Pirmoji šalis Europoje patvirtino privalomus COVID-19 skiepus visiems suaugusiesiems  (24)

Nors jau bandomi ir inovatyvūs vaistai, pagrindinis mūsų ginklas prieš COVID-19 tebėra vakcinos. Ir skaičiams blogėjant ši Europos šalis tampa pirmąja žemyne skelbiančia vakcinavimo reikalavimą visiems suaugusiems žmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2022-ųjų vasario šis reikalavimas palies visus suaugusius Austrijos gyventojus. Šalis taip pat vėl pereina į karantino režimą, nes prastėjanti epidemiologinė situacija greitai perpildys ligonines. Griežtas karantinas, kaip dabar planuojama, tęsis 10-20 dienų.

Nors būta protestų, 65 % Austrijos suaugusiųjų jau yra pasiskiepiję. Tai - neblogas rodiklis, nors geresnę vakcinacijos statistiką turi kone kiekviena Vakarų Europos šalis. Austrija tampa pirmąja šalimi Europoje įvedusia skiepo reikalavimą visiems suaugusiems žmonėms, bet pasaulyje tai jau padarė Indonezija, Turkmėnistanas ir Mikronezijos regionas. Daug kitų šalių privalomų skiepų politiką taiko daliai savo suaugusiųjų populiacijos (pavyzdžiui, švietimo, sveikatos ar valstybinių sektorių darbuotojams).

Tiesa, prastą vakcinacijos tempą galima spręsti ir kitais būdais. Neseniai Singapūras paskelbė, kad tie, kurie neketina skiepytis nuo COVID-19, rimtos infekcijos atveju nebus gydomi nemokamai. Žinoma, visi šie žingsniai yra kontroversiški. Kritikai teigia, kad sveikatos apsaugos sistema turėtų saugoti visus, kurie ją išlaiko - įskaitant ir tuos, kurie nėra pasiskiepiję. Tuo tarpu sprendimas skiepytis, kritikų nuomone, turėtų būti asmeninis, o ne priimtas politikų susitikimuose. Tačiau situacija nėra eilinė ir taikomos priemonės yra neeilinės.

 

Kiek anksčiau Austrija skelbė nepasiskiepijusiųjų karantiną, tačiau, atrodo, jo nepakaks. Beveik 9 milijonų gyventojų šalyje fiksuojama po kelis tūkstančius naujų COVID-19 atvejų. Vakar, lapkričio 18 dieną, COVID-19 diagnozę išgirdo daugiau nei 15 tūkstančių Austrijos gyventojų ir tokio spartaus ligos plitimo šalis per šią pandemiją dar nebuvo mačiusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(21)
(-8)

Komentarai (24)