COVID-19 vakcinos efektyvumas prieš delta variantą – Pfizer, Moderna ir J&J palyginimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bruonius 2021-09-16 05:26
Vakar nugirdau, kad paštininkai pradės vakcinas nešioti ir jei jau tai ne balandžio pirmosios pokštas tikiuosi, kad užantyje turės turės pilną pasirinkimo komplektą! O šiaip siulyčiau kiemsargius apginkluoti vakcinomis. Jie labai ankstyvi, tad žmogus eidamas į darbą galėtų susišaut ir iki ryt ryto jaustis saugiai.
procc 2021-09-16 06:59
Ponas rašliavos autorius, tu gal "hospitalizuokis" kur nors toliau nuo Lietuvos, su savo visom "hospitalizacijom".
punktyras 2021-09-16 07:11
tamstai kelia neigiamas emocijas – iš tiesų, nieko malonaus. Todėl siekis sumažinti tikimybę atsidurti palatoje, tegul ir su rankenomis, turėtų skatinti pasiskiepyti.
LorraMusic 2021-09-16 12:21
CDC finansuojamas VISION tinklas apima septynias organizacijas, renkančias ir analizuojančias JAV sveikatos apsaugos sistemos duomenis. cia ir yra didziausia propaganda fake news, ir kaip priklausomos laboratorijos gali pasakyti, kad jusu duotas produktas niekam tikes cia kaip vaistu/vitaminu nauja forma iseina ir reikia tai kazkokio patvirtinimo, kad lengviau parduot, veza y laboratorija daro uz savus pinigus tyrimus, kad kazka iskapstytu teigiamo, kaip ir maisto pramone daro.. The Centers for Disease Control and Prevention is conflating the results of two different types of coronavirus tests, distorting several important metrics and providing the country with an inaccurate picture of the state of the pandemic. “You’ve got to be kidding me,” Ashish Jha, the K. T. Li Professor of Global Health at Harvard and the director of the Harvard Global Health Institute, told us when we described what the CDC was doing. “How could the CDC make that mistake? This is a mess.” atsibodes jau man tas covidas, atgal pora metu, rusai tankus perstumdinejo beveik puole, dabar su tuo covidu 0,004% mirtungumu, stumia tas vakcinas kaip paskutini deguoni Because of a change in death certificate procedures specific to COVID-19, "there is a huge chance that COVID death numbers are exaggerated, to the tune of 94%." dabar jau ir vaikam amerika stumia ta vakcina, kas isvis pagal daugeli specialistu visiskas absurdas ateis kūčios , persalimu metas, rinksis artimieji, ne visi sulauks kitu metu, niekas nesakys kad vakcina niekam tikus, o kad covido variantui reikia dar vieno boosto
EEE 2021-09-16 15:21
Vakcinos neabejotinai saugo, bet natūralus imunitetas saugo stipriau. Taip mano ir pats RNR vakcinų kūrėjas (https://infa.lt/63398/naturalus-imunite ... rt-malone/) yra nuorodos ir į šaltinį. O jei imsim domėn ir Kauno klinikų intensyviosios terapijos gydytojo Tamošuičio pasisakymą ant dienų - 10 proc. užsikrėtusiųjų serga sunkiai... Vadinasi 90 proc. serga lengvai. Čaplinskas kaip teoretikas mano, kad lengvai serga 80 proc., bet aš labiau pasitikėčiau praktiku, tad belieka rinktis - skiepai jei abejoji, arba apsaugos priemonės, arba sveikas gyvenimo būdas. Galima aišku ir viską "naudoti" kartu, tikrai vienas kitam nemaišys...
immortallt 2021-09-16 16:44
Kartu su paštininkais važiuos seselė, kuri apie skiepus daugiau galės papasakoti daugiau. To EEE, vakcina nėra imunitetas, o skatina imuniteto atsaką ir susiformavimą naujam virusui. Na tarkime, net nuo tikro viruso susidaręs imunitetas stipresnis. Dabar tarkime tau 70 metų. Natūraliai prasirgus 1/6 kad numirsi. Pakartotinai susirgus tavo tikimybė numirti tarkime bus 1/100 000. Dabar tarkime skiepijiesi. Tavo tikimybė numirti nuo skiepo 1/1 000 000, numirti nuo viruso tarkime 1/10 000. Tai tu renkiesi mesti kauliuką mirsi, ar ne, ar rusišką ruletę, kad įgytum kažkiek stipresnį imunitetą. Juokinga yra tai, kad pasiskiepijus gali vis tiek prasirgti, ir vis tiek įgyti tą mistinį stipresnį imunitetą. O realiai tas mitas gimsta iš imties "bias", kai pirmą kartą prasirgus prašienauja silpniausius. Skiepas jų nenužudo. Sveikas gyvenimo būdas Neperšaunamą liemenę ar sveiką gyvenimo būdą renkiesi apsisaugoti nuo kulkos? Nu gerai, imkime arčiau sveikatos reikalų, renkiesi mėsą iš aiškių šaltinių tikrinamą higienos, ar potencialiai prionų šaltinį ir propaguoji sveiką gyvenimo būdą?
Niemand 2021-09-16 17:32
Jis ne mistinis. Tiesiog sergant susiformuoja keletas antikūnų rūšių, "atakuojančių" virusą iš skirtingų pusių. O pasiskiepijus - tik vienos rūšies antikūnai. Todėl "natūralus imunitetas" yra atsparesnis viruso mutacijoms palyginus su skiepais. Jei būtų naudojami deaktyvuoto viruso skiepai, tada skirtumo nebūtų.
