Elonas Muskas: „Starship“ misijai į Mėnulį bus pasirengęs anksčiau nei 2024 metais  (5)

Elonas Muskas sako, kad „Starship“ erdvėlaivis misijai į Mėnulį gali būti paruoštas „greičiau“ nei 2024 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant Jeffo Bezoso skundų, „SpaceX“ žengia į priekį su „Starship“, nugabensiančio žmones į Mėnulį, darbais. Savaitgalį socialiniame tinkle „Twitter“ paklaustas, ar „Starship“ bus pasirengęs nuskraidinti žmones į Mėnulį 2024 m., „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas atsakė: „tikriausiai greičiau“.

Praėjusią savaitę NASA pranešė, kad iki 2024 m. nukeliauti į Mėnulį nespės. Tai lėmė NASA kosminių kostiumų kūrimo vėlavimas, taip pat Jeffo Bezoso kompanijos „Blue Origin“ skundai dėl „SpaceX“ sudarytos nusileidimo Mėnulyje sutarties, dėl ko užsitęsė teismo procesas.

NASA, „SpaceX“ ir pavydus brolis

O čia tai kainos! Kinai rodo ką reiškia tikras išpardavimas: TOP 14 AliExpress bestselerių, kurie dabar dar pigiau nei kainavo šį pavasarį be PVM
2458

AliExpress kiekvieną sezoną rengia grandiozinius išpardavimus, kurių metu galima gauti tikrai gerų prekių už fantastiškai mažas kainas. Šiuo metu kaip tik prasideda paskutinė, baigiamoji vasaros išpardavimo akcija, o kai kurios kainos tokios, kad pramušė dugną.

Išsamiau

Balandį „SpaceX“ su NASA sudarė 2,89 milijardo JAV dolerių vertės sutartį, skirtą sukurti ir pastatyti Mėnulio nusileidimo aparatą, kuris pirmą kartą per beveik 50 metų sugrąžintų žmones į Mėnulį. Privati kosmoso įmonė laimėjo konkursą prieš tokius konkurentus kaip „Dynetics“ ir Jeffo Bezoso įkurtą „Blue Origin“.

Oficialus „Blue Origin“ skundas buvo pateiktas tuo pagrindu, kad NASA pažeidė viešųjų pirkimų taisykles. Tai liepos 30 d. paneigė Vyriausybės atskaitomybės biuras (GAO), o tai reiškia, kad NASA galėjo laisvai judėti į priekį planuodama bendradarbiavimą su „SpaceX“ statant Mėnulio nusileidimo įrenginį.

 

NASA netgi atmetė „Blue Origin“ 2 milijardų dolerių pasiūlymą už tai, kad ši pasirinktų „Blue Origin“ Mėnulio nusileidimo įrenginį, o ne „SpaceX“. Šį žingsnį pajuokė Muskas, kuris socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „jei lobizmas ir teisininkai galėtų nugabenti į orbitą“, Bezosas jau būtų Plutone.

Pastaraisiais metais „SpaceX“ turi didelę bendradarbiavimo su NASA istoriją. Praėjusiais metais bendrovė pradėjo į TKS gabenti astronautus iš JAV teritorijos. Beveik dešimtmetį NASA astronautus į TKS gabendavo Rusijos raketos.

Kai NASA nurodė, kad ji atsilieka nuo savo skafandrų kūrimo tvarkaraščio, Muskas pareiškė, kad „SpaceX“ prireikus tai galėtų padaryti. „SpaceX“ savo iki šiol vykdomomis misijomis „Demo-2“, „Crew-1“ ir „Crew-2“ išsiuntė astronautus į orbitą, vilkinčius specialiai pagamintus skafandrus.

Misijai į Mėnulį „Starship“ greičiausiai bus paruoštas anksčiau nei 2024 m.

 

Neseniai Elonas Muskas paklaustas, ar „Starship“ bus parengtas misijai į Mėnulį iki 2024 metų, atsakė „tikriausiai greičiau“.

Atrodo, kad „SpaceX“ generalinis direktorius stengiasi daryti viską, ką gali, kad padėtų NASA laikytis pradinių savo „Artemis“ misijos terminų. Galų gale, šios misijos taps žingsniu į ateities planus – NASA ir „SpaceX“ žmonių siuntimo į Marsą.

 

Kad tai įvyktų, „SpaceX“ turės laikytis savo tvarkaraščio, pagal kurį iki 2024 m. bus atlikta pirmoji „Starship“ kelionė – šis tikslas iš pradžių buvo nustatytas maždaug 2019 m.

Nors Elonas Muskas yra žinomas dėl ambicingo misijų grafiko, kurio dažnai nesilaikoma, nesvarbu, ar tai būtų „SpaceX“, ar „Tesla“, atrodo, kad pažanga vyksta, nes „SpaceX“ pirmą kartą šio mėnesio pradžioje surinko „Starship“ paleidimo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai (5)