Daugelis galvoja, kad tai puikus pasirinkimas, bet tiesa – kitokia: išvardijo, ko nevalgyti tuščiu skrandžiu  (3)

Jogurtas, kava ir apelsinų sultys – panašu, kad taip savo rytą pradeda daugelis maisto tinklaraštininkų. Nuotraukose tai atrodo gražiai, bet jie tikriausiai nežino, kad visų šių išvardytų produktų negalima vartoti tuščiu skrandžiu. Štai dar keletas produktų, kurių nereikėtų valgyti išalkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausi pusryčiai ir greito paruošimo košės

Nors šie maisto produktai yra idealūs dienos pradžiai, geriausia juos pakeisti natūralesniu, sveikesniu maistu. Gausus angliavandenių, javų ir greitai paruošiamų grūdų šaltinis gerokai padidina cukraus kiekį kraujyje, kuris greitai sumažėja ir sukelia stiprų alkį. Dėl to trumpam atsiranda sotumo jausmas, o po poros valandų vėl norėsis valgyti, rašoma tinklalapyje marieclaire.ru.

Kava

Puodelis šviežios kavos ryte yra romantiškas, bet, deja, blogas įprotis. Jei nuspręsite pasilepinti šiuo gėrimu anksti ryte, prieš tai būtinai gerai pavalgykite. Kofeinas skatina skrandžio sulčių gamybą, kurios, nesant maistui, pradeda korozuoti skrandžio gleivinę ir gali išprovokuoti gastritą. Beje, pienas, pridedamas prie kavos, gali dar labiau pabloginti situaciją. Sutraukiančios medžiagos kartu su pieno baltymais sudaro junginius, kurie vėliau nusėda inkstų akmenyse.

Prieskoniai

Aitrūs prieskoniai skrandį veikia taip pat, kaip kava, išprovokuodami per didelę skrandžio sulčių gamybą ir prisidėdami prie virškinimo trakto ligų vystymosi.

Saldumynai

Nemanykite, kad šokolado plytelė ar bandelė su cukrumi jus nudžiugins ryte. Atvirkščiai. Pasirodo, cukrus, patekęs į tuščią skrandį, dirgina kasą, kuri akimirksniu pradeda gaminti insuliną. Dėl to cukraus kiekis kraujyje smarkiai sumažėja, o tai sukelia nuovargį ir irzulį.

Gazuoti gėrimai

Šalti ir gazuoti gėrimai dirgina visas tas pačias gleivines, taip pat sutraukia skrandžio kraujagysles, sutrikdydami vietinę kraujotaką, dėl ko sunku virškinti maistą. Jei ryte pabudote nuo laukinio troškulio, numalšinkite jį paprastu kambario temperatūros vandeniu.

 

Jogurtai ir kiti rūgštūs pieno produktai

Jogurtai yra tradiciniai pusryčiai skubantiems ir tiems, kurie nemėgsta gaminti ryte. Deja, tokiais momentais jo nauda tiesiog išnyksta. Tuščiu skrandžiu suvalgytas jogurtas nėra kenksmingas, bet ir nėra geras. Svarbiausia šiame produkte yra naudingos bakterijos, padedančios virškinti. Tačiau jos dirba tik tuomet, kai skrandis yra pilnas. Priešingu atveju, skrandžio sultys jas tiesiog nužudo. Suvalgytas tuščiu skrandžiu jogurtas neatneš nieko, išskyrus kalorijas.

Citrusiniais vaisiai

Šviežiai spaustos apelsinų sultys, deja, irgi nėra geriausia idėja. Priežastis – skrandžio gleivinė. Apelsinuose, greipfrutuose, mandarinuose ir bet kuriuose citrusiniuose vaisiuose yra daug rūgšties, kuri, patekusi į tuščią skrandį, sukelia rėmenį, taip pat padidina gastrito, opų ir kitų su virškinimo sistema susijusių problemų atsiradimo galimybę.

 

Kriaušės

Šis vaisius yra per sunkus nepabudusiam organizmui – kriaušėse yra daug sunkiai virškinamų skaidulų, kurios gali sužeisti virškinimo sistemos gleivinę ir sulėtinti skrandžio bei žarnyno judrumą.

Bananai

Didelis magnio ir kalcio kiekis bananuose gali paveikti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, taip pat smarkiai sutrikdyti kalcio ir magnio pusiausvyrą, o tai labai svarbu siekiant užkirsti kelią arterinės hipertenzijos vystymuisi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(12)
(-3)

Komentarai (3)