Kaip per vieną naktį mįslingai pradingo visa Šri Lankos rankinio komanda – net pačioje Šri Lankoje niekas apie juos nieko negirdėjo: kas jiems nutiko? (Foto, Video)  ()

2004 metais vieno rankinio turnyro metu staiga prapuolė visa Šri Lankos rankinio komanda – net 23 žmonės. Kas jiems nutiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šri Lankos sportas turi didelę problemą. Jos sportininkai vis dingsta. Jie vyksta į užsienio šalis dalyvauti sporto renginiuose, o paskui skubiai pabėga.

Per 1993 m. sporto renginį Kanadoje tik vienas iš 11 Šri Lankos komandos narių grįžo namo. Likusieji, įskaitant keletą Šri Lankos imtynių federacijos narių, tiesiog dingo. 2007 m. Italijoje dingo trišuolio treneris, dalyvavęs Tarptautinės olimpinės tarybos remiamame tarptautiniame treniruočių renginyje. Per 2014 metų Azijos žaidynes Pietų Korėjoje dingo ledo ritulininkas ir paplūdimio tinklinio žaidėjas. Tačiau vienas liūdniausių dingimo atvejų buvo užfiksuotas 2004 m., kai Vokietijoje dingo visa Šri Lankos rankinio komanda.

2003 m. Azijos ir Vokietijos sporto mainų programa (AGSEP), organizacija, organizuojanti sporto renginius ir tarptautinius mainus tarp Šri Lankos ir Europos sporto komandų, sulaukė Šri Lankos sporto ministerijos direktoriaus skambučio dėl draugiškų rankinio varžybų surengimo su Vokietijos rinktine. Rankinis Šri Lankoje žaidžiamas retai, todėl Šri Lankos sporto ministerija pasamdė rankinio trenerį Athula Wijenayaka, kad šis treniruotų vyrus ir suburtų komandą.

 

Iš pradžių Vokietijos rankinio rinktinė atvyko į Šri Lanką draugiškoms rungtynėms Minuwangoda  miestelyje vakarinėje salos dalyje. Tada Šri Lankos komanda skrido į dešimties rungtynių turnyrą Vokietijoje. Wijenayaka turėjo tik kelias savaites, kad Šri Lankos žaidėjai pasiruoštų draugiškoms rungtynėms su vokiečiais. Kelis kartus per savaitę vykdavo treniruotės, kuriose žaidėjai mokėsi pagrindų. Nė vienas iš jų neturėjo jokios rankinio patirties, tačiau nebuvo būtina išmanyti žaidimą. Jiems tereikia atrodyti taip, lyg jie žinotų, ką daro.

28 metų Chandana pirmą kartą apie šią schemą išgirdo 2002 metais iš savo vyresniojo brolio, kuris jau gyveno Italijoje. Jo brolis pažadėjo apmokėti Chandanos parvežimo į Italiją išlaidas. Kai Chandana Italijoje susiras darbą, jis turėjo sumokėti savo broliui. Kol kas jam tereikėjo išmokti žaisti rankinį. Chandana niekada anksčiau nebuvo žaidęs rankinio, tačiau vidurinėje mokykloje žaidė tinklinį. Taigi jis netruko išmokti rankinio pagrindų.

 

Draugiškose rungtynėse Vokietijos rankinio komanda sutriuškino šeimininkę 36:2. Nepaisant apgailėtino pasirodymo, AGSEP įkūrėjas Dietmaras Doeringas ir Vokietijos pareigūnai pakvietė Šri Lankos komandą į Vokietiją surengti rankinio turnyrą.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(18)
(6)
(12)

Komentarai ()