Kaip atrodo Žemė iš pietinio Mėnulio ašigalio? NASA pasidalijo unikaliu vaizdo įrašu (Video)  ()

NASA mokslinės vizualizacijos studija Godardo kosminių skrydžių centre Merilende paskelbė trumpą vaizdo įrašą, kuriame į dvi minutes suspaustas trijų mėnesių imituotas Žemės vaizdas vaizdas iš Mėnulio pietinio ašigalio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Matosi ir Mėnulio užtemimas

Jei atidžiai stebėsite vaizdo įrašą, po kurio laiko pamatysite Žemės užtemimą, praeinantį priešais Saulę, kuris yra priešingas Mėnulio užtemimams, kuriuos galime matyti iš Žemės.

„Stebėtojams Žemėje tai yra Mėnulio užtemimas, kai Mėnulis praeina pro Žemės metamą šešėlį. Tačiau žiūrint iš Mėnulio, tai yra Saulės užtemimas“, – teigiama NASA studijos vaizdo įrašo aprašyme.

Virtuali kamera animacijoje yra ant Šakletono kraterio krašto ir nukreipta į Žemę. Tai yra maždaug tas pats regionas, į kurį NASA yra nusitaikiusi savo „Artemis“ nusileidimo Mėnulyje misijoms.

Tikimasi, kad NASA misija „Artemis 1“, kurios metu be įgulos bus apskrieta aplink Mėnulį ir vėl grįžta į Žemę, prasidės 2022 m. vasario mėn. Misija buvo kelis kartus atidėta dėl techninių problemų.

 

Kita planuojama misija yra „Artemis 2“ – apskriejimo aplink Mėnulį misija su įgula, kurios metu į Mėnulio apylinkes bus nuskraidintas pirmasis tarptautinis astronautas. Labai preliminari data – 2023 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()