Išskirtinis vaizdas, kurio niekur nepamatysite: parodė, kas nutinka Žemės atmosferą pasiekusiam palydovui - 6650 °C temperatūra padaro stulbinamą efektą (Video)  ()

Vokietijos aviacijos ir kosmoso centro (DLR) mokslininkai imitavo, kas nutinka, kai Žemės atmosferoje ima degti palydovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialios bandymų kameros, vadinamos LK3 plazminio vėjo tuneliu, viduje mokslininkai stebėjo, kas nutinka, kai didžiausia grįžtantančio į Žemę palydovo dalis SADM (angl. Solar Array Drive Mechanism), ima degti.

Šios bandymų kameros viduje temperatūra gali siekti 6650 °C – tiek, kad sudegintų palydovą nuostabioje šviesoje.

Bet kokios pastangos sumažinti Žemės orbitoje esančių kosminių šiukšlių kiekį yra svarbesnės nei bet kada, nes privačios kompanijos planuoja apgyvendinti naktinį dangų žvaigždynais, sudarytais iš dešimčių tūkstančių palydovų.

 

Geriausias būdas užtikrinti, kad atitarnavę palydovai netaptų naujomis kosminėmis šiukšlėmis, nukreipti juos į Žemės atmosferą susinaikinimui. 

DLR tyrimų dėka, mokslininkai turi gana gerą idėją, kaip tiksliai sureguliuoti palydovo „išardomumą“. Pavyzdžiui, tirpstantis SADM parodė, kad perėjimas prie žemesnės aliuminio lydymosi temperatūros gali „paskatinti ankstesnį ir greitesnį palydovo sunaikinimą“, – apie eksperimentą sakoma spaudos pranešime.

 

Kitaip tariant, be to, kad susinaikinimo procesas atrodo nuostabiai, šie bandymai atlieka svarbų tikslą. Tai padeda užtikrinti, kad Žemės orbitoje nesikauptų pavojingas kosminis šlamštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai ()