Pamirškite nosies purškalus: yra kur kas smagesnis būdas atkimšti užgulusią nosį  (1)

Medicinos naujienose gausu istorijų apie perspektyvius naujus gydymo būdus arba papildomą naudą sveikatai įprasto elgesio ir įpročių dėka. Kas nenori gerai jaustis gerdamas kavą ar valgydamas šokoladą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais paskelbtas Vokietijos ir Didžiosios Britanijos mokslininkų tyrimas laimėjo Ig Nobelio (Šnobelio) premiją medicinos srityje. Tyrėjai teigia, kad orgazmas gali pašalinti nosies užgulimą.

Ig Nobelio apdovanojimai skirti „pagerbti pasiekimus, kurie pirmiausia priverčia žmones juoktis, o vėliau ir susimąstyti“.

Nedidelis, bet gerai suformuotas tyrimas

Vokietijos ir JK tyrimas apėmė 18 tiriamųjų duomenis. Sloga buvo matuojama 5 kartus: prieš seksą, po orgazmo ir 3 valandas po jo. Tiriamieji buvo apklausiami naudojant klausimyną, siekiant nustatyti, kuriems iš jų per pastarąjį mėnesį buvo užsikimšusi nosis. Nosies funkciją dalyvis įvertino subjektyviai ir objektyviai nešiojamuoju oro srauto matavimo prietaisu.

Taigi šis tyrimas buvo gerai suplanuotas ir atliktas, išskyrus vieną nedidelį trūkumą: kai kurie dalyviai negalėjo sutelkti dėmesio į prietaisą prieš ir iš karto po lytinių santykių, todėl trūko duomenų!

Tyrimas parodė, kad sloga iš karto sumažėjo po orgazmo ir šis rezultatas buvo labai panašus kaip kitą dieną panaudojus nosies purškalą.

Tačiau seksualinės veiklos nauda buvo trumpalaikė, o sloga per kelias valandas grįžo į pradinį lygį. Nenuostabu, kad sumažėjęs nosies sekreto tekėjimas buvo pastebėtas tik tarp tų tiriamųjų, kurie jau skundėsi užgulusia nosimi.

Ar yra ryšys tarp orgazmo ir nosies?

 

Tyrime pažymima, kad „refleksinės nosies neurozės“ teoriją 1897 m. pateikė vokiečių otolaringologas Wilhelmas Fliessas, artimas Sigmundo Freudo draugas. Abu manė, kad neurozes dažniausiai sukelia seksualinės problemos.

Fliessas teigė, kad nosyje yra specifinių „genitalijų dėmių“, turinčių įtakos lytinių organų funkcijai. Tačiau jo teorijos nepavyko moksliškai ištirti ir ilgainiui ji prarado susidomėjimą.

Tačiau žinoma, kad mankšta sumažiną nosies tekėjimą ir ši nauda išlieka iki 30 minučių po fizinio krūvio.

 

Visgi, kalbant apie Vokietijos ir JK tyrimą, rezultatai negali būti vertinami rimtai dėl per mažo tiriamųjų skaičiaus ir nosies oro srauto matavimo laiko.

Tačiau apskritai tyrimas pateikia keletą įtikinamų įrodymų, kad orgazmas bent valandą ar ilgiau pagerina kvėpavimą per nosį.

„Ig Nobel“ laureatai ketina toliau tirti, ar masturbacija turi panašių privalumų, ar ilgalaikį nosies užgulimą gali palengvinti daugkartinis orgazmas.

Taigi, jeigu jau spėjote šį šaltą rudenį peršalti ir jus vargina sloga, nepulkite ieškoti nosies purškalų. Išbandykite smagesnį būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(11)
(16)

Komentarai (1)