Moterys gali įvertinti vyro požiūrį į atsitiktinį seksą tiesiog žvilgtelėdamos į jo veidą: kaip tai vyksta?  ()

Moterys gali nuspręsti apie vyro požiūrį į atsitiktinį seksą, žiūrėdamos į jo veido struktūrą, tačiau tas pats pasakytina ir apie vyrus, žvelgiančius į moteris, rodo naujas tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo autoriai teigia, kad jų darbas rodo įdomų pavyzdį, kaip veido struktūra ir išvaizda gali būti „teisinga nuoroda“ į socioseksualumą.

Kaip rašoma žurnale „Evolution and Human Behavior“, du mokslininkai iš Macquarie universiteto Australijoje subūrė 123 jaunus žmones ir paprašė jų užpildyti klausimyną apie jų požiūrį į seksualinius santykius, po kurio jie buvo nufotografuoti.

Tada jie paprašė 65 savanorių pažvelgti į anketos respondentų nuotraukas ir atspėti jų norą užmegzti atsitiktinius seksualinius santykius. Remiantis jų išvadomis, moterys galėjo tiksliai nuspėti vyrus, kurie buvo atviresni atsitiktiniam seksui. Tačiau vyrai negalėjo tiksliai atspėti moterų socioseksualinės orientacijos.

 

„Tai mus nustebino“, – pranešime teigė tyrimo autorius, Macquarie universiteto psichologijos docentas Ianas D. Stephenas.

„Gebėjimas priimti šiuos sprendimus taip pat būtų labai naudingas vyrams, kurie bando spręsti, kuri moteris gali būti suinteresuota trumpalaikiams santykiams ir kurią labiau domina kažkas ilgesnio ir rimtesnio“.

Norėdami patvirtinti šį atradimą, dalyviams buvo pristatyti neriboto socioseksualumo turinčių žmonių veidų kompozicijos, taip pat riboto socioseksualumo asmenų veidų kompozicijos. Dalyvių buvo paprašyta nusakyti jų požiūrį į atsitiktinį seksą.

 

Tyrėjai nustatė, kad vyrai, kurie buvo atviri atsitiktiniam seksui, buvo glaudžiai susiję su tam tikrais veido bruožais, t. y. ilgesniais veidais, aukštesnėmis kaktomis, ilgesnėmis nosimis ir didesnėmis akimis. Šios sąsajos priežastis nėra aiški, tačiau mokslininkai spėja, kad tai gali būti susiję su testosterono lygiu.

„Manome, kad tai lemia testosterono lygis“, – paaiškino Joe Antaras, tyrimo bendraautorius iš Macquarie universiteto.

„Didesnis testosterono kiekis siejamas su vyriškesnės išvaizdos veido bruožais ir vyrams būdingesniu elgesiu, pavyzdžiui, domėjimusi trumpalaikiais, neįpareigojančiais santykiais. Kadangi testosteronas vaidina kur kas mažesnį vaidmenį moterų raidoje, tai taip pat paaiškintų, kodėl informacija apie santykių ketinimus neatsispindi moterų veiduose“, – tęsė Antaras.

 

„Bet mes turime atlikti daugiau tyrimų, kad įsitikintume“, – pridūrė jis.

Tyrimo išvadas reikėtų vertinti atsargiai. Visų pirma, tyrimo imties dydis buvo nedidelis (apie 100 žmonių), o visi dalyviai buvo baltieji ir, tikėtina, heteroseksualūs, o tai nėra tipiška platesnei populiacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(15)
(4)

Komentarai ()