O čia tai monstras, iškart patekęs į Gineso rekordų knygą! Pagamino ryškiausią pasaulyje žibintuvėlį ir kai bandė išmatuoti ryškumą - matuoklis tiesiog sprogo (Video)  ()

„YouTube“ kanalo „Hacksmith“ autorius, kurio tikrasis vardas yra Jamesas Hobsonas, pasiekė antrąjį savo pasaulio rekordą, pagamindamas ryškiausią pasaulyje negabaritinį žibintuvėlį, rašoma „Guinness World Records“ pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išradėjas, anksčiau pasaulyje išgarsėjęs kaip šviesos kardo  kūrėjas, sukūrė milžinišką žibintuvėlį „Nitebrite 300“ su 300 šviesos diodų.

Hobsonas ir jo komanda pasiekė Gineso rekordą, kai milžiniško žibintuvėlio ryškumas užfiksavo 501 031 liumeną.

Palyginimui, iki šiol galingiausio žibintuvėlio vardą turėjęs „Imalent MS 18“ talpina 18 šviesos diodų ir šviečia 100 000 liumenų ryškumu.

Futbolo stadiono prožektorių ryškumas dažnai būna 100-250 000 liumenų diapazone, o tai reiškia, kad „Nitebrite 300“ gali būti įsitaisęs virš stadiono su savo fokusuotu spinduliu, nors žaidėjus jis tikrai akintų.

„Nitebrite 300“ turi tris skirtingus režimus: žemą, aukštą ir turbo. Žibintuvėlis, iš dalies pagamintas iš šiukšliadėžės, buvo apdailintas juodais purškiamais dažais, kad įgautų klasikinį vaizdą.

 

Siekdama išmatuoti savo negabaritinio žibintuvėlio ryškumą, „Hacksmith“ komanda naudojo Kreuko radiometrą – įrankį su ventiliatoriumi, esančiu hermetiškame stiklo burbule, kuris greičiau juda veikiamas intensyvių šviesos spindulių. Šviesa buvo tokia intensyvi, kad sprogo pats Kreuko radiometras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()