Nesusirenkate savo augintinio kakučių? Tel Avive su tuo bus kovojama neįprastu būdu: pasinaudojant XXI amžiaus pasiekimais – nė vienas neliks nenubaustas  (2)

Visi puikiai žinome, kaip yra nemalonu įlipti į šuns paliktą staigmeną. Ir žmonės, nesusirenkantys savo augintinių kakučių, labai erzina likusią visuomenės dalį, kuri supranta, jog taip daryti nedera. Dabar Tel Avivas pasiūlė neįprastą būdą kovoti su tuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesurenkami augintinių kakučiai – problema ir Lietuvoje. Ar tai būtų šaligatvis, ar parkas, bet kur palikta šuns krūvelė, kelia ne tik šleikštulį, bet ir pyktį. Ypač po žiemos, nutirpus sniegui.

Pandemijos metu ši problema tapo dar opesnė. Tel Avive pastebėta, kad vietos gyventojai vengia susirinkti savo augintinių kakučius ir tai tapo gana dvokiančia problema. Miestas neketina užmerkti akių ir skelbia karą augintinių savininkams.

Tel Avivo miesto taryba patvirtino siūlymą sukurti duomenų bazę, kurioje būtų visų miesto šunų DNR. Šie duomenys bus lyginami su nesurinktuose ekskrementuose randama DNR. Pasinaudodama šiais duomenimis miesto valdžia galės atsekti šunų savininkus, nesilaikančius bendros tvarkos, ir skirti jiems baudą, kurią taip pat norima padidinti.

Visi šunų savininkai privalės pateikti savo augintinių DNR atnaujindami šunų nuosavybės licenciją (Tel Avive reikalaujama, kad šunų savininkai prieš įsigydami augintinį, išsiimtų licenciją). Tai reikės padaryti per 6 mėnesius nuo naujojo reglamento įsigaliojimo.

„Šunų DNR duomenų bazės buvimas mieste leis atlikti gatvėse randamų išmatų mėginių tyrimus. Taip prieš šuns savininką, net ir po nusikaltimo, veiks įstatymas ir tokiu būdu bus padedama išspręsti pagrindinį iššūkį įgyvendinant ir išnaikinant šį reiškinį“, – sakoma savivaldybės pranešime laikraščiui „The Times Of Israel“.

 

Šiuo metu miesto savivaldybė už nesurinktą šuns kakutį gyvūno savininkui skiria 730 šekelių (222 JAV dolerių) baudą.

 

Tel Avivas jau kurį laiką kovoja su šia problema. Buvo imtasi daugybės iniciatyvų, pradedant tiesioginiais raginimais šunų savininkams būti atsakingesniems iki produktyvesnių variantų, tokių kaip savanorystė šunų prieglaudose.

Panašu, kad ši naujausia priemonė yra paskutinė išeitis kovoje su nepaklusniais šunų augintojais.

„Viešosios erdvės švara yra neatsiejama miesto išvaizdos dalis“, – sakė Tel Avivo taryba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai (2)