Medikai nustebę: vyras 2 mėnesius gyveno su plastikiniame butelyje įstrigusiu lyties organu - išlaisvinimui teko panaudoti neįprastą instrumentą  ()

Vyras, turintis psichikos problemų, du mėnesius gyveno su plastikiniame butelyje įstrigusia varpa. Šis atvejis sulaukė tarptautinės medikų bendruomenės dėmesio, mat liudija, kaip mažai pagalbos gauna žmonės, turintys psichinės sveikatos problemų, ypač, kai tai susiję su asmens seksualine sveikata.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyras, kurio atvejis buvo aprašytas „International Journal of Surgery Case Reports“ žurnale, yra 45 metų amžiaus, kenčiantis nuo sunkios depresijos ir bandęs nusižudyti.

Kai pagaliau pacientas buvo atvežtas į ligoninę, jo varpa butelio kakliuke buvo įstrigusi jau du mėnesius. „Kadangi jis buvo psichiškai nesveikas, apie incidentą nepasakė savo šeimos nariams“, – teigiama straipsnyje. Kol sulaukė pagalbos, varpoje išsivystė edema – audinių patinimas dėl nenutekančio skysčio, – taip pat susiformavo gumbas.

„Varpos užspaudimas, dažnai pasitaikantis tarp psichikos sutrikimus turinčių žmonių, turėtų būti laikomas skubios chirurginės pagalbos reikalaujančiu atveju, nes gali baigtis pražūtingomis komplikacijomis.

Nėra specialių metodų ar priemonių, kurie gali būti rekomenduojami pašalinti šiems objektams, – rašoma straipsnyje. – Paciento jaučiama gėda yra pagrindinė priežastis, dėl ko taip vėlai jam suteikta chirurginė konsultacija ir atsirado komplikacijos. Turint gerus chirurginius įgūdžius intervencijai pakanka paprastų instrumentų“.

Nuo pirmojo oficialiai užfiksuoto varpos užspaudimo atvejo 1755 m. iki šiol literatūroje aprašyta beveik 60 tokių atvejų. Užspaudimo būdai įvairūs, pradedant nemetaliniais daiktais, nuo plastikinių butelių, kaip šiuo atveju, iki lipnios juostos ir plaukų, – iki metalinių daiktų, kaip raktų pakabukai.

 

Tokių objektų naudojimas gali pailginti erekcijos trukmę erotiniuose žaidimuose su savimi. Visuomet saugiau tam naudoti specialiai tam skirtą tinkamo dydžio penio žiedą, o ne savadarbes priemones.

Specialistai pabrėžė, kad dėl pacientų naudotų daiktų įvairovės varpos užspaudimo atvejais chirurgams tenka prisitaikyti naudojant medicinoje neįprastus instrumentus. Šiuo atveju, kad pašalintų butelio kakliuką, medikai pasitelkė padangų pjaustytuvus.

Parengta pagal iflscience.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()