Kuris laivas tvirtesnis – karinis ar kruizinis? Realus susidūrimas ir netikėtas rezultatas  ()

Kas tvirtesnis – karinis ar kruizinis laivas? Tokie du laivai susidūrė ir nenorom jėgas išbandė realiame pasaulyje – o susidūrimo rezultatas iš tiesų netikėtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su Portugalijos vėliava plaukiojančio laivo „RCGS Resolute“ savininkai sako, kad Venesuelos karinio jūrų laivyno laivas „Naiguata“ ėmė šaudyti į kruizinį laivą tarptautiniuose vandenyse ir raginti pakeisti kryptį.

Kruizinis laivas krypