Žemė turi nepaaiškinamą 27,5 milijonų metų masinio išnykimo ciklą: mūsų planetoje yra ypač lėtas ir pastovus katastrofiškų įvykių „pulsas“ - apskaičiavo kada įvyks sekanti katastrofa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-06-30 19:34
Kažkada labai senai skaičiau senas tyrimų išvadas, gal kokių 30 metų senumo. Ten rašė kad kas ~30mln metų būna išmirimai ir tai atsitinka kai saulės sistema kerta Paukščių Tako įsivaizduojamą plokštumą. Na dabar matyt patikslino laiką. ten rašė, kad kai Saulės sistema kerta tą plokštumą, ten būna didelis kiekis asteroidų ir dar bala žino kas nutinka, gal apsiverčia magnetiniai ir/arba geografiniai poliai Saulės ir planetų. Čia dar vienas laimingas atsitiktinumas iš begalės, kad Saulės sistema nesisuka aplink galaktikos centrą grynai toje plokštumoje visą laiką, Realiai orbita yra gana keista, nes dar ir svyruoja "aukštyn" "žemyn" prie to pačio, ne vien tik sukasi ratu. Manau taip yra dėl to kad saulės sistema susieta gravitaciškai ne vien tik su galaktikos cente esančia BH, bet ir galimai su tamsiaja materija ir su aplinkinėm žvaigždžių sistemom ir tom vadinamom galaktikos "gijom". Gal tiesiog sukasi aplink giją, ar gijoje ir dėl to gaunasi tokie papildomi ciklai "aukštyn" "žemyn". O tai yra ir mirtis ir gyvenimas plačiaja prasme, be to svyravimo būtu vien tik katastrofos ir mirtis.
AAA000 2021-06-30 19:47
asteroidu susidurimai liktu zemes, menulio ir kitu planetu/planetoidu pavirsiuje. daba to nera. siaip juk galetu tiksliau paskaiciuiot laikotarpi - jei trajektoriniai svyravimai zinomi tiksliai. greiciausiai patenka i kazkokia agresyvesne spinduliuote. gyvybes evoliucija gana nelanksti ir leta. reikia ziuret koks laiko periodas situ "sutapimu", o ne pati cikliskuma. ir kiek tai atitinka ismirimu intensyvuma. smulkieji organizmai manau neismirsta, tik sudetingesni. butu kryzminis sugretinimas. ir jei abu sutapimai "teigiami" - butu irodyta 100%.