Santaros žinios: dabartinė COVID-19 banga yra nepaskiepytų žmonių pandemija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-09-27 13:06
https://www.youtube.com/watch?v=ArF8IWo1tPc Sveikatos teisės instituto (STI) tarybos narys. Biomedicinos mokslų daktaras.
kestutisz 2021-09-27 13:29
Tingiu net skaityt, bet antraštę pasiūlyti galiu - šios dienos duomenimis deja beveik 30% (4 iš 14) mirusių - pilnai vakcinuoti. Dar kita, dėl Vilmorus apklausos - beveik 60% populiacijos totalūs antivakseriai - trečios dozės norėtų tik 42.4% apklaustųjų. Na ir taip būtų galima tęsti be galo - bent kol eis tokie gąsdinantys straipsniai iš anos pusės :)
conjurer 2021-09-27 13:38
Čia yra pati geriausia priežastis nesiskiepyti, nes tie 4 80-89 metų žmonės galėjo dar pusšimtį metų gyventi, jei ne skiepas.
HardAxe 2021-09-27 13:44
jeigu bus 100 skiepytų, tai mirs vien skiepyti (nes kitokių nebus). Taigi geriausias būdas sugadinti skiepų statistiką - pasiskiepyti.
kestutisz 2021-09-27 14:13
Na, kitur rašo ir apie mirusį skiepytą 20-29 kai tokioj amžiaus grupėj nelabai ir neskiepytų mirdavo. Tai čia dar baisesnę antraštę galima sugalvoti. Bet nu nafig daryti kažkokį gąsdinimų šou į vienus vartus, tik kelia priešingą reakciją. Kada čia, nuo šios ar praeitos savaitės skiepijimą perkels į ten kur ir turėjo būti nuo pradžių - _poliklinikas_? Kaip jau vienas tamsuolis sakė - jokie antivakseriai niekada nepridarė tiek žalos skiepam kiek visokie cirkai (skiepai cirko palapinėse, autobusuose etc), nes viskas yra tik gąsdinimo show. Ir jam skirtus pinigus geriau nuo pat pradžių būtų skyrę taksi atvežti nors ir iš rajono tikslinius pacientus, jiem nupirkti arbatos su bulkute, sofutę ramiai pasėdėt po skiepo ten pora valandų ir parvežt namo.
Ar_as? 2021-09-27 14:24
Kitaip tariant, 30% acto garintojų yra atsakingi už 70% mirčių. Kokiu prietranka reikia būti, kad kliedėtum "skiepai neveikia"? Jei panaši statistika yra ir užsikrėtimuose, tai be acto garintojų galėtume virusą jau būti pamiršę, jei ne trečio, tai ketvirto skiepo nebereiktų, nes pati liga vargiai beegzistuotų be host'ų....
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-27 14:24
Man tai labiau kliūna kitas dalykas, toks labiau gyvenimiškas. Žmogus įsikabina tos "vienintelės tiesos ar sprendimo" ir galvoja, kad tai yra būtent tai, kas išspręs visas problemas. Tą galiu suprasti kai žmogus yra jaunas ir neturi tiek patirties, kad suvoktų, jog gyvenime taip reikalai nevyksta. Bet kai čia specialistai laikosi tos vienintelės pozicijos, kad ale tik skiepo betrūksta, kad pandemija būtų sustabdyta, tai kažkaip keista. Kasdien patys skelbia tuos skaičius (mirusių kokie 70-80% neskiepytų ir 20-30% paskiepytų), bet kažkodėl daro tiems skaičiams prieštaraujančias išvadas. Tai ar galima pasitikėti tokiais žmonėmis, kurie vadovaujasi ne faktais, o įsitikinimais? Net gi sakyčiau šiuo atveju (su tokiu požiūriu) galima juos prilyginti tiems patiems antivakseriams (pagal jų pačių apibūdinimą kas tas antivakseris). Na iš principo dabar sakoma, kad skiepas padeda ne visu 100%, net gerokai mažiau nei100%. Ir prie to pačio priduria, kad skiepas išspręs visas problemas Pamenu čia buvo straipsnis apie automobilio greičio rekordą. Kažkas pasakė, kad dar biški "paturbinus variklį" būtų galima dar pagerinti tą rekordą. Bet realybėj tai nėra tik automobilio galia: tai ir automobilio stabilumas, aerodinamika ir visa kita, ko iš pirmo žvilgsnio daugelis net neįvertina kaip vieno iš lemiamų faktorių. Manau tas pats ir su pandemija - ne vien skiepas atsakingas už imuninės sistemos veiksmingumą. Ir patys skelbia, kad ne pas visus net po 2 dozių susidaro pakankamai stiprus imunitetas. Bet toliau tais klausimais nebedirbama - jie ale nereikšmingi
conjurer 2021-09-27 14:40
Sprendimų buvo siūlyta ne vienas. Pirma buvo, karantinas. Žmonės neklausė. Po to saugos priemonės, kaukės. Pilna pimpanosių. Tada skiepas. Atgimė antivakserių kultas. Tu manai žmonės supras kas vyksta, kai bus pasiūlyti keli sprendimai, kai ties vienu nesugeba apsistoti? Iš kur toks optimizmas?
