Mirštantys COVID-19 pacientai maldauja vakcinos – tačiau gydytojai sako, kad jau per vėlu: 96 proc. mirusių buvo neskiepyti (Video)  (406)

„Laikiau jų ranką ir pasakiau jiems, kad man gaila, bet tai jau per vėlu".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad jau keturios COVID-19 vakcinos yra plačiai nemokamai prieinamos, dauguma žmonių JAV Alabamos valstijoje nusprendžia nesiskiepyti. Tik 33,7 procentai valstijos gyventojų yra visiškai paskiepyti, praneša „Advance Local“.

Tai jau turi pražūtingas pasekmes. COVID-19 atvejų visoje valstijoje daugėja dėl šiuo metu pavojingiausio ir sparčiai plintančio Delta koronaviruso varianto.

Dabar kai kurie sunkiai sergantys ir beviltiškoje padėtyje atsidūrę COVID-19 pacientai maldauja sveikatos priežiūros darbuotojų, kad jie jiems suleistų vakciną.

„Aš į ligoninę priimu jaunus sveikus žmones, sergančius labai sunkiomis COVID infekcijomis“, - sekmadienį jaudinančiame „Facebook“ įraše parašė Birmingemo „Grandview“ medicinos centro gydytoja Brytney Cobia.

„Vienas iš paskutinių dalykų, kuriuos jie daro prieš juos intubuojant, yra manęs paprašyti vakcinos“, - rašė ji. „Aš laikau jų ranką ir sakau, kad man labai gaila, bet jau per vėlu".

Tai ypač kebli situacija, nes žinome, kad vakcinos veikia. Nors COVID-19 susirgimų atvejų daugėja, tie, kurie yra visiškai paskiepyti, dažniausiai jaučia tik silpnus simptomus arba jų visai nejaučia.

 

Tiems, kurie nusprendė pasiskiepyti, COVID-19 paprastai prilygsta ne daugiau kaip lengvam peršalimui. Tačiau tiems, kurie atsisakė vakcinos, Delta variantas yra ypač piktybiškas – ir gali lengvai sukelti mirtiną pavojų.

Skaičiai iškalbingi: nuo šių metų balandžio, 96 procentai alabamiečių, mirusių nuo COVID, nebuvo paskiepyti, o 94 procentai COVID ligoninių pacientų taip pat nebuvo paskiepyti, praneša „Advance Local“.

 

Tai visuotinės dezinformacijos, dažniausiai plintančios internete, rezultatas.

Akivaizdi žinia, kuri nebuvo pakankamai aiškiai paskleista daugelyje šalių: pasiskiepykite arba rizikuokite patekti į ligoninę.

„Kai miršta COVID pacientas, po kelių dienų apkabinu jų šeimos narius ir sakau jiems, kad geriausias būdas pagerbti savo artimąjį yra skiepytis ir paraginti visus pažįstamus elgtis taip pat“, - savo Facebook paskyroje rašė Cobia. „Jie verkia. Ir jie man sako, kad nežinojo. Jie manė, kad tai apgaulė“.

Tikėtina, kad padėtis Alabamoje (ir pasaulyje) greitai pablogės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(28)
(47)

Komentarai (406)

Susijusios žymos: