus per penkias minutes , bet rekomenduojama maistą virinti 10 ir daugiau minučių. Distiliuojant veikai truputį kiti procesai. Tai distiliuotame vandenyje bakterijų jau kaip ir nebūna. Distiliuotas vanduo nėra nuodingas. Galima jo išgerti ir litrą ir daugiau ir nieko neatsitiks. Ilgą laiką vartojant tik jeigu negausi iš kitur reikiamų maistinių medžiagų organizmas galiausiai išseks nusilps ir galiausiai susirgsi. Vandenyno vandenyje gali tykoti ne vien druskos pavojai, bet ir daugybė kitų gėrybių. Pavirinus nors ir visą savaitę tos gėrybės iš vandens nedingsta. Ir tos gėrybės yra labai nuodingos žmogui. O jas sunaikinti galima distiliuojant vandenį. Yra žinoma ir kitokių vandens valymo būdų. ne vien distiliavimas. Tos pačios bakterijos gali sunaudoti atitinkamas žmogui kenksmingas medžiagas ištirpusias ir esančias vandenyje. Iš vandens galima išvalyti atitinkamas medžiagas pasitelkiant kitas . Pavyzdžiui kalkes valo pasitelkiant druską . Nemažai bakterijų naikina chloras. Kadaise girdėjau tokį pasakojimą, kad kareiviams duodavo chloro tablečių. Tai kai jau visai nebūdavo iš kur gauti švaraus vandens galėdavo pasisemti jo kad ir iš balos. Įmetus tą chloro tabletę chloras dezinfekuodavo vandenį nuo bakterijų. Bet koks vandens skonis turėdavo būti tai sunku įsivaizduoti. Nors jeigu paskui virti arbatą ar dar ką, gal to kvapo ir skonio ir nebesijaučia. Aišku karo metu būdavo ir tokių bajerių kai vandens telkinį sąmoningai užteršdavo kokiu cianidu tai tokiu atveju jau chloras nepadėtų.
AAA000 2021-06-24 22:50
osmoziniais filtrais perkosia iki geriamo. pigiau uz distiliacija.
ciobrelis 2021-06-26 17:38
Įdomu kaip Cl2 įdėti į tabletę Ok, tam naudojo chlorkalkių tabletes. O distiliuotas ar dejonizuotas vanduo yra nuodingas. LD50% mažesnė yra alaus, o ne gryno vandens išgėręs litrą H2O jau tikrai pajusi, kad apsinuojai po 3jų litrų, be medikų pagalbos būtų sunku
HardAxe 2021-06-26 18:10
Ne apsinuodysi, bet sutriks elektrolitų pusiausvyra. pagal šitą, https://en.wikipedia.org/wiki/Median_le ... e#Examples tai man reikėtų ~8 litrų per kartą išgerti. O straipsnis, ypač antrašte, tai be ryšio."kodėl žmonės negali valgyti medžio? Juk kai kurie gyvūnai jį valgo".
VirtualGadget 2021-06-26 20:25
Distiliuojant vandenį jis praranda ir šarmingumą, rūgštingumą, kietumą. Tos savybės nėra gerai žmogaus organizmui. Skalbiant vadinamu minkštu vandeniu skalbimo priemonės labiau putoja. Nenuodingų dalykų jeigu sutirštinant spalvas tada iš viso nėra. Sakykim koks actas daug nuodingesnis jeigu išgertum litrą vienu kartu Bet va naudoja žmonės žinoma ne po litrą vienu kartu, ir nugyvena ne vieną dešimtmetį. Įdėk į distiliuotą, filtruotą ar kaip kitaip apdorotą vandenį truputį druskos, ar dar geriau išsivirk sriubos. Galima ir arbatos ar kavos, ir bus normalus vanduo. Straipsnių pavadinimai spėju kartais tokie būna dėl aukštesnių pozicijų paieškos sistemose. Trolinimas komentaruose žinoma irgi būna tuo pačiu tikslu