Harvardo profesorius: ateivių civilizacija Žemėje paliko jutiklius – Oumuamua galėjo būti erdvėlaivis, siunčiamas derinti jų signalus  (3)

Senovės ateivių civilizacija galėjo palikti Žemėje jutiklius, rodančius, kokia ji yra mūsų Saulės sistemos gyvenamojoje zonoje, teigia Harvardo universiteto astronomas Avi Loebas, o nauji nenustatyti oro reiškiniai (UAP) gali būti nežemiškos gyvybės ženklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkrečiai, jis sako, kad „tarpžvaigždinis objektas Oumuamua galėjo būti erdvėlaivis, siunčiamas derinti jų signalus“, – rašė Loebas naujame „Scientific American“ straipsnyje. Tai neįprastas paaiškinimas, susiejantis dvi atskiras temas – Oumuamua trajektorija ir naujausi UAP pastebėjimai, tačiau įdomu atsižvelgti į visas pažangios gyvybės už Žemės ribų galimybes.

Net jei idėja jums atrodo beprotiška, Loebas pasiūlė, kad daugiau tyrinėtojų turėtų pradėti fiksuoti dangų, kad jie patys galėtų viską suprasti.

Loebas, linkęs labai užtikrintai rašyti apie teoriškai nežemiškos gyvybės hipotezes, padarė išvadą, kad žvalgybos ataskaita apie UAP neturės galimybės pasiekti visuomenės, jei keisti pastebėjimai reiškia grėsmę žmonėms, pavyzdžiui, dronus iš Rusijos ar Kinijos. Todėl, jo teigimu, UAP pastebėjimai, apie kuriuos girdėjome, yra arba gamtos reiškiniai, arba nežemiškos kilmės transporto priemonės.

 

Kas būtų, jeigu UAP iš tikrųjų turi tam tikrą ryšį su Oumuamua, tarpžvaigždiniu objektu, į mūsų Saulės sistemą patekusiu 2017 m.?

Kaip galimą įrodymą Loebas nurodo, kad Oumuamua vartosi, sklisdamas kosmosu, o tai galėtų reikšti, kad platesniuose ir plokštesniuose jo paviršiuose yra įranga, galinti priimti signalus iš bet kokių Žemėje anksčiau paslėptų jutiklių.

 

„Tačiau, užuot paprasčiausiai stebėjęsi galimais scenarijais, turėtume rinkti geresnius mokslinius duomenis ir paaiškinti UAP pobūdį“, – rašė Loebas. „Tai galima padaryti diegiant moderniausias kameras ant teleskopų, kurie stebi dangų. Dangus neklasifikuojamas, yra tik vyriausybei priklausantys jutikliai. Ieškodami neįprastų reiškinių tose pačiose geografinėse vietovėse, iš kurių buvo gautos UAP ataskaitos, mokslininkai galėtų išaiškinti paslaptis skaidriai analizuodami atvirus duomenis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(12)
(17)

Komentarai (3)