HardAxe 2021-09-16 17:45
o imunitetas abiem atvejais lieka tiek pat, ar nuo skiepų ilgiau/trumpiau?
Niemand 2021-09-16 18:29
Tiek pat. Jei ką, imunitetas grubiai yra iš dviejų "dalių": (a) antikūnai - sustabdo virusą iš esmės iš karto, jei antikūnų pakankamai daug palyginus su į organizmą patekusiu virusų kiekiu, t.y. iš esmės neleidžia susirgti; covid atveju trunka 9 mėn. plius minus 3; (b) atmintis, kaip pasigaminti antikūnų - iš esmės netrukdo užsikrėsti, bet leidžia efektyviai susitvarkyti su jau prasidėjusia liga, santykinai greitai pasigaminus antikūnų; covid atveju spėjama, kad trunka apie 3 metus.
conjurer 2021-09-16 18:33
Gal šitas video šiek tiek padės labiau suprasti imuninės sistemos veikimo etapus. https://www.youtube.com/watch?v=lXfEK8G8CUI
Evil Goku 2021-09-16 18:46
Tu supranti, kad tas "natūralus imunitetas" yra imunitetas susiformavęs pasveikus nuo covido? Žinai kas saugo nuo pakartotinio užsikrėtimo geriau, nei "natūralus imunitetas" pasveikus? Mirtis. Jei numisi užsikrėtęs pirmą kartą, tai praktiškai nėra net teorinių galimybių pakartotinai užsikrėsti. Pasakymas, kad susirgt nesiskiepyjus (kad susiformuotų "natūralus imunitetas") yra geriau, nei susirgt pasiskiepyjus (kai rizika numirt arba sirgti su sunkiais simptomais yra dešimtimis kartų mažesnis) yra mažų mažiausiai kvailas. P.s. Pagal dabartinę statistiką, delta yra mažiau mirtina, nei kitos paplitusios jos atmainos. O prieš tas labiau mirtinas atmainas, skiepai ir yra daug efektyvesni.
EEE 2021-09-16 19:56
Covidu persirgau pačioje pradžioje pandemijos, na toks vidutinio sunkumo sirgimas, pakosėjau gal dar apie du mėnesius, na antrą kartą visai neseniai jau delta atmaina matyt, bet apie susirgimą sužinojau iš artimo kai jį darbe patikrino pasirodo serga, na pasirodė ir aš "sergu", o simptomai tai kaip per šalto vandens išgėrus, tai ir tiek to pavojaus gyvybei ir sveikatai. Tarp sirgimų buvo praėję beveik 2 metai, bet tame tarpe aišku galėjo būti ir dar keletas "sirgimų". Jei remsimės Kauno klinikų intensyviosios terapijos gydytoju Tamošuičiu panašiai serga apie 90 proc. užsikrėtusiųjų...
EEE 2021-09-16 20:11
Man jau 59-ti, per darbo karjerą nesu pasiėmęs nei dienos nedarbingumo... Nuo vaikystės sirgau epilepsija ir šiaip sveikata buvo nekokia, kokių 17 metų nusprendžiau iš esmės keisti požiūrį į sveikatą. Epilepsiją išsigydžiau savo metodu, 20-ties metų pats nutraukiau vaistų vartojimą ir po šiai dienai savijauta gera, be jokių priepuolių. Nesigilinant į smulkmenas supratimą apie sveiką gyvenimo būdą turiu...
Evil Goku 2021-09-16 20:23
Jei apklaustum žmones, kurie yra laimėję loterijų didžiuosius prizus, paaiškėtu, kad 100% žmonių žaidžiančių loterijoj laimi didžiuosius prizus.... Noriu pasiteirauti ar supranti, kad tavo minimas "natūralus imunitetas" yra imunitetas susiformavęs pasveikus nuo covido? Taip ar Ne?
EEE 2021-09-16 20:35
Man pasirodė, kad atsakiau, jog supratau - taip, bet ne tik. Dabar jau mano klausimas - mano supratimu natūralus imunitetas kai žmogus covid19 ir kitas ligas pvz. gripą, perserga lengvai ar be simptomu. Taip ar ne?
Evil Goku 2021-09-16 21:13
Ar aš turiu atspėti ką tavo supratimu reiškia natūralus imunitetas? Gal gali performuluoti klausimą.
EEE 2021-09-16 21:50
Jei žmogus po pirmojo užsikrėtimo covidu serga lengvai ar be simptomu, ar tai susiję su imunitetu, o jei susiję tai kaip tokį imunitetą pavadinti?
Niemand 2021-09-16 21:59
Įgimtu.
EEE 2021-09-16 22:17
Ačiū... o įgimtas nuo natūralaus skiriasi?
Evil Goku 2021-09-16 22:39
Kai nėra aiškiai apibrėžtų sąvokų kyla nesusipratimai. Dabar populiaru imunitetą, susidariusį persirgus covidu, vadinti natūraliu imunitetu. Nors jis tiek pat natūralus kiek ir po vakcinos, tik vakcinos atveju imunitetas susidaro prieš konkretų baltymą. Tai manau, žodį imunitetas, šiame kontekste, taisyklingiau vartoti kai kalbama apie persirgus ar pasiskiepyjus įgytą imunitetą. Kitu atveju galima sakyti imuninė sistema. O bet tačiau, suplakant du terminus į vieną, kai imuninė sistema ir imunitetas atsiradęs persirgus vadinami - natūraliu imunitetu, labai lengva kvailinti - klaidinti žmones.