Elonas Muskas - pirmasis pasaulio trilijonierius?  ()

Tai, kad Elonas Muskas yra turtingiausias pasaulio žmogus, gal net nėra taip keista. Astronautikos kompanija „SpaceX“ šuoliais pabėgo nuo konkurentų, o „Tesla“ yra elektromobilių standartas. Tačiau vis tiek įdomu, kad Musko turtų augimas, atrodo, tik įsibėgėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, ne „Tesla“ pastums Muską arčiau pirmojo trilijono (1 000 000 000 000) JAV dolerių. Elektromobilių kompanija vis dar auga ir stiprina savo pozicijas. Jai padės ir tai, kad išsivysčiusios pasaulio valstybės žvalgosi į būdus atsisakyti benzininio ir dyzelinio transporto. Tačiau konkurentai po truputį vejasi ir „Tesla“ greitai gali paskęsti didelėje elektromobilių pasiūloje.

Muską pirmuoju trilijonieriumi pavers „SpaceX“, kaip skelbia „Bloomberg“. Iš dalies taip yra dėl to, kad pasaulis atnaujino susidomėjimą kosmoso tyrimais ir misijomis į tolimas planetas. Muskas yra pasiruošęs padėti žmonėms nukeliauti į Mėnulį, Marsą ar dar toliau. Be to, Muskas žada pritaikyti savo raketas ir kelionėms apie Žemės rutulį, o ir kosmoso turizmas greitai taps labai vertinga sfera.

„SpaceX“ taip pat kuria palydovinio interneto tinklą „Starlink“, kuris galės teikti paslaugas visame pasaulyje. Be to, „SpaceX“ gali sulaukti ir gynybos technologijų užsakymų, prisidėti prie naujų kosminių bazių kūrimo ir daugybės kitų projektų. NASA kontraktai yra „SpaceX“ duona ir sunku pasakyti, kokia kita kompanija galėtų mesti jai iššūkį. Aišku, Jeffo Bezoso „Blue Origin“ niekur nedings, bet panašu, kad „SpaceX“ nuo jos tiesiog pabėgs. Ir daug kompanijos akcijų visada priklausys Muskui.

 

Sunku prognozuoti, kada Muskas galėtų tapti pirmuoju trilijonieriumi. Tam gali prireikti ir 20 metų, bet tai gali įvykti ir anksčiau. Šiuo metu Musko turtai vertinami 225,6 milijardais dolerių, nors dar pernai nesiekė ir 100 milijardų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(13)
(11)

Komentarai ()