NASA sukūrė naują interaktyvų internetinį vizualizavimo įrankį, parodantį kaip keisis jūros lygis ateityje – pavaizduota ir Klaipėda: tendencijos nedžiuginančios (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-08-19 19:53
Kas per atsilupėlis sukūrė šitą straipsnį? Ypač susinervinau dėl to pirmo fiktyvaus video po kuriuo rašoma. Tai nereralu net tie 70m artimiausiu metu per artimaisuius 1000 metų, nes kad Antarktidą ištirpdyti reikia sudeginti visą anglį, naftą ir dujas žemėje. Įtakos kažkiek gali turėti tik Grenlandija nebent, šiaurės ašigalio ledas įtakos turi arti 0%, nes tas ledas plūduriuoja jau ir taip vandenyje, ištirpes, ar ne jis nepakels jūros lygio. Klaipėdos gatvės vakar skendo, bet ne dėl sušikto atšilimo, ar dar kažko, o dėl to kad, smarkiai lijo dvi paras ir vėjas pridraskė lapų nuo medžių ir užkišo lietaus kanalizacojos groteles gatvėse. Lietaus kanalizacija yra sena mieste tik nedidelė dalis atnaujinta į didelio diametro vamzdžius, o gatvės po 4-6 eismo juostas su žaliom vejom tarpe ir aplink gatves, vien tai daug reiškia, žymiai daugiau vandens prirenka nei betkuris kitas kelias. Baigėsi vėjas, baigėsi liūtys, baigėsi ir potvyniai per kelias valandas.
House_of_gold 2021-08-19 21:41
Jo, čia su tais 70 m. nesąmonė, vandenyne vyksta terminis plėtimasis dėl didėjančios temperatūros, kurią vandenynai sugeria, tirpstantis ledas tik prisideda.
gytis13 2021-08-20 22:46
Kai paklausai kas kalbama tai ledynai tirpsta katastrofiškai bet vandenynų lygis nekyla katastrofiškai tai kur čia galai nesueina? Gal išgaruoja kur tas vanduo?
bahuriux 2021-08-21 11:22
Arkties ledo tirpimas turi arti 0% įtakos vandenynų lygio kilimui. Paimk stiklinę vandens, įmesk į ją ledukų, tada atžymėk vandens lygį ir kai ištirps ledukai sulygink vandens aukštį rezultatas bus 0mm pokytis. Tik Grenlandijos ir antarktidos ledas turi įtakos vandenynų aukščiui. Grenlandija tirpsta po truputį, bet antarktidos ledo sluoksnis netgi auga, tai bendroj sumoj nelabai kas keičiasi. Tiesa lygtyje dar yra du veiksniai tai šiluminis vandens plėtimasis ir gravitacija. Gravitacija dėl pakrančių, ta prasme sausuma truputį patraukia gravitaciškai vandenį link kranto, buvo įdomus straipsnis kažkada senai t.lt, apie tuos dalykus kol dar straipsniai buvo kokybiškesni su mažiau pletkų lygio gąsdinimais, kaip yra dabar