Kurio darbas bus išnešti šiukšles, kai TKS išeis į pensiją? NASA bando išsiaiškinti, kaip sunaikinti Tarptautinę kosminę stotį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-08-24 16:25
Planų turi daug, tik nėra pasirinktas konkretus. Ir realiai konkretaus plano nereikia, kol neturi datos kada stotis bus apleista. Dalykai gali keistis. Gal net starship bus baigtas, ir galės su juo sulėtinti orbitą.
ZeroFM 2021-08-25 09:08
Kame bėda išstumt į kosmoso platybes?
kestutisz 2021-08-25 10:03
Tik piniguose :) Na ok, gal ne tik - čia Mir vos vos užteko pinigų nuskandinimui. Jokia valdžia žiūrėdama į jokį atitarnavusį "statinį" nežiūri plačiau, ten į ateitį - kad gal visai neblogas muziejus būtų, žmonėm po šimtmečio paskraidyti apžiūrėti, jiem reikia jei projektas buvo atidarytas - kad būtų uždarytas. Na pvz kad ir Rosetta misija - na nepaliko jo kaip suvenyro asteroide - sudaužė, kad pažiūrėti kaip tai atrodys (na ir kad netriukšmautų eteryje) :)
conjurer 2021-08-25 13:10
Gana didelė. Visų pirma tam reikia nemažai kuro, atsižvelgiant į tai kad ISS jau turi nemažą svorį. Aišku kuro reikia ir orbitos sulėtinimui. Bet perkėlimui į heliocentrinę orbitą turbūt kuro reikės daugiau, nei nuleidimui. Visų antra ISS yra besidėvinčioje orbitoje. Tai reiškia, kad nieko nedarant ji pati nukris, tik neaišku kur. Dėl to nukritimas turi būti suplanuotas, kol jis dar įmanomas, nes tai nėra objektas kuris pilnai sudegs atmosferoje. Dar vienas tokios besidėvinčios orbitos pliusas yra tai kad visų šiukšlių orbitos irgi nusidėvi. Bet iškėlus stotį aukščiau, į nesidėvinčią orbitą jos likimas neaiškus. Per 100 metų gali į ją pataikyti koks nors senai orbitoje skraindantis varžtas, ir perskelti į daugiau dalių. Todėl mažiausiai kosminių šiukšlių bus jei ją "nuleis" į ramųjį vandenyną.