Lietaus kūrimo menas: kaip vyksta debesų sėjos procesas? (Video)  ()

Ar žinojote, kad šiandien mažiausiai 52 pasaulio šalys naudoja tam tikrą orų vadymo programą? Tiesą sakant, ši technologija, nors ir labai pažangi, egzistuoja daugiau nei 75 metus ir ji tik populiarės, nes klimato kaita daro didelę įtaką mūsų planetai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš orų modifikavimo formų yra debesų sėja. Tai technologija, gaminanti lietų manipuliuojant debesimis. Ši technologija netgi gali būti naudojama sniego ar mažesnių krušos granulių projektavimui.

Kaip tai veikia? Cheminės medžiagos, tokios kaip sidabro jodidas, kalio jodidas ar kietas anglies dioksidas (sausas ledas), raketomis šaudomos į debesis arba purškiamos į debesis, naudojant bepiločius orlaivius ar lėktuvus, o tada įvyksta grandininės reakcijos, dėl kurių susidaro krituliai.

Ši technologija leidžia kurti lietų regionuose, kuriuose jo labiausiai reikia (labiausiai nukentėjusiems nuo sausros). Ir iš tikrųjų tai veikia. 2015 m. debesų sėja padidino vietinį kritulių kiekį Teksase apie 34 %.

Ar jau sužadinome jūsų smalsumą? Ar norite daugiau sužinoti apie šią futuristinę technologiją? Ar jums įdomu, kurios šalys šiuo metu ją naudoja ir kaip? Ar norite sužinoti jos privalumus ir trūkumus? Tada nepraleiskite šio vaizdo įrašo:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()