„Astronomy Photo Awards 2021“ skelbia įspūdingiausias fotografijas: žvilgsnį prikausto tolimosios galaktikos, Saulės užtemimas ir visada nuostabios šiaurės pašvaistės (Video)  ()

„Astronomy Photo Awards 2021“ skelbia įspūdingiausias fotografijas. Tarp nugalėtojų – Saulės užtemimas, pašvaistės ir pasakiški galaktikų vaizdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karališkosios Grinvičo observatorijos rengiamas fotokonkursas vyksta jau 13-ąjį kartą. Šių metų pagrindinis prizas atiteko fotografui Shuchang Dongui už apgaulingai paprastą Saulės užtemimo kadrą. Dongo vaizdas Tibete buvo užfiksuotas per visišką Saulės užtemimą 2020 m.

„Šis vaizdas demonstruoja ne tik Saulės užtemimo grožį ir paprastumą, bet ir šio astronominio įvykio mokslinį pagrindą“, – sako viena šių metų konkurso žiuri narių Emily Darbek-Maunder.

Pašvaisčių kategorijoje nugalėjo fotografo Dmitrijaus Rybalkos kadras, padarytas iš plaukiančio laivo, priartėjusio prie Kara sąsiaurio Rusijoje. Konkurso žiuri nario Sue Prichardo teigimu, vaizdas primena sceną iš mokslinės fantastikos filmo.

Kitas nuostabus astronominis kadras užfiksuotas kinų fotografo Zhong Wu. Tai 360 laipsnių kampu judanti Paukščių tako mozaika. Zhong Wu užtruko dvejus metus, kol sujungė vaizdą iš 1000 atskirų kadrų, padarytų Pietų ir Šiaurės pusrutulyje.

 

Visus konkurso darbus galite pamatyti ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()