kestutisz 2021-09-27 14:48
Jei su žmonėmis elgiesi kaip su durniais - jie specialiai taip ir elgsis, sabotuos visus "gerus norus". Ir taip, visi "valdymo" privalomai-pasiūlyti sprendimai ir buvo idiotiški, galbūt pateisinami kokią savaitę ar dvi pačioje pradžioje. Tiesa jau užsiminiau - mačiau vieną(!) protingą - skiepijimas nuo spalio "ateis" į poliklinikas. Much inovation.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-27 14:56
Aš nesakau, kad skiepas visiškai neveikia. Aš sakau, akd tai nėra vienintelė priemonė, kurią reikėtų taikyti. Kaip pavyzdį paimsiu kelias šalis. Ne kažkokias atsitiktines, o tiesiog tokias, kurių skaičiai šiuo konkrečiu atveju patogesni man. Čekija. Pasiskiepijusių žmonių mažiau nei Lietuvoje: pilnai vakcinuotų 56% (rugsėjo 27d. duomenimis). Susirgimų skaičius paskutinėmis savaitėmis 400-450 per dieną. Populiacija 10+ mln. - ~4 kartus daugiau nei LT. Singapūras. Pilnai vakcinuotų 79%. Susirgimai: prieš savaitę peržengė 1000, dabar jau beveik 2000 per dieną - kreivė sparčiai kyla į viršų. Populiacija 5.7 mln. Tokie duomenys rodo, kad ne tik skiepas nulemia pandemiją. Yra ir daugiau faktorių. Na bet žinoma reikia laiko, didelės analizės, tai praprasčiau tiesiog užmerkti akis ir suversti visą bėdą antivakseriams
immortallt 2021-09-27 15:35
Visos kitos priemonės apart skiepo ir prasirgimo yra ne pandemijos sprendimo priemonė, o žalos mažinimo prriemonės. Iš pandemijos išeiti yra trys būdai - nekontroliuojamas prasirgimas - maksimaliai daug mirčių, tiek nuo COVID, tiek nuo kitų sveikatos problemų, mirčių COVID atvejų kokie 8% populiacijos. Antras būdas - kontroliuojamas prasirgimas, kad ligoninės nebūtų perkrautos; minusai - truksi 10-20 metų, mirčių bus vis tiek daug, COVID atveju kokie 2,5% populiacijos, žala ekonomikai, ypač turizmui, kontaktinių paslaugų sektoriams - katastrofinė. Trečias variantas - pasiskiepyti. Jau galėtume būt pasiskiepiję 90%+ ir nebereikėtų jokių ribojimų, ir ligoninėse nebebūtų tiek pacientų, ir mirčių tiek nebūtų. Kas dėl statistikos skirtingų šalių, žiūrėk ir kiek testuoja. Gali nerasti nė vieno, jei nė vieno netestuoji. Supaprastintas pavyzdys, kai alternatyvų realiai nėra - širdies raumuo pažeistas, dabar išorinė pompa varinėja kraują, su tokia pompa gyvena iki 5 metų žmonės. Kokias alternatyvas žmogus turi? Medicina sako persodinti širdį, tu rėksi, kad "įsikabinę vienintelės tiesos", o alternatyva vienintelei tiesai yra mirtis.
conjurer 2021-09-27 15:43
Skiepas mažina sunkiai sergančių kiekį. Taip kiti faktoriai turi daug įtakos, kaip liga plis tarp vis dar silpno imuniteto žmonių. Pritariu tau, kad reikia taikyti daugiau priemonių - kaukes, dezinfekciją, higieną. O ten kur yra lankosi rizikos grupėje esantys asmenys - gpasus bei bekontaktį temperatūros tikrinimą. Taip pat darbą iš namų. Na bet visos šitos priemonės atsiremia į žmonių bukumą. Mokytojai nesugeba naudotis konferencijų programomis, nes jie nemoka mokytis. Tokių vos VPU baigusių apmokinti žmonės nesugeba nešioti kaukių, o facialbook propagandos prisiskaitę nebesuvokia medicinos. O dar kažkas galvodamas kad turi tik teises, bet neturi pareigų, eina su apsauginiais konfliktuoti. Taigi ne tik antivakseriai tęsią problemą.
Aklas 2021-09-27 15:45
Tai pala ką tu siūlai? Segregaciją prieš ką antivakseriai pasirenge sudeginti seima?
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-27 15:51
Tai gal tuo ir skiriasi žmonės: vieni mato galimybes, kiti sako, kad kitų variantų nėra Jeigu būtų sukurtas vaistas, kuris labai efektyviai pagydytų sergantį, tai sakai pandemija tęstųsi? Arba jei kažkas sugalvotų kaip "atnaujinti" širdį, tu vis tiek norėtum, kad tau įstatytų naują (naudotą)? Bet kaip ir sakiau - tai reikalauja darbo. T.y. turi padaryti kažką, ko dar niekas nėra iki tavęs padaręs - surasti tą sprendimą. Čia kaip ir su gravitacija: ji yra ir mes nieko negalime dėl to padaryti - mes niekada nepakilsime nuo žemės, sakydavo senovėje. O šiandien siunčiame raketas į kosmosą, nes kažkas atsisakė patikėti, kad mes (žmonių rasė) nieko dėl to negalime padaryti.
VirtualGadget 2021-09-27 15:54
Karo metais kažkaip sugebėjo gydyti didžiulius skaičius žmonių. O va prisigyvenom kad trečdalis neskiepytų ir tai dar trečdalis iš jų tik serga ir sveikatos apsauga jau ant ribos. Tikriausia ir gydytis teks važiuoti į Lenkiją O Lietuva tegul moka lenkams už gydymą jeigu savo gydymo įstaigų ir darbuotojų nebeturi.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-27 15:57
Tai kaip visada - garsiai rėkti ir sviesti akmenį į tą, kuris tau nepatinka. Tipo žinai geresnių piremonių? Sugalvoti tris, penkis variantus bus paprasta. Dėl 10-ties reikės kiek pasukti galvą. Va kai sugalvosi 100, bus galima pasakyti, kad dirbai ties tuo!
Aklas 2021-09-27 16:11
Rimtai? tu čia dabar tikrai rimtai sakai @conjurer jau paminėjo kokios priemonės neveikė. Galvok kad ir 100 jų, deje rezultatas bus tas pats.
sub 2021-09-27 16:53
Virusas ir pandemija yra dabar. Ar tu siūlai laukti kol bus sukurti ar išrasti kažkokie stebuklingi būdai nuo šio viruso? Kiek tu lauktum, turėdamas sunkią ligą, kol tai ligai bus sukurti kažkokie stebūklingi vaistai, jeigu tau dabar reikia spręsti problemą, o ne laukti kol "galbūt kažkada kažkas". Kiek tu lauktum kol sugalvos kažkas atnaujinti širdį, jeigu tarkim tau dabar problemos su širdimi ir jau reikia naujos? Man atrodo tokius išvedžiojimus rašo žmonės, kurie gyvenime dar nesusidūrė su tokia opia problema, kaip tokios minėtos širdies ar kitos rimtos sveikatos bėdos, kad ją reiktų keist. Žinok jei turėtum bėdų, nieko nelauktum, tu ir tavo giminės darytų viską kad tik kuo greičiau pakeistų tau naują širdį, niekas nelauktų nei stebuklingų vaistų, nei atnaujinimo širdies, kas galbūt kažkada gal ir bus, o gal ir nebus. Žinau kaip darytum, būtų čia ir dabar, nes laukdamas nežinai kiek išlauksi, ar išlauksi ar numirsi belaukdamas. Rašai kaip optimistas, bet manau kai prispiria tokios problemos, visi greitai pasidaro realistais.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-27 19:03
ai atsiprašau, buvau primiršęs, kad conjurer žino geriausiai kas veiks, kas ne, ir visus kitus dar kitiems nesugalvotus variantus. Ypač šiame forume tikrai galima tikėtis, kad kažkas žino geriausiai sub, nesupratai ką rašiau, bet asmeninį požiūrį puikiai atspindėjo - palaukti
Bruonius 2021-09-27 19:23
Jei pandemija būtų tikra, nereiktų nieko raginti saugotis. Viskas vyktų automatiškai, nes žmogaus savisaugos instinkto dar niekas neatšaukė. Jau šiandien per žinias loja, kad nebėra norinčių trečiajai dozei, nes net paskutinis bukaprotis jau pradeda suprasti, kas su ta trečiąją doze žaidimas neužsibaigs - pratęs avino pasą dar keletui mėnesių ir vėl į eilę! Jei ne masinė media, neįmanoma būtų suprasti, kad "baisi pandemija" už lango. Žinoma ji netrukus prasidės, bet tai jau bus vakcinų pandemija, visokios deltos, gamos, mu ir bee atmainos. O nugalėtoju liks savo natūralią imuninę sistemą išsaugojęs užkietėjęs antivaxeris, nes nėra stipresnio vaisto už natūralų imunitetą. Netikit? Pamatysit, bet aišku toli gražu ne visi.