Ar paskiepyti nuo COVID-19 lygiai taip pat lengvai platina šią ligą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZeroFM 2021-09-28 15:56
*Statistika rodo, kad JAV, kur daugiau nei pusė žmonių jau yra paskiepyti, didžioji ligos perdavimo atvejų įvyksta tarp neskiepytų žmonių. One question! O tuos subadytus vis tiek lygiai taip pat testuoja(tokios pat testavimo apimpys 50/50 ?)
HardAxe 2021-09-28 17:42
šitas klausimas aktualus nuo pačios pandemijos pradžios. Buvo maždaug toks "o švedai kiek testuoja lyginant su lietuviais? O vokiečiai? O australai jeigu netestuoja, tai ar pas juos niekas neserga?" Jeigu nori tikrų skaičių lygink gulinčius ligoninėse. Užimtų lovų skaičius visada aiškus ir jie visi pratestuoti. Gali žiūrėti kiek dažniau atsigula neskiepyti, gali žiūrėti kiek kurioj šaly guli per 10`000 gyventojų ir t.t. Gausi tikslius skaičius. O dėl pradinio klausimo, tai fig zn. Pvz Lietuvoj skiepyti testuojasi tik kai serga, o neskiepyti testuojasi, kad galėtų dirbti su žmonėm ar nueiti nusipirkti batų. Tai naturalu, kad tarp skiepytų teigiamas procentas daug didesnis, bet neskiepyti testuojasi daug dažniau. Šiuo atveju testų dažnumas nieko neparodo, kažką parodys tik teigiami rezultatai. Bet kaip pats sakai, kaži kiek nežinančių apie jį.
Misteris 2021-09-28 17:49
Covid vakcinos veikia siaurame fronte. Jei Covid mutacijos darys "ėjimą žirgu",tai skiepytieji gaus Šachą ir Matą.
HardAxe 2021-09-28 18:14
blogiausiu atveju skiepyti sirgs lygiai tiek pat, kaip neskiepyti. Čia pačiu blogiausiu atveju. Neįsivaizduoju realaus atvejo, kad skiepytus virusas paveiktų labiau nei neskiepytus. O gal turi tam argumentų? Tai COVID darant ėjimą žirgu grįšim į lockdown režimą ir masinį testavimą, ką matėm pačioj pradžioj. Visur kaukės, viskas uždaryta, į miestą tik pasidarius testą. Galbūt skiepų priešininkai labai laukia tokio scenarijaus, bet jie galiausiai liktų apkaltinti dėl galimybės virusui plisti ir mutuoti sudarymo ir sudeginti ant laužo. Pasaulyje 6.4milijardo pilnai vakcinuotų, 7.1 viena doze. Kaži ar jie bus pakantūs laukti antros kartos skiepo dar du metus, kad grįžti į šiandieninį režimą. Geriau būkim optimistai ir tikėkimės atrasti vaistą gydantį virusą. Labai efektyviai išspręstų vieną kitą kasdieninę problemą.