Pasiruoškite orbitiniam sabotažui: naujas Kinijos ginklas gali susprogdinti palydovą  (1)

Mokslininkų komanda Kinijoje sukūrė įrenginį, kuris naudoja sprogmenis, kad sunaikintų priešo palydovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginklas gali būti patalpintas palydovo išmetimo vamzdyje, rašo „The South China Morning Post“ (SCMP). „Užuot susprogdinęs palydovą į gabalus, sprogmuo konkrečiu nustatytu laiku sukeltų tolygų sprogimą išmetimo vamzdyje“, – rašė profesorius Sun Yunzhong straipsnyje, paskelbtame vietiniame žurnale „Electronic Technology & Software Engineering“.

Stebina tai, kad ginklas po sprogimo palydovą palieka vizualiai nepažeistą. Kadangi sprogimo laikas yra valdomas, tai galima supainioti su variklio gedimu.

Nors neaišku, kaip tiksliai sprogstamasis prietaisas būtų įdėtas į palydovą, tai būtų naujas būdas nukenksminti palydovus nenaudojant lazerių ar raketų, kurios yra lengvai aptinkamos. Tai žvilgsnis į ateitį, kurioje šnipinėjimo aparatai sabotuos orbitoje esančius aktyvius palydovus.

Kosminių ginklų lenktynės

Kinija pastaruoju metu didina savo priešpalydovinės ginkluotės arsenalą. Galimos atakos prieš JAV orbitinius palydovus Vašingtonui kelia baimę. Tačiau JAV neketina atsilikti. Pentagonas jau kuria savo priešpalydovinių ginklų arsenalą. Rusija, savo ruožtu, taip pat įsitraukia į kosminių ginklų kūrimą.

 

Situacija primena Šaltąjį karą, kurį lydėjo ginklavimosi varžybos. Vienai šaliai kuriant kosminius ginklus, kitos nenori atsilikti. Prie viso to pridėkite hipergarsinius ginklus ir turime Šaltojo karo tęsinio scenarijų, kurio niekas neprašė ir nenorėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai (1)