Ar tiesa, kad Norvegija perklasifikavo COVID-19 į gripą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-10-01 18:38
Geros žinios, kad prašviesėjo protas kaikurių šalių valdžioms. Aha ypač Australijoj valdžia į tai atkreipė dėmesį, nors realiai tai prarado sveiką protą.
conjurer 2021-10-01 19:33
Na ne visos valdžios gali prašviesinti savo protus. Nepamirškim, kad lietuvoje neturim gero visuomenęs samoningumo, ir pagrindiniuose miestuose tankis nėra mažas. Turbūt tik susitaikėm, kad tai sezoninė liga, ir kad joks žmogus ar valdžia negali laimėti prieš mažumos bukumą.
bahuriux 2021-10-01 19:56
mokslu be kritinio mąstymo, negali laimėti, prieš racionaliai mąstantį žmogų. Jei prieštarauji pateik man statistikos duomenis kiekvieno mėnesio kiekvienos šalies (ar bent Lietuvos) skiepytų ir neskiepytų mirčių skaičius, bendram fone vs tiesiog kiek miršta žmonių, tada dar vakcinos padarytą realiai žalą ir mirtis per kitas komplikacijas kaip, persileidimai, onkologiniai paūmėjimai, jau neskaitant infarktų, tada ir pakalbėsim. Jei tie duomenys rodys, kad 3 versijų senumo pusiau eksperimentinę vakciną, be kompensacijos už padarytą žalą mechanizmo yra racionalu ir saugu naudoti, pripažinsiu kad tuo konkrečiu atveju buvo verta tikėti mokslu ir valdžios kliedesiais. Aš žinau kad tie duomenys atsiras už metų kitų kai jau bus post factum, o kolkas jų nėra tik įdomu kodėl?
Paramotoras 2021-10-01 20:59
Siaip jau nor egai ne kaip lietuviai ar kiti buvusio bloko ar kiti emigrantai pasitiki savo valdzia ir jos sprendimais. Tad aptibojimai panaikinti VISIKAI. Taip pap kaip ir buvo mineta neskiepintuju grupeje didzuoji dalis buvusio lagerio ir putmos myletojai. Deja tai faktas.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-01 21:02
Pažiūrėkit kokia situacija Butane: sergamumas praktiškai nulinis. Aišku ten gyventojų gerokai mažiau nei Lietuvoje ir tankis gyventojų kelis kartus mažesnis. Bet gal sakau dar didelę reikšmę turi ir tai, kad pas juos tabako gaminiai uždrausti?
mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-01 21:16
Nu nenori žmonės skiepytis ir viskas. Situacija su virusu jau tiek paviešinta, kad turėtum oloj gyventi, kad nieko nežinotum. Priėjimas prie skiepų laisvas: ne taip kaip pačioje vakcinavimo pradžioje, kai ten vienas už kitą gudresni per pažįstamus prie tų skiepų prieidavo. Iš kitos barikadų pusės nereikia čia ir su tais ateities scenarijais gąsdinti: niekas tiksliai nežino kaip ten bus po tos trečios, ketvirtos ar penktos vakcinos dozės. Norim naudos tai padiskutuojam kaip imunitetą stiprinti, kuo gydėtės susirgę, gal kažkam liko kokių organizmo pažeidimų, gal radot kokių sprendimų. Nes čia matau jau vėl pradėsim 10-tą kartą tą pačią diskusiją
mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-02 09:58
Nu tai Stirpiom peršalimo ligom nesirgęs nuo vaikystės, jau kokius 20 metų. Čia kalbu apie tokį variantą, kad turėčiau temperatūros ar būtų didelė angina (ar kažkas panašaus į ją). Nepamenu, kad kada nors būčiau skiepijęsis ir nuo gripo. Gal ten mokykloj kokią dozę ir buvo suleidę, kai konvejeriu visus skiepindavo. Tokių paprastų peršalimų tai pasitaiko, t.y. kad skaudėtų gerklę, būtų sloga. Retai kada skauda gerklę ilgiau nei vieną dieną. O sloga tai tęsiasi kokią savaitę ar dar ilgiau. Sloga užpuola tiek žiemą, tiek vasarą. Gerklę gydau tiesiog išsispausdamas ~pusę citrinos, medaus ir karšto vandens (apie 80-90 laipsnių). Jeigu gerklės skausmas stipresnis ir laiką leidžiu ne namie, tai nusiperku HALLS juodą - tas gerai nuima skausmą. Dar vaikystėj pastebėjau, kad jeigu skauda pilvą, tai reikia daryti atsispaudimus, atsilenkimus. Jeigu kosau, sloguoju, bet nėra didelio gerklės skausmo ir lauke ne -20, tai neapleidžiu ir bėgiojimo. ~30min bėgimas gerai pramuša slogą. Jeigu nosis stipriai užgulus prieš miegą, tai prisipjaustau svogūno į lėkštutę ir pasidedu šalia pagalvės. Servetėlių irgi nederėtų pamiršti, nes naudosis nemažai Paprastai sveikatos būklę seku pagal bendrą savijautą. Temperatūrą pasimatuoju, spaudimo ne. Pas daktarus kreipiuosi gana retai, pvz. šeimos daktarę mačiau prie kokius 10 metų ir prieš kokius 3 metus. Kartais nueinu pas kokį specialistą privačiai. Čia maždaug kartą per metus dėl visai kitokių priežasčių - dažniausiai "mechaninių pažeidimų", t.y. ne kokių virusinių, bakterinių. Pavasarį galimai sirgau korona. Buvo įprastas peršalimas, buvo ir priežastis peršalti. Tai kokią savaitę turėjau stirpią slogą. Kai ji praėjo, tai į kokią trečią dieną pastebėjau, kad neturiu uoslės. Temperatūros per visą tą laikotarpį neturėjau, nors vieną dieną termometras rodė daugiau - 36.9, kai įprastai apie 36.4 jis man rodo. Tie "žaisliniai testai" ligos nerodė. Artimieji, su kuriais bendravau, nesusirgo. Tai nevertinau kaip covid. Ir tik gerokai vėliau sužinojau, kad tą dieną kai peršalau, t.y. tame renginyje buvo koronos židinys, t.y. susirgo daugiau dalyvių. Tai taip kaip ir lyg sirgau gaunasi Tiesa uoslės nebuvo kiek ilgiau - gal kokias 3 savaites. Kartais jau atsirasdavo, ir vėl dingdavo. Iš dalies šitai nulėmė ir tolimesnį pasirinkimą dėl skiepų - nesiskiepijau Kaukės niekada nevengiu - nesukelia ji man didelių nepatogumų. FFP2 respiratorius net patogesnis už med. kaukę, tik reikia su šniuriukais sužaisti (prasiilginti), kad taip ausų nespaustų. PGR testą dariausi pavasarį, bet jau kiek pavėluotai - buvo neigiamas. Dar kartą vasaros pradžioj. Dabar testuojuosi greitaisiais antigeno testais - neigiami.
kukulis4 2021-10-04 13:49
Savaitgali kaip tik bendravau su pazystama medike, kuri Osle dirba vaiku gydytoja. Stai, ka jinai pasake del Norvegijos situacijos: 1. Ten pasiskiepijo apie 80% zmoniu. 2. Zmones ten labiau linke laikytis atstumo (siaurietiskas mentalitetas, personal space, etc) 3. Zmones ten seip sveikesni ir turi geresni imuniteta del atsiauresnio klimato bei del aktyvesnio gyvenimo budo. 4. Del virsuje paminetu priezasciu, su daugmaz dviguba populiacija nei Lietuvos, jie turi apie 100 hospitalizacijos atveju del covid-19. Viska sudejus i kruva, gaunasi kaip ir logiska, kad pas juos ribojimai nuimami, o pas mus ne.
conjurer 2021-10-04 14:28
5. Jie turėjo karantiną, skirtingai nei švedija.
HardAxe 2021-10-05 10:23
Švedija spalį taip pat sustabdė pandemijos sąvoką. Pandemijos pabaigia reiškia tik tiek, kad tikėtina COVID plitimas sulėtėjo dėl paskiepytų/persirgusių žmonių kiekio ir COVID plis lėtesniais tempais. Bet kokia intepretacija, kad covid nepavojinga ar lygi gripui - melas. Tai lygiai tas pats, kaip pvz Hepatitas. Liga sunki, užkrečiama, bet pandemijos šiuo metu nėra. Kas pasikeitė? Atsidarė autobusų priekinės durys, galima užimti visas autobusų vietas. Parduotuvėse, restoranuose nebebus ribojams žmonių skaičius prie staliuko ir bendras lankytojų skaičius (pvz max 3 lankytojai pašto ofise vienu metu). Rekomendacijos laikytis atstumo, apsauginiai skydeliai aptarnavimo zonose lieka. Visai logiškas sprendimas, kai pasižiūri ketvirtos bangos silpnumą (hospitalizauotų skaičius): https://i.ibb.co/c3bxJMp/covid.png Reali vakcinacija prasidėjo ties antros bangos piku, tai vakcinų efektas tikrai teigiamas
BishopaZ 2021-10-05 12:10
Suomijoje paskiepyti apie 70%, kaukes gali nesioti gali nenesioti savo nuoziura - nera privalomos. Pispasis kaip ir nera naudojamas, baras, restoranas, bet kokia parde - turi babkiu eini. Del skiepu praeita savaite Fimea pranese kad registruoti 42 rimti salutiniai poveikiai po skiepu 18-13 metu asmenimis kaip miokarditas, periokarditas, insultas ir t.t. P.s.: Fimea - (https://fi.wikipedia.org/wiki/Fimea) Mirciu nuo kovid skaicius 20 ir jaunesniu asmenu amziaus grupeje - 0.
immortallt 2021-10-05 12:28
Kodėl lygini nemirtiną šalutinį poveikį su mirtimis? Nes COVID turi neigiamų pasekmių ir tiems, kurie persirgo be ligoninės.
BishopaZ 2021-10-05 12:40
Anot Fimea (Suomijoje) 20 metu ir jaunesniu amziaus grupeje persirgusiu ir gavusiu tokius salutinius poveikius nera registruota.
Niemand 2021-10-05 13:06
Čia kertinis žodelis "po", kuris jokiu būdu nereiškia "dėl". Apie perikarditus ir miokarditus jau buvo atliktas tyrimas, tikimybė susirgti po skiepų lygi tikimybei susirgti be skiepų. T.y. skiepai čia niekuo dėti. Apie insultus neteko skaityti, įmanoma su kažkuria vakcina (tingiu ieškoti pavadinimo), kuri didina krešulių riziką, jei asmuo serga tam tikrom ligom, panašiai kaip kontraceptikai. Jei tokį asmenį paskiepytų ta specifine vakcina, jam tikimybė mirti (nuo insulto arba infarkto) berods kažkur vienas iš milijono. Na ir tam reiktų, kad tas asmuo nežinotų apie savo ligą.
Niemand 2021-10-05 13:16
Perikarditas arba miokarditas nėra ilgalaikiai šalutiniai poveikiai, tiesą sakant, net nelaikomi sunkiomis komplikacijomis, vaikystėje perserga apie 5 proc. vaikų (dažniausiai berniukai), bet vienok: https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 21260998v1
immortallt 2021-10-05 13:35
BishopaZ, nepraneša apie tokius atvejus, ar jų nėra? Niemand iškėlė kitą gerą klausimą, o kiek tokius sutrikimus turėjo tie, kurie nebuvo paskiepyti?
BishopaZ 2021-10-06 09:30
Be abejo jeigu imi visas amziaus grupes miokarditas ir periokardtias buna buna labai retas. Taciau kaip visur minima miokarditas ir periokarditas budingas 30 metu ir jaunesniems. Sioje amziaus grupeje jis toli grazu nera retas anot Europos vaistu agenturos.
BishopaZ 2021-10-06 09:44
Akivaizdu, kad tu apie sia liga neturi zalio supratimo.... Tiek periokarditas, tiek miokarditas yra labai rimtos ligos - gydymas trunka ne maziau metu. https://lt.wikipedia.org/wiki/Miokarditas Vaikų letališkumas nuo miokardito siekia 25 %. Palygynimui nuo koronos toje pacioje Suomijoje 0%. Užsiiminėti fizine kultūra parengiamojoje grupėje galima po 1–1,5 metų. Profilaktiškai neskiepijama 3–5 metus. Jei liga pereina į lėtinę formą, kas 3–6 mėnesius būtina užrašyti EKG, kas 6–12 mėn. daryti krūtinės ląstos rentgenogramą. Vaikų kardiologas tokį ligonį turi stebėti ir tikrinti 3–4 kartus per metus iki paauglystės. http://ligos.sveikas.lt/lt/ligos/sirdie ... os#turinys Komplikacijos Komplikacijos priklauso nuo miokardito formos ir eigos. Gali būti: staigi mirtis; gyvybei pavojingi ritmo sutrikimai (skilvelinės tachikardijos, skilvelių virpėjimai); mioperikarditas, kai aplink širdį esančioje ertmėje susikaupia skystis ir spaudžia širdį, vystosi širdies tamponada; širdies nepakankamumas; įvairių kūno vietų kraujagyslių užsikimšimai, nes, nusilpus širdies raumeniui, sulėtėja kraujotaka, ir susidaro geros sąlygos atsirasti trombams širdyje, iš kur jie gali nukeliauti į smegenis ir sukelti insultą; į plaučius ir sukelti plaučių infarktą, ir t.t.
HardAxe 2021-10-06 10:43
Lygink sulyginamus dalykus. Arba įtarsiu vykdant centralizuotą dezinformaciją. nėra formos kur gali registruoti šalutinius likutinius COVID poveikius persirgus. Persirgai, gavai neigiamą testą ir pirmyn į gyvenimą. Kiek draugų persirgo su likutinėm komplikacijom? Kiek iš jų pildė formas? Švedijoj, deja, yra 9 mirę nepilnamečiai: https://www.statista.com/statistics/110 ... ge-groups/ Kadangi nuo skiepų mirė 0 žmonių toj pačioj amžiaus grupėj, šia tema diskusiją stabdom. Beja, NY mieste pusė mirusių vaikų neturėjo šalutinių ligų: https://www.worldometers.info/coronavir ... ographics/
Niemand 2021-10-06 15:01
Lietuviška wiki švelniai tariant nepatikima medicininėm temom Taip, miokarditas - ne gripas, bet ir toli gražu ne kažkoks siaubas. Daugumai būna besiptomė eiga ir pasveikstama be gydymo. Komplikacijos būna 10 - 15 proc. atvejų. Mirtingumas apie 2 proc. Rimtesnės ilgalaikės pasekmės apie 5 proc. https://www.webmd.com/heart-disease/myocarditis https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5721735/ https://www.rcpjournals.org/content/cli ... /21/5/e505