Nerimą keliantys tyrimo rezultatai: Amazonės miškai sukuria daugiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų, negu sugeria – kas čia darosi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-07-27 13:47
tipinis kaimu sklypas buna 60-80 aru. ir paprastai dar turi tuos savo 3ha kazkur netoli. namui apsildyt pakanka apie 20 aru uzleist misku. pradziai berzus reikia paset, jie greiciausiai auga. o paskui ir taip uzsiveisia belenkokia medziu misraine. viskas ka darai - istisai retini storiausius. vietoj to kazkokias zoles pieveles augina... ar dilgelynus... dar yra visokie debiliski draudimai - 4 medziu rusys atseit "vertingi". tai va situs naikint mazus - nes jei uzaugs per stori - negalesi nuverst paskui. be kazkokiu savivaldu palaiminimu. augint reikia butent "menkavercius".
immortallt 2021-07-27 17:25
Omeny homus sovieticus mąstymas - turiu miško, mediena nemokama. Dzin, kad malkų perteklių gali pvz. parduoti, ir tai bus didesnė ekologija. Jam dzin ir jo per kaminą išmetama oro tarša (ne CO2). Iš esmės jam ekologija - pateisinimas jo paties veiksmų ir norų, nieko daugiau. Štai va čia ir atsiskleidžia jo gebėjimas mąstyti ir logiškai mintis dėliotis - jų nėra. Kažkoks kratinys informacijos yra, ir jo vis išvemia. Kartais kažką biški pataiko, dažniausiai pro šalį. Kai varo pro šalį ir pirštu kas nors rodo - tada rėkia, kad esi buhalteris. Mums jei šildytis malkomis, šilumai žiemai užtektų kažkur 4 kubų malkų 170 kv.m. namui. Tas varo turbūt 40 kubų.
kestutisz 2021-07-27 18:01
Nesąmonė, pardavimas tikrai nėra ekologija. "Ekologiškiausia" būtų nė už jokius pinigus neparduot malkų šąlantiems ir leisti jiem tiesiog mirtinai sušalti...
immortallt 2021-07-27 18:55
o jei šalantis vietoje malkų tada pirks anglis?
AAA000 2021-07-27 22:21
tu net nesuvoki pagal kokius principus as mastau pas tave parazito mastymas - kuris tesuvokia tik kaip kazka is visuomenes ar gamtos pasisavint - padaryt kazkokiu resursu ir ji suvartot. va tam tau ir reikia kad eitu parduot miska, kazkoki kapitala padartyt ir prisipirkt tarsaus visokio sudo. tau reikia visa tai leidzianciu strukturu ir ju apsaugos - kas yra visiskai ideologiskai primestos veiklos. o savo energetinims poreikiams perki kitoki suda. va taip ir tersi. butet tu. viska apsiki su kitais parazitais. pagal mano poziuri reikia visada ieskot efektyviausio technologinio sprendimo. o ne pigiausio. buhalteriskai racionaliausio - kuris meslinas jei yra toks zmoniu poreikis - gyvent savo buste - tai enertgetiskai efektyviausias bustas yra pats save apsirupinantis. ir be kazkokiu buhalteriniu principu - kuris net neziuri, kad pritersia del pigumo. turi but efektyviausias ekologiskai. tavo ta apsiltinta deze - kur tu vadini siuolaikiniu namu is tikro yra ekologines siuksle. ir dar koncentruota siuksle... kai tai ka siulau as - yra principe ekologiskiausias imanomas sprendimas. net malkos tersia - jei jas reikia transportuot. is misku i miestus. daug ekologiskai logiskiau jas augintis salia namo. o tam tereikia istatymuose numatyt privataus namo sklypu minimus - jei tai ne mieste. kur ekologiniis sudas vyksta del pertankinimo bezdzionemis. viskas kas ne "miesto zona" turetu but apribojimai. pvz posodybinis sklypas ne maziau 100 aru sakykim. jei suformuojamas mazesnis "ne mieste" = baudas det. ir automatiskai isigaletu ekologiskiausi sprendimai. vietoj malku pirkimo tu koki nors automatizuota medienos smulkintuva pirktum. elektrini. dabar net toks principas sunkiai realizuojamas del bezdzioniu bereikalingo pertankinimo... o zemes Lietuvoje sociai - po keliasdesimt HA gali kiekvienas asmeniskai turet. evoliuciskai bezdziones - tarsa generuojantys gyvunai. arealo minimumas turi but kontroliuojamas - jei norima realios ekologijos... visi kur pertankintai sukisti - BAUDUOT!!! ekologiniais mokesciais. jei jum sunku suvokt toki FAKTA - tai cia jusu problemos tikrai ne mano. laksto briedis miske - ekologiska. sukisi kruva karviu i tvarta - tarsa... jus ka - galvojat tai negalioja bezdzionems? tipo sventoji isimtis kazkokia, nes bezdziones sugalvojo buhalterija co2 skaiciavimui?
Benediktas 2021-07-27 22:46
Jei tavo buržuiką pakeistume į iš beždžionių ar buhalteriu (nėra skirtumo) paimta ATMOS, tu mažiau dirbtai malkavime ir mažiau sudegintum malkų, bent dvigubai. Šašlykus turėtum kepti jau šašlykinėje. Bet gal šašlykų nevalgai kiekvieną dieną? Kodėl tai būtų bloga ekologija? Ar tu vistiek manai, kad iki tos pačios temperatūros sušidyt nama su buržuika mažiau išskirsi C02, nei su ATMOS? Išvis C02 mažinimą tu skaitai ekologija ar tai yra beždžionių išmislas, į kuri nereikia kreipt dėmesio?
immortallt 2021-07-28 00:25
Jo, protu ir logika nesuvokti, kokiu principu tu mąstai, nes tai, ką tu vadini mąstymu, nėra mąstymas, o labiau kliedesiai, na arba kaip papūga - atsitiktinėm frazėm. Tu dar pagal tematiką tas frazes į bent kažkiek besirišančias į sakinį sugebi sudėti, bet ne daugiau.