Geriausi tavo gyvenimo metai - kada iš tikrųjų yra tas laikotarpis?  ()

Gyvename tik kartą ir tik labai nedidelį metų skaičių. Vyresni žmonės dažnai sako „dabar yra geriausi tavo gyvenimo metai“. Bet kada tas laikas iš tikrųjų yra?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar vaikystė buvo geriausi jūsų gyvenimo metai, nes nereikėjo rūpintis išgyvenimu? O gal ankstyva jaunystė, nes buvote nepriklausomi? O gal geriausi gyvenimo metai ateina tada, kai užauga vaikai ir turi ir laisvę, ir pinigus, ir stiprius suaugusius šeimos narius? Gal geriausi gyvenimo metai aplanko išėjus į pensiją, nes atsiranda laisvo laiko pramogoms?

Žinoma, labai daug priklauso nuo to, kaip apibrėži žodį „geriausi“. Tačiau mokslininkai vis tiek ieško atsakymų. Jie išanalizavo 17 tūkstančių vyresnių nei 50 metų amžiaus žmonių atsakymus ir sužinojo, kad geriausi žmogaus gyvenimo metai yra tarp 30-34.

Išsigandote? Nėra ko bijoti. Tai - tik laimės viršūnė pagal tuos apklaustus žmones iš 13 Europos šalių. Daugelis jų teigė, kad po to panašus laimės lygis išsilaikė maždaug dešimtmetį (kol nepradėjo blogėti jų ar jų artimųjų sveikata). Be to, gali būti, kad kai kurie vyresni žmonės gerai neprisimena ankstesnių įvykių.

Ką rodo šie duomenys? Visų pirma, tai, kad laimės suvokimas keičiasi su amžiumi. Galbūt būdami 25 pasijusite tokie laimingi, kad atrodys, kad laimingesni būti negalite. Tačiau tuomet, po dar 25 metų suprasite, kad būdami 34 jautėtės laimingesni nei būdami 25-erių.

 

Jauni žmonės neturėtų savęs spausti. Tai, kad dabar nesijaučiate laimingi, nereiškia, kad padėtis tik blogės. Priešingai - laimė bręsta kaip geras vynas. Ir svarbiausia yra džiaugtis šia kelione, nes pats gyvenimas yra privilegija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()