Užfiksuotas išskirtinai retas atvejis, kai masturbacija sukėlė tokią sunkią sveikatos būklę: pramoga vyrui galėjo baigtis net mirtimi  ()

Japonijos gydytojai užfiksavo itin retą medicininį atvejį, kai masturbacija vyrui baigėsi labai sunkia sveikatos būkle.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslo žurnale „Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases“ Japonijos Nagojos universiteto universiteto Medicinos mokslų mokyklos gydytojai paaiškino, kad dešiniarankis (bylos ataskaita buvo labai konkreti) buvo vienišas ir turėjo įprotį masturbuotis kelis kartus per dieną.

Po orgazmo vyras pajautė itin stiprų galvos skausmą ir ėmė vemti, tad nedelsdamas nuvyko į ligoninę. Atlikus paciento smegenų kompiuterinę tomografiją, nustatytas ūmus subarachnoidinis kraujavimas – gyvybei pavojingas insulto tipas, kurį sukelia kraujavimas į smegenis kairiajame pusrutulyje.

Insultas būna kelių skirtingų tipų, tačiau žmogų dažniausiai ištinka išeminis insultas (kai užsikemša arterija, tiekianti kraują į smegenis) arba hemoraginis insultas (kai kraujas išsilieja į smegenų audinį).

Mokslininkai pastebi, kad masturbacija padidina širdies susitraukimų dažnį, kraujospūdį ir noradrenalino koncentraciją plazmoje, o tai gali sukelti hemoraginį insultą.

Vyras buvo gydomas dviem metodais, kuriais buvo sustiprinta kraujagyslė ir palaikoma smegenų kraujotaka, ir jis visiškai pasveiko.

 

Nepaisant to, akivaizdu, kad tokios komplikacijos rizika yra neįtikėtinai reta, atsižvelgiant į tai, kad milijonai žmonių gana dažnai masturbuojasi. Daugumai žmonių masturbacija yra nekenksminga pramoga. Tiesą sakant, yra keletas įrodymų, kad ji gali turėti tam tikrą naudą sveikatai.

Tyrimo autoriai teigia, kad kitoje mokslinėje literatūroje jie rado tik du kitus su masturbacija susijusių insultų atvejus. Vieno iš minėtų tyrimų metu moteris Serbijoje mirė nuo insulto, atlikdama analinį savęs stimuliavimą. Bylos ataskaitoje aiškinama: „39 metų moteris buvo rasta negyva ant sofos, su į išangę ir tiesiąją žarną įkišta medine spiralinio plakiklio rankena kaip į vibratorių panašiu daiktu“. Pradiniame mirties scenos tyrime nenustatyta jokių kitų sužalojimų ir netinkamo žaidimo požymių, tačiau vėliau atlikus skrodimą paaiškėjo, kad ji patyrė didžiulį subarachnoidinį kraujavimą, tą patį insulto tipą, kurį neseniai patyrė vyras Japonijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(7)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: