Ar reikia gerti į sveikatą? Kodėl alkoholio nevartojantys žmonės dažnai gyvena trumpiau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-11-08 20:34
Tai, žinoma, kad alchoholio pramonės marketingas yra tokie pasakymai. Jau vien straipsnio pavadinimas klikbaitinis
Niemand 2021-11-08 21:50
(a) alkoholio žala yra stipriai perdėta, nes tokia mada, panašiai kaip su riebalais prieš 10+ metu, ar cukrum dabar; (b) esmė gal ne tiek pačiam alkoholyje, o "atsipūtime" pgl posakį visos ligos nuo nervu; perdėtas nerimas dėl savo sveikatos yra blogiau nei "nesveikas gyvenimas"; juolab kad abstinentai beveik visada būna ne savo valia - arba neadekvatus poveikis (alkoholizmas, provokuojama agresija, ligos ir t.t.), arba hipochondrija.
Benediktas 2021-11-09 07:33
Kad įsitikint, gerina ar blogina. Reikia sportuoti, negerti ilgesnį laiką, o po ilgesnio laiko išgert 1 stikliuką ir kitą dieną žiūrėti kokie kūno pojūčiai sportuojant. Jie tikrai nebus geresni - is savo patirties žinau Jei alchoholi vartoji keliskart per savaite, nesportuoji, tai skirtumo nepastebėsi.
Šaras 2021-11-09 08:19
Jei fiziškai jauti vieną stikliuką po paros, tai čia jau psichologinės problemos.
T 2021-11-09 08:33
Esu artimai bendraves su keliais žmonėmis kurie visai negeria alkoholio. Iš pirmo žvilgsnio kaip ir normalūs žmonės, bet iš jų gali tikėtis ko tik nori. Tai kažkokie religiniai fanatikai, nors metų metus neina į bažnyčia, tai visai nevedę ar vede labai vėlai, nes kas artimiau su jeis susipažyno nieko su jeis nenori turėti bendro, tai kažkokie nukrypimai į darboholizmą, pramogas ir poilsį laiko visai nereikalingais užsiėmimais.
immortallt 2021-11-09 10:06
Pusę metų valgyk tik daržoves ir vieną dieną valgyk tik mėsą, arba priešingai, pusę metų valgyk tik mėsą ir kitus gyvūlinius produktus, o tada vieną dieną tik daržoves. Arba turėsi žiaurų vidurių užkietėjimą, arba žiaurią trydą. Abiem atvejais - nebus gera savijauta. Tavo išvada - kad kenkia sveikatai tiek daržovės,tiek gyvūlinės kilmės produktai, nes organizmas reaguoja blogai. O realiai mūsų organizmai nemėgsta staigių pokyčių, pradedant ką valgome, baigiant oro temperatūra ar fiziniu krūviu. Bet nereiškia, kad kažkuris konkretus faktorius gerina ar blogina sveikata, jei patiriant pokyčius savijauta bloga.
Benediktas 2021-11-09 11:31
Kodėl psichologinės? Realiai jaučiasi ant raumenų ir sąnarių, ne stipriai, bet jaučiasi. Kodėl profesionalūs sportininkai nevartoja alchoholio? Šiaip sau susigalvojo?
Šaras 2021-11-09 12:09
Nes tokį kiekį organizmas pašalina per porą valandų. Alkoholis nėra gerai, bet nereikia įsivaizduot, kad išgėrus bokalą alaus ryt prarasi visus fizinius sugebėjimus. Pagooglinau apie du labai žniomus sportininkus - M. Phelps'ą ir U. Bolt'ą (pirmi sugalvoti). Phelpsas buvo (gal ir yra, nebesigilinau) rimtas alkoholikas, o Bolto citata:
Benediktas 2021-11-09 12:18
Ar aš rašiau, kad praradau visus fizinius sugebėjimus? Aš rašiau apie mažą skirtumą, kuris jaučiasi. Tai baigus karjerą ir nesiruošiant varžyboms, tai aišku, kad gali gert Kas ruošiasi rimtai varžyboms, nevartoja alkoholio, nebent turi didelį talento pranašumą ir jam pofig.
immortallt 2021-11-09 12:34
Profesionalus sportas nėra sveika.
Benediktas 2021-11-09 12:47
Sutinku, kad profesionalus sportas nėra sveika, bet tai yra geras indikatorius, kodėl profai nevartoja. Jei neturėtų įtakos, tai vartotų.
Šaras 2021-11-09 13:07
Kieno indikatorius? Įtakos kam?
Benediktas 2021-11-09 13:30
Kadangi profesionalūs sportininkai, kurie siekia aukščiausių rezultatų, nevartoja alkoholio, kai yra atsakingas etapas, toks elgesys yra indikatorius, kad prof. sportininkų kūnui alkoholis kenkia pasiekti maksimalų rezultatą, kurio jis siekia. Nes alkoholis pablogina procesus kūno ląstelėse, nes jei neįtakotų, tai alkoholio neatsisakytų.
Staska 2021-11-09 14:45
Manau, kad zmogaus savijauta, sveikata ir gyvenimo trukme itakoja tiek daug faktoriu: mityba, fizinis aktyvumas, darbo pobudis, streso lygis, psichologine busena, kiti zalingi iprocoai ir t. t.,kad saikingai vartosi alkoholi, ar visai jo nevartosi, praktiskai neturi jokio poveikio zmogaus gyvenimo trukmei. Kas is to, kad narkomanas, arba fiziskai neaktyvus, daug rukantis, prastai besimaitinantis, nuolat stresuojantis darboholikas visiskai nevartos alkoholio, ar siekt tiek, saikingai jo vartos, tai praktiskai niekinis faktorius bus, atsizvelgiant i visu kitu faktoriu visuma.
Benediktas 2021-11-09 14:48
Taip, viskas įtakoja gyvenimo trukmę, bet galima nagrinėti po vieną faktorių atskirai. Tam ir yra mokslas. Gyvenimo trukmė dažniausiai priklauso nuo kūno ląstelių regeneracijos galimybių. Vienos aplinkybės padeda regeneracijai, kitos kenkia. Juk su stresu kovoti galima ne vien tik alkoholį vartojant. Plius alkoholis nepadės to streso nugalėt, o tik gali nuvaryt į alkoholizmą ir susivaryt kepenis, inkstus, kasą.
conjurer 2021-11-09 14:49
Pritariu, nuolatinis kofeino siurbimas ir stresas tikrai blogai. Kažkada kalbėjausi su asmeniu atliekančiu skrodimus, tai sakė, kad daugėja ~40 mečių, kurių kūnuose viskas atrodo sveikai, tiesiog širdis neatlaiko krūvio.
immortallt 2021-11-09 15:27
Benediktas, kai kurių šakų sportininkai prieš varžybas vandens nevartoja visai. Kokie dviratininkai priėda makaronų ir geria vandenį sumaišytą su cukrumi. Čia sakai irgi sveika, nes tai daro aukščiausius rezultatus pasiekiantys sportininkai? Kiti vartoja sintetines įvairias medžiagas, daugumą jų draudžiamų, ar dar neuždraustų, kurie gerina sportinius rezultatus, bet gali baigtis mirtimi. Jie irgi sveika? Ką noriu pasakyti, argumentas, ką daro profesionalus sportininkas, nėra argumentas, kad tai sveika. Sportininkai nesiekia sveikatos, tiesą pasakius sveikatos sąskaita, jie siekia žmogaus kūno ribų maksimumo. Kiek sportininkų savo karjerą baigia sveiki?
Benediktas 2021-11-09 15:44
Vandens nevartoja tik prieš svėrimą, o kovos dieną persigeria vandeniu. Kam reikia ištvermės, varžybų dieną vartoja anglevandenius. Na, o kurie vartoja alkoholį? Pasiskaitykit medicininių straipsnių apie alkoholio poveikį. Tada taps aiškiau, kodėl sportininkai susilaiko nuo alkoholio. Mes irgi esam, kaip sportininkai, tik išnaudojam kūną 5kart mažesnems fiziniams rezultatams, todėl ir nepastebime alkoholio poveikio, ypač, jei vartojame dažnai, tada išvis neįmanoma surasti skirtumų. Juk gali tada net būti geriau su alkoholiu, nes slopina nerimo jausmą, jaučiasi jo trūkumas.
immortallt 2021-11-09 17:26
Nu ir nevartoja vandens vis tiek, kad ir prieš svėrimą. Supratau, steroidai yra sveika, nes sportininkai vartoja, nes matau niekaip negali suprasti, kad maksimalus rezultatų siekimas nėra sveikata. Ir šiaip gyvenime beveik visksas turi teigiamą ir neigiamą poveikį. Trumpuoju laikotarpiu pamatuoti lengva, ilguoju sunku. Tu dabar pagrįsti bandai sportininkų elgsena (steroidai) ir trumpuoju laikotarpiu pasiekiamą rezultatą, siekiant pagrįsti, kad sveika/nesveika ilguoju. Omeny aš net nesakau alkoholis gerai ar blogai, aš sakau kad tavo argumentacija absoliučiai nepagrįsta.
Benediktas 2021-11-09 17:32
Vienu ž. vietoj to, kad organizmas skirtų energiją kovai su virusais, regeneracijai, turi skirti alkoholio skaidymui, uždegimo skrandyje šalinimui, išbalansuoja hormonus, naturalius miego ciklus, dehridatuoja ląsteles, kurioms vanduo yra būtinas vidiniams atsinaujinimo procesams. Nežinau, kokios argumentacijos dar reikia.