Tokių auksinių žuvelių dar nesate matę - į ežerą paleistos tapo milžinėmis ir tai kelia didelį rūpestį  ()

Įprasta matyti auksines žuveles nedideles – dažniausiai jos išauga iki 5 cm ilgio. Tačiau vieno Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Minesotos valstijos miesto savivaldybei tenka prašyti gyventojų namuose auginamų auksinių žuvelių neleisti į vietos ežerą, mat šios tampa milžinėmis ir kenkia aplinkai, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Namuose auginamos mažos auksinės žuvelės gamtoje gali išaugti kelis kartus didesnės. Tokių milžinių Minesotos Burnsvilio miesto Kellerio ežere pagauta nemažai.

Burnsvilio miesto savivaldybė įspėja, kad auksinės žuvelės gali kenkti vandens kokybei, mat gali išjudinti nuosėdas ir išrauti augalus.

„Prašome į ežerą neleisti savo augintinių auksinių žuvelių“, – tviteryje rašė Burnsvilio savivaldybė.

Minesotoje auksinės žuvys yra reguliuojama invazinė rūšis, o tai reiškia, kad jas paleisti į viešuosius vandenis yra neteisėta.

Laukinės gamtos pareigūnų teigimu, vandens telkiniuose auksinės žuvelės gali užaugti kur kas didesnės nei įprasti 5 cm ir jas sunku pašalinti – jos greitai dauginasi ir gali greitai tampti dominuojančia rūšimi.

Burnsvilio miestas patarė naminių gyvūnėlių savininkams „apsvarstyti kitas galimybes joms rasti naujus namus“.

 

Panaši problema buvo ir netoliese esančioje Minesotos Karvero apygardoje, kur praėjusių metų spalį vykdant šios invazinės rūšies tyrimą iš upelio buvo pašalinta 50 000 auksinių žuvelių.

 

Tačiau JAV nėra vienintelė šalis, kenčianti nuo didžiulių auksinių žuvelių.

2017 m. Miuncheno miesto taryba Vokietijoje nurodė, kad dėl auksinių žuvų būrių kitos rušys badavo vietiniuose tvenkiniuose ir ežeruose. Problema tapo tokia bloga, kad taryba grasino baudomis visiems, kurie buvo sugauti išleidę savo augintines žuveles į viešus vandenis.

Didelės auksinės žuvelės buvo rastos ir Jungtinės Karalystės vandenyse. 2010 m. britų paauglys iš Dorseto ežero išsitraukė 2,2 kg svorio 40 cm ilgio žuvį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: