Dramatiškame vaizdo įraše – 4 kategorijos uragano Semas šėlsmas: 15 m aukščio bangos ir 190 km/h vėjo greitis (Foto, Video)  (1)

Šių metų pradžioje San Fransisko kompanija „Saildrone“ suvienijo jėgas su Nacionaline vandenynų ir atmosferos administracija (NOAA), kad į uraganų kelius Atlanto vandenyne paleistų penkias bepilotes jūrines transporto priemones, skirtas rinkti duomenis. Dabar vienas iš tų dronų užfiksavo filmuotą medžiagą iš 4 kategorijos uragano.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-10-05 Dramatiškame vaizdo įraše – 4 kategorijos uragano Semas šėlsmas: 15 m aukščio bangos ir 190 km/h vėjo greitis (Foto, Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penkių jūros dronų grupė renka gyvybiškai svarbius mokslinius duomenis apie 2021 m. Atlanto vandenyno uraganų sezono audras. Kaip ir kiti jo broliai bei seserys, „SD 1045“ yra „Saildrone Explorer“ modelis, aprūpintas specialiu uragano sparnu, leidžiančiu atlaikyti ekstremalias sąlygas esančias uraganų išorėje ir viduje.

Uraganas Semas (Sam) šiuo metu siautėjantis Atlanto vandenyne, pagal Saffir-Simpson skalę neseniai tapo 4 kategorijos uraganu, o nepilotuojamas jūrinis dronas buvo nukreiptas į audros akį rugsėjo 30 d., kur, kaip pranešama, jis susidūrė su 15 m aukščio bangomis ir vėjais, viršijančiais 190 km/val. greitį. Audros metu dronas realiuoju laiku rinko duomenis, kuriuos būtų galima panaudoti būsimiems skaitiniams prognozavimo modeliams.

 

„Naudodamiesi jūrinių dronų surinktais duomenimis, tikimės patobulinti prognozavimo modelius, kurie numato greitą uraganų intensyvėjimą“, - sakė NOAA mokslininkas Gregas Foltzas.

„Spartus intensyvėjimas, kai uraganų vėjai sustiprėja per kelias valandas, kelia rimtą grėsmę pakrančių bendruomenėms. Nauji duomenys iš jūrinių dronų ir kitų sistemų, kuriuos naudoja NOAA, padės mums geriau nuspėti uraganus varančias jėgas ir anksčiau įspėti bendruomenes“.

„Saildrone Explorer SD 1045“ renka tokius duomenis kaip oro temperatūra, santykinė drėgmė, atmosferos slėgis, vėjo greitis ir kryptis, vandens temperatūra ir druskingumas, jūros paviršiaus temperatūra, bangų aukštis ir laikotarpis, kuriuos perduoda NOAA mokslininkams.

 

„SD 1045“ aprūpintas borto fotoaparatu – ir dabar buvo paskelbta pirmoji filmuota medžiaga iš didelio uragano, kurią galite pamatyti pateikiamuose vaizdo įrašuose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (1)