Kai meilės žaidimai pasibaigia ligoninėje – kokia yra pavojingiausia sekso poza, galinti pasibaigti net penio lūžiu? (Video)  ()

Gydytojas paaiškino pavojingiausias sekso pozicijas, kurios gali pasibaigti vizitu į ligoninę dėl varpos lūžio ir kitomis siaubingomis problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Remiantis mokslu, tai yra pati pavojingiausia sekso padėtis ir tai yra 50 procentų varpos lūžių priežastis“, - aiškina dr. Karanas Raj „TikTok“ vaizdo įraše.

Dr. Karanas Raj tvirtina, kad pavojingiausia pozicija yra atvirkštinė kaubojė (reverse cowgirl).

„Jei yra nepastovus stūmimas arba abiejų šalių judesiai nesuderinami, vyro penis gali išslysti iš makšties ir gali būti sutraiškytas moters gaktikaulio“.

2014 m. tyrime, paskelbtame žurnale „Advances in Urology“, buvo tiriami pacientai, patekę į tris skubios pagalbos ligonines 2000–2013 m., kuriems buvo įtariamas varpos lūžis.

Pacientų buvo paklausta apie simptomus, traumos mechanizmą, seksualinę padėtį, kai tai įvyko, taip pat užduoti klausimai apie jų ilgalaikes „erekcijos ir tuštinimosi funkcijas“ ir ar jie buvo „normalūs ar nenormalūs“.

Tyrimo metu nustatyta, kad iš varpos lūžių dažniausia lūžio priežastis buvo heteroseksualūs santykiai (66,7 proc. lūžių).

Iš tų, kurie susižalojo savo varpą heteroseksualių santykių metu, 50 proc. trauma įvyko, kai moteris buvo viršuje (nebuvo patikslinta ar tai buvo atvirkštinės kaubojės poza ar įprasta moters padėtis viršuje - veidu į vyrą).

 

Šuniuko poza (doggy style) buvo kitas pavojingiausia atvejis – 28,6 proc. visų penio lūžio atvejų. Tuo metu misionieriaus poza (vyras viršuje) – 21,4 proc atvejų.

92,9 proc. pacientų pranešė, kad sužalojimo metu turėjo vaginalinius santykius, o 7 procentai – analinius.

Taigi, kodėl sužalojimai yra labiau tikėtini, kai moteris yra viršuje?

„Mūsų hipotezė yra ta, kad kai moteris yra viršuje, ji paprastai kontroliuoja judesį, o visas moters kūno svoris tenka erekcijos būsenos varpai. Kai penis prasiskverbia netinkamai arba išsprūsta, žala moterims paprastai yra nedidelė – jokio skausmo, bet didelė peniui“, - rašo tyrimo autoriai.

 

„Priešingai, kai vyras kontroliuoja judesį, jis turi daugiau galimybių sustabdyti įsiskverbimo energiją, reaguodamas į skausmą, susijusį su varpos pažeidimu, ir jį sumažinti“.

Tačiau komanda pažymi, kad jie negali būti visiškai tikri dėl lūžių priežasties, atsižvelgiant į traumos pobūdį.

„Informacija apie veiksnius, susijusius su varpos lūžiu, visada gaunama iš istorijos, kurią pacientai pasakoja savo gydytojams. Atsižvelgiant į pacientų seksualinio gyvenimo intymumo tabu, kai ketvirtadalis pageidavo praleisti traumos detales, daugelis pacientų galėjo būti netikslūs dėl tikrosios priežasties".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(4)
(14)

Komentarai ()