Elonas Muskas nenori mokėti mokesčių: geriau panaudos Marso užkariavimui - milijardierius sureagavo ir į JT prašymą išgelbėti milijonus badaujančių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-11-03 20:06
Nėra ką pridurti įspyrė į užpakalį ir šitiems.
conjurer 2021-11-03 21:19
Manau tai daug ką apie jį pasako. Kai aš turiu kitų planų panaudoti savo pinigus, gaunu antstolius. Kai tai daro muskas, visi sako "you go girl!". Bet kalbant apie esamą temą, jis teisus. Yra tik vienas būdas kaip už 6 milijardus panaikinti pasaulio badą. T.y. padaryti skaidrius valstybių finansus, ir skaidrią paramą trečio pasaulio šalims. Reikėtų nupirkti po giljotiną, ir pastatyti kiekviename didesniame mieste, kiekvienoje valstybėje. Jei vos atsiranda korupcijos kvapas, turi ristis galvos. Prezidentų, politikų bankininkų, visų kas mažina paramą, ar parazitiškai siurbia bendram interesui skirtus finansus. Jei kažkuri valstybė atsisako dalyvauti, visos kitos užriša absoliučiai visus santykius su ja, ir laukia perversmo, po kurio atsiras nauja valdžia, kuri sutiks įsivesti tokią sistemą. Yra kitų būdų, bet manau giljotina yra elegantiškiausias ir pigiausias. Taigi išvada tokia, bado nepašalinsi, nepašalinęs korupcijos, o korupcijos napašalinsi niekada. Ir jokie musko milijardai čia nepadės.
kukulis4 2021-11-03 21:31
Butent. Ir butent tai jis ir bando pasakyt pareikalaudamas to plano. Bet mokescius reikia moket visiems, iskaitant ir Muska, nesigilinant i tai, kad surinkti mokesciai panaudojami toli grazu ne racionaliai.
ZeroFM 2021-11-03 21:49
Suprastau jei populiacija mažėtų ir reiktų gelbėti gyvybes BET vyksta spartus atvirkštinis variantas. Reikia nemaitinti badaujančius o sparčiai vystyti moksla/technologijas.
Marius.brn 2021-11-03 23:56
So far, grandioziskiausias atmazas nuo mokesciu, ever.
bahuriux 2021-11-04 08:05
Dauguma milijardierių, negauna pajamų atlyginimo forma, arba simboliškai 1$, jų pajamos gali būti per akcijų kilimą. Jei jis bandytu parduoti akcijas, ar gautu dividendus, manau mokėtu mokesčius, kaip ir visi. Pas mus irgi bankai varto dešimtis, ar šimtus milijonų pelno bet mokesčių išvengia. Reikia kažkokių kitokių mokesčių surinkimo būdų, o ne tokių kokie yra dabar.
Pumper 2021-11-04 08:05
Niekas ten ir nesakė, kad už 6 milijardus pasaulinį padą užbaigs. Buvo pasakyta, kad už 6 milijardus šiais metais galėtų padėti dabar badaujantiem ir netoli mirties jau esantiem 42 milijonam. Bet Muskas, kadangi yra absoliutus Delfi trolis, pasigavo Delfi lygio antraštę ir ją replikuoja.
Pumper 2021-11-04 08:08
Dėl tokio pasliūlymo ir verkė Muskas apie mokesčius. Siūloma laikomas akcijas apmokestinti kaip NT - moki nuo rinkos vertės metinį mokestį, o ne nuo to, už kiek pirkai.
HardAxe 2021-11-04 09:25
Planas neblogas, tik ne iki galo išdirbtas. Google ar facebook yra virtualios įmonės, jos mokės tiesiog nuo savo vertės. Bet koks DHL ar NT nuomos įmonė jau moka automobilių/NT mokestį, gausis dvigubas apmokestinimas.
kestutisz 2021-11-04 10:12
Tai yra nesąmonė šiaip jau. Akcijos - tai tik fantikai, vieną dieną jie verti belenkiek, kitą nutinka krizė. Tas pats Musk'as jei pabandytų jas parduoti - nors ir tam, kad sumokėti kokį nors ten tipinį mūsišką GPM - iš karto numuštų vertę. Nebent taikyti tokį šliaužiantį išbuožinimą - kasmet valstybė atimtų kokį procentą akcijų ir jas turėtum išsipirtki jei norėtum išsaugoti, bet čia ir yra nieko kito tik išbuožinimas, tik kad ne iš karto.
immortallt 2021-11-04 10:55
Šiaip leidimas visuomenei/verslui dalį, ar ekstremaliu atveju net visus mokesčius patiems paskirstyti tikslams, kurie nėra įmonės ar jos darbuotojų naudai, yra rimtas klausimas, už kurį ir Nobelio premiją berods gavo, gal buvo nominuotas. Pas mus maža apimtimi veikia, kai GPM 2% galima paskirti kam nori. Čia ekstremali idėja, kai įmonė skiria pasaulio problemomis spręsti pinigus. Inovacijų kūrimui, diegimui, o kartais tiesiog greenfield investicijoms irgi taikomas atleidimas nuo mokesčių. Tad tai nėra nei nauja, nei negirdėta, tiesiog užvedamos naujos diskusijos. P.S. Apple mokesčių nemoka realiai, ofšoruose pinigus laiko.
dariusss 2021-11-04 11:01
Ir ko tu nori? kas nuo to pasikeis jei sutiktu sumoketi? Tarkim Muskas duoda tuos 6milijardus, ir sitais metais dar padeda 42 milionams zmonems. kas tada bus kitais metais? reikes 12mlrd sumos? o dar kitais? badaujinciu skaicius dides kas met astronominiu greiciu... zinai toki liaudies patarle geriau duok badaujanciam meskere o ne pati zuvi? vietoj nemokamo maisto zmonijai labiau reiktu nemokamu prezervatyvu...
Paramotoras 2021-11-04 12:02
Da blik kas cia per diskusija. Gal uz jo nesumoketus mokescius vis kurie butu naudos gavejai gaus po lygia tos imons akciju. O gal as ngaliu nemoketi mokesciu ir investuoti i savo idejas. https://www.youtube.com/watch?v=zAl_mR5fDFM
iPienius 2021-11-04 12:51
Jungtines tautos jau sugalvojo, kaip bado problema issprest https://www.express.co.uk/news/world/62 ... t-food/amp
conjurer 2021-11-04 13:27
Dėl to reikia, kad mokesčiai būtų mokami ne pagal tai kur yra įmones HQ, o pagal tai kuriose pasaulio lokacijose gaunamos pajamos, daroma apyvarta. Jei apple parduoda 50% savo produkcijos JAV, ir 4% airijoje, tai airija turėtų būti ignoruojama, ir JAV reikalauti mokesčių už pusę pajamų.
immortallt 2021-11-04 13:31
Em, aš supratau, kad būtent Musk'as apie tai, kad maisto davimas nėra bado nutraukimas, t.y. kad reikia meškerę duoti. Badas iš esmės būna dėl trijų priežasčių - išorės faktorių lemiamas derliaus praradimas (karas/maras lemia kad sunaikinamas derlius ar neauginamas, orų anomalijos, ligos/kenkėjai), infrastruktūros nebuvimas (t.y. nėra priėjimo prie kokybiškų sėklų, įrangos, žinių, vandens, kaip išsaugoti ar gabenti derlių, arba galimybės žemę dirbti dėl pvz. vietinių vaidų, pilietinio karo kuris neleidžia atsigabenti produktų ar vykdyti prekybos) ir trečia, vietinių vadukų sukeltas karas, kai kontroliuoja prekybą, atiminėja, riboja pasiūlą ir t.t. Maisto kiekio pasaulyje netrūksta. Afrika laisvai galėtų ne tik save išmaitinti, bet dar ir eksportuoti antrą tiek maisto, bet arba karai, arba negebėjimas efektyviai auginti. Elementariai selekcijos išmokymas leidžia padidinti derlių per porą metų trečdaliu. Sėjomainą duoda 30-100% derliaus išaugimą. Čia nėra jokios kalbos net apie modernių sėklų įsigjimą, tik selekciją iš turimų augalų. Nėra kalbos ir apie trąšas, pesticidus ir t.t.
immortallt 2021-11-04 13:34
O jei nė vienoje šalyje neparduodama daugiau nei 4%? Ne prie procentų rištis reikia. Ir šiaip su ofšorais sudėtinga, pajamas tai pripažįsta toje šalyje, kur parduoda dažniausiai, bet ten ir pripažįsta sąnaudas. Kaip įsivaizduoji individualiai sąnaudų tikrinimą?
conjurer 2021-11-04 15:20
Pagal tai kiek ir kokių produktų/paslaugų parduota specifinėje šalyje. Na jo tai šiek tiek komplikuočiau. Nesu ekonomistas, domiuosi labiau apčiuopiamais dalykais - kompiuteriais, raketomis, kvantine fizika. Tik pastebiu kad milijardieriai moka mažesnį procentą nuo savo pajamų, nei tie kurie gauna minimumą. Ir jokie politikai su tuo rimtai nekovoja, o kai būna diskusija apie atlyginimų didinimą ligoninės valytojoms, kyla aršios diskusijos, kuriose gasdinama ekonomikos apokalipse.
HardAxe 2021-11-04 15:55
todėl, kad optimizuoti mokesčius dėl 50€ neapsimoka (pavedimai ir t.t. daugiau suvlgys). O dėl 50mlrd€ gali ir keli genialūs protai padirbėti. + spaudimas politikams, grąsinimai išeiti į kitą šalį + dažnai didieji verslininkai/nusikaltėliai ir jų komandos būna protingesni už eilinius politikus/policinkus.
gytis13 2021-11-04 16:00
Muskas savo milijardus panaudos gelbėti nuo bado ne žmones Žemėje o kolonistus Marse. Neužderės bulvės Marse ir viskas, badas. Turės siųsti raketas su maistu iš Žemės. Protingas vaikinas.