Mokslininkai: šie žmonės gali tapti naujų koronaviruso variantų veisyklomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-07-07 13:21
Tai kad kaip tik visi tie su žaliais pasais kurie jaučiasi "labai saugūs" ir bus pagrindiniai virusų platintojai ir veisėjai. Nes elgsis drasiai nes juk pasiskiepyję. Ir mutacijos kaip tik pas skiepytus bus pačios baisiausios kurios mutuos taip, kad išvengti skiepų. Ir kas tiem propiesoriam sakė, kad skiepyti neskleidžia virusų, skiepas tik padaro kad sirgsi he simptomų ir nieko daugiau. Platinimą gal mažina ant popieriaus, bet skleidimą didina dėl to, kad nebus simptomų ir bus didelė sklaida dėl to.
ciobrelis 2021-07-07 18:43
Nesergi – neplatini. (nebent sergi besimtome forma) jei platinti, tai organizmas turi būti virusų fabriku. Tad mažina ne tik ant popieriaus, bet ir realiai. Kai taip greitai žmonija yra skipijama – tai covidas bus tik istorija.
bahuriux 2021-07-07 19:28
Tai kad ir dabar Lietuvoj tik 30 per parą vidutiniškai naujų atvejų. O paskiepytų tik 39.12%, ta prasme toli gražu iki mistinio bandos imuniteto, bet covido nei su žiburiu nebematyti. Reiškia oro salygos ir sezonas lemia daugiau nei skiepai dešimtimis kartų. Nesu virusologas bet nuogastauju, kad skiepyti žmonės sukurs superviruso atmainų, kai net skiepai nebepadės ir jų reikės vis naujų. Taspats kaip su antibiotikais bakterijų atveju. Tikiuosi kad klystu. Kitas dalykas su koronavirusais žmonija gyvena nuo neatmenamų laikų.
Benediktas 2021-07-07 19:47
Šiai dienai 45%
bahuriux 2021-07-07 20:20
Jei tiksliau. Dviem dozėm 39,12% Viena doze 45,03% https://koronastop.lrv.lt/lt/vakcina
Benediktas 2021-07-07 20:26
Viena doze berods irgi veikia. Ir kas jau atejo vienai, tai su didele tikimybe ateis ir antrai.
Almiasas 2021-07-07 21:46
Šioje vietoje tik norėčiau priminti dar ne visai seną straipsnį: http://www.google.com/url?q=http://goog ... LPJE69GnAZ
daynewss 2021-07-07 22:18
Šaltinis lrytas, delfi ar 15min jau pasako, kad skaityti neverta
Almiasas 2021-07-07 22:51
Nu tai prašau, skaitykit BBC. Dar galit pasigūglint CNN, ABC, WSJ, WP. http://www.google.com/url?q=https://www ... KywNKxWer6
AAA000 2021-07-08 08:45
vakcinacija yra tik daline priemone. nepilnaverte. bet geresne uz fizini karantina. galima su ja sunaikint virusa - bet reikia ir atrusiuot jau sergancius. arba reikia padaryt PILNA karantina, o ne dalini. Kinija sugebejo pries metus kazkur. ir kai kurios kitos salys. Australija su kokia N.Zelandija pvz. bet pasaulis (didzioji dauguma) neivertino situ pastangu. taspats ir su vakcinacija - yra grupe, kuri neivertina pastangu. ANTIVAKSERIAI ir kiti panasus vegetarai-apsimeteliai. kurie save iskelia kaip "isskirtinius". seniau tokius saude siaip as tai nesuprantu - yra problema. yra daroma pastangos jai sprest. nes yra sugalvota priemoniu. maziausiai dvi. bet jos kainuoja. nemokamai nepasidaro. vadinas yra problemos islaidos ir kazkokie nepatogumai. susikure situacija - kai dauguma nori issprest, o mazuma ne. mazumai tai kaip minimum kainuos islaidu padengima. ir jos bus primestos. arba jiems bus organizuoti nepatogumai. nori jie to ar ne... taip sakant visu teise laisvai rinktis...
immortallt 2021-07-08 11:52
Skiepas sumažina tikimybę sirgti apie 90% (priklausomai kuris skiepas, kurios atmainos dominuoja ir pan.), taigi, tikimybė kad vienas paskiepytas užsikrės ir apkrės kitą paskiepytą, yra arti 0. Sirgti, tai omeny, kad virusas tavo organizme dauginasi, nesvarbu, simptominė forma, ar besimptome. Pasiskiepijusiems geriausia tai, kad net jei ir sergi, rizika sirgti kad jaustum - maža, o mirti, nykstamai maža. Skiepyti žmonės gali sukurti naują atmainą, bet statistiškai nereikšminga to tikimybė. Kažkokių "supervirusui" vystytis prielaidų daugiau, nei persirgusiam žmogui nėra. Virusą ne orai veikia, o žmonių elgsenos pokyčiai prie skirtingų temperatūrų (ant šito pats pasimoviau, bet trūko informacijos anksčiau). Ten kur įprastai karšta, jie užsidaro ir susijungia kondiškes - idealios sąlygos plitimui. Lietuvoje mes atsidarome viską, būname daugiau lauke, tai jokiam virusui lauke plisti nepalankios sąlygos. Ateis ruduo, ir vėl dauguma sulys į uždaras patalpas, kurių tinkamai nevėdins, įsijungs šildymas ir vėl susidarys virusų židiniai, ir vėl šaus į viršų susirgimai. Turint Delta atmainą ir tik 50% paskiepytų, galbūt nepamatysime tokių kiekių mirčių, kaip buvo gruodį, po rekordinio bimbalo mušimo vyriausybėje, bet priartėti galime. Antibiotikai patys žudo, skiepai tik supažindina organizmą nepavojingu būdu su nauju virusu. Imunitetas atlieka savo darbą. Peršalimo mutacijų nebijai? Ir Pfizer skiepą atnaujintą pagaminti gali per savaitę, ištestuoti per kokį gerą mėnesį, dokumentus sutvarkyti per dar 6 mėn. jei vėl iš pradžių reiktų, bet jau matyt nereikėtų. Į gamybą paleisti iš karto vos tik turi patvirtinimus. Iki metų pabaigos ES galės pagaminti virš milijardo Pfizer vakcinų per metus. Mutacijai įveikti paskiepytam užtektų matyt dar tik vieno skiepo. Taip kad per 3-9 mėnesius mutaciją bet kokią įveiktume. Tačiau dar geriau, kad mutacijų nebūtų, o kad jų nebūtų, reikia pasiekti, kad niekur nebeliktų židinių. Židinius išnaikinti galima tik skiepais. Na dar nebent naikinant nesiskiepijančius, jei jau pilnai padengti visas galimybes.
iPienius 2021-07-08 15:23
maciau delfis rase, kad Izraelyje mazdaug puse paskiepytuju pradejo sirgt ir dabar vel viskas pradedama masiskai uzdarinet ir ribot. panasu, kad atejus rudeniui vel grisim i karantina. gal virusas mutavo tiek, kad su pirmaja versija per daug skiriasi ir dabartiniai skiepai tiesiog tapo nebeveiksmingi. nera viskas taip paprasta, kad sukure skiepa ir jis veikia. yra ligu, kurioms desimtmeciais bando sukurt skiepus, bet nieko nepavyksta, o cia per metus ar maziau sukure ir visi tikisi stebuklu. kuo toliau, tuo viskas panasiau i kova su vejo malunais. valstybes, kurios beveik nieko nedaro, fiksuoja tiek pat susirgimu. ypatingai dideli susirgimu kiekiai matomi ten, kur valstybes sveikatos apsauga zemo lygio arba zmones gyvena antisanitarinemis salygomis (pvz Indija)
AAA000 2021-07-09 14:11
ko tu cia siki del tu mutaciju? mutacija galima isgaudyt lokaliu karantinu, kai tik atsiranda. nes jos neatsiranda visur iskart. buna pirminis nesejas. gali but keli nepriklausomi taskai pasaulio mastu - bet cia tikimybe arti nulio dazniausiai vienas. o tam yra daug priemoniu, tiesiog jas tobulint reikia. tyrimu laboratoriju daugiau. ruost kompetenciju ir finansavima stabilesni, o ne politini. galetu but net mobili brigada kokia. stumt politiskai reikia kad ES tam fondus skirtu. va tokie turi but valdininkeliu prioritetai. tyrimu liaudis nebijo - net antivakseriai nebijo. sugaudei visa zidini ir viskas. svarbiausia nepraziopsot - ir tada pigiai issisukama. daba medicina is esmes vos ne i krumus dejo - su tokiais vadovavimais... kai ten skandalai del vienkartiniu kostiumu buvo Kaune berods - nu tai isvis cia visiska medicinos parodija... nu panaudojo 2 kartus. cia politiku atsakomybe - kad tokia situacija susikure. o tie ten normaliai viska atliko pagal mane tiesiog ukinis skandaliukas - valytojos lygio...o isviesino aiskiai politinio susidorojimo principais - padare visaliaudiniais oziais viesintu geriau kaip medikai ligoniu nepriima, neaptarnauja ir geria uzsidare kaip kurie debilines registracines tvarkas ir formuoja eiles. komunizmas grizo. ir paskui dar premiju nori uz tokias nesamones juokingiausia, kai aiskina kad neuztenka pinigu - kai klientu eiles menesiams ar pusmeciams i prieki...
punktyras 2021-07-09 15:04
Antibiotikai virusų neveikia.
HardAxe 2022-11-07 13:43
Jau skiepyja nuo omnikron v1, bet plinta kažkelintas jo potypis. T.y. skiepai labai atsilieka nuo realybės. Švedijoj žiūrėjau ligoninėj guli daugiau neskpytų, bet susirgti, deja, skiepai netrukdo Turbūt taip ir tęsis šita šunauja, kol atsiras normalūs antivirusiniai vaistai koronai.
Laurynas19 2022-11-07 14:56
Net nežada atsiprašyti Nacis šitas.
immortallt 2022-11-07 15:35
Kalba ėjo apie tuo metu buvusią atmainą. Virusas nestovėjo vietoje ir greitai mutavo ir toliau mutuoja. Tik problemos nebėra. Virusas nebekontroliuojamas, o ligoninėse apgulties nėra. Praėjusių metų skiepas nuo gripo šįmet irgi neveikia. Numirusių prasirgusių COVID absoliuti dauguma neskiepyti. Neskiepytų yra mažuma. Galimybių aibės išvardijimas nėra siūlymas.
Laurynas19 2022-11-07 16:08
. O tu varei dvidešimtmečius skiepytis ... nusiskusk hitlerio ūsus ir suprask esmę pagaliau. Man nesvarbu, nepripažink to viešai, bet pats su savim pasėdėk, pamąstyk, kad Holokaustas daugiau nepasikartotų....
Dannas3 2022-11-07 21:51
O tai kaip cia dabar gavosi, jog atsitiko atvirksciai ir virusas, kaip ir buvo numanyta pandemijos pradzioj, mutuoja vis i lengvesni varianta?
bahuriux 2022-11-07 22:24
Tikėjausi kad klystu, taip ir parašiau, gerai kad taip ir buvo kolkas, nors dar ne pabaiga. Dabar laukiu statistikos iš Lietuvos statistikos departamento, kiek Lietuvoje buvo mirčių per 20, 21 ir 22 metus nuo kitų ligų, koks vidutinis mirtingumas, tiksliau nuokrypis nuo daugiamečio vidurkio kiekvienai ligų grupei, onkologinėms, širdies ir kraujagyslių ir tt. . Būsiu dėkingas jei iškapstysit šitą info. Beja ar ir toliau entuziastingai skiepysitės nuo koronos, dabartinėj situacijoj? O jei vistik sugalvos vėl per prievartą, tada kaip?