Vienintelė žinoma prezidento Džono Kennedy ir Marilyn Monroe bendra nuotrauka, dešimtmečius laikyta paslaptyje: Monroe vilkėjo seksualiausią savo suknelę (Foto, Video)  ()

Ši nespalvota nuotrauka, kurią padarė Baltųjų rūmų fotografas Cecil Stoughton, yra vienintelė žinoma JAV prezidento Džono Kenedžio (JFK) ir Marilyn Monroe nuotrauka. Monroe vis dar dėvi žymiąją aptemptą, permatomą kalnų krištolo akmenimis nusagstytą suknelę, kurią vilkėjo dainuodama anksčiau „Madison Square Garden“ arenoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Kennedy, kurio galva šiek tiek pakreipta, žiūri žemyn, klausydamasis Marilyn. Jo brolis Robertas Kennedy stovi (kairėje) šalia poros ir žiūri.

Fone – dainininkas Harry Belafonte, o istorikas Arthuras Schlesingeris jaunesnysis, dirbęs patarėju Kenedžio Baltuosiuose rūmuose, šypsodamasis stovi šone.

Nuotrauka buvo daryta pramogų verslo advokato Arthuro Krimo ir jo žmonos Mathilde namuose Manhetene, o nuotraukos egzistavimas dešimtmečius buvo laikomas paslaptyje.

Vienas iš Slaptosios tarnybos (institucija sauganti JAV prezidentą) agentų Anthony Shermanas buvo tą naktį. Jis prisiminė: „Niekada nepamiršiu tos nakties. Mane paskyrė į patikros punktą privačiame name, kuriame vyko vakarėlis. Prisimenu, kaip privažiavo mašina, durys atsidarė ir iš jos išlipo ši neįtikėtinai graži moteris Marylin Monroe.

Ji vilkėjo šią suknelę – ar kas tai bebūtų – tai labiau buvo tarsi permatomas daiktas, kurį, matyt, vilkėjo scenoje. Jai išlipus iš automobilio ir einant link įėjimo, visi iš nuostabos sustingo.

 

Ji priėjo prie manęs, aš turėjau sąrašą žmonių, kurie buvo pakviesti, ir ji pasakė: „Sveiki, pone, aš esu Marylin Monroe“ . Mes nusišypsojome ir kai įleidau ją, pagalvojau, oho. Dirbau JAV prezidentui, todėl kiekviena akimirka buvo istorija. Tačiau tai? Man tai buvo istorija“.

Mathilde Krim prisiminė: „Marilyn buvo apsirengusi kūno kojinėmis, padengtomis blizgučiais, kurios atrodė taip, tarsi jos būtų tiesiog prilipusios prie odos, nes tinklelis buvo kūno spalvos“.

Monroe buvo apsivilkusi Jean Louis sukurta suknele, kuri buvo pasiūta iš permatomo ir kūno spalvos markizės audinio su 2500 mirgančių kalnų krištolų gabaliukų. Suknelė kainavo 1 440 USD (atitinka 12 500 USD 2021 m.). Suknelė buvo tokia aptempta, kad Monroe buvo sunku ją apsivilkti; po ja ji nieko nevilkėjo.

Dalyvavo gimtadienio šventėje

 

1962 m. gegužės 19 d. (likus 10 dienų iki tikrojo Kenedžio gimtadienio gegužės 29 d.) trečiajame „Madison Square Garden“ aukšte buvo surengta JAV prezidento Kenedžio gimtadienio šventė, kurioje dalyvavo daugiau nei 15 000 žmonių, įskaitant daugybę įžymybių. Renginys buvo Demokratų partijos lėšų rinkimo šventės dalis.

Lėšų rinkimo gimtadienio vakarėlis buvo paskutinė žinoma naktis, kai Kennedy ir Monroe keliai galėjo susikirti. Padainavusi skandalingą dainos „Happy Birthday“ versiją gundančiu, intymiu balsu, Monroe atliko „Thanks for the Memory“.

Kai JFK užlipo ant scenos padėkoti jai, jis pasakė: „Dabar galiu pasitraukti iš politikos po to, kai mane taip mielai pasveikino su gimtadieniu.“

Pirmoji ponia Jacqueline Kennedy, kuri retai lankydavosi Demokratų partijos renginiuose, dieną praleido „Loudon Hunt Horse Show“ su savo vaikais Johnu ir Caroline.

 

Ateinančius dešimtmečius dėl seksualaus Monroe pasirodymo jie tapo intensyvių spekuliacijų objektais ir tapo bulvarinės spaudos tema, pilnos melingų ir išgalvotų nuotraukų – juolab, kad Monroe mirs vos po kelių mėnesių. Taip pat buvo gandų, kad ji turėjo romaną su JFK broliu Robertu.

Pasak biografo Donaldo Spoto, Monroe ir JFK nuo 1961 m. spalio mėn. iki 1962 m. rugpjūčio mėn. susitiko keturis kartus. Manoma, kad jų vienintelis „seksualinis susitikimas“ įvyko likus dviem mėnesiams iki koncerto Bing Crosby namuose 1962 m. kovo 24 d.

Mažiau nei trys mėnesiai po šios jų bendros nuotraukos, 1962 m. rugpjūčio 5 d., Marilyn buvo rasta negyva nuo barbitūratų perdozavimo savo namuose Los Andžele. Jai buvo 36 metai. Po metų, 1963 m. lapkričio 22 d., prezidentas Kennedy buvo nužudytas Dalase, Teksase. Jam buvo 46-eri.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()