Šikšnosparnių jaunikliai tarpusavyje bendrauja garsais: primena žmogaus kūdikių šnekėjimą (Video)  ()

Kosta Rikoje sistemingai šikšnosparnių nakvynės vietas stebėję mokslininkai nustatė, kad šikšnosparnių mažylių šnekėjimas labai panašus į žmonių kūdikių šnekėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrauja garsais

Šikšnosparniai skleidžia ritmiškus garsus ir kartoja pagrindinius „sudėtinių blokų skiemenis“. Tai leidžia manyti, kad, kaip ir žmonių kūdikių atveju, šikšnosparnių šnekėjimas yra bendravimo pagrindas.

„Nuo saulėtekio iki saulėlydžio jie tiesiog šneka, lavindami savo garsus“, – sakė pagrindinė tyrėja daktarė Ahana Fernandez. „Šie šikšnosparniai iš tikrųjų dainuoja kaip paukščiai giesmininkai“, – sakė ji.

O čia tai kainos! Kinai rodo ką reiškia tikras išpardavimas: TOP 14 AliExpress bestselerių, kurie dabar dar pigiau nei kainavo šį pavasarį be PVM
2459

AliExpress kiekvieną sezoną rengia grandiozinius išpardavimus, kurių metu galima gauti tikrai gerų prekių už fantastiškai mažas kainas. Šiuo metu kaip tik prasideda paskutinė, baigiamoji vasaros išpardavimo akcija, o kai kurios kainos tokios, kad pramušė dugną.

Išsamiau

Daktarė A.Fernandez ir jos kolegos, kurie savo išvadas paskelbė žurnale „Science“, analizavo šikšnosparnių jauniklių, šnekančių savo gūžtose, įrašus. Buvo pastebėta tai, kad pagrindinių suaugusiųjų giesmėse naudojamų skiemenų kartojimas ir ritmiškumas labai panašus į žmonių kūdikių „da-da-da“ garsus.

 

Didysis sakalinis šikšnosparnis yra vienintelė iki šiol žinoma šikšnosparnių rūšis, kuri tai daro. Tačiau pasaulyje yra daugiau kaip 1400 šikšnosparnių rūšių, todėl A.Fernandez teigia, kad atsiras dar bent viena rūšis, kuri taip pat kalbės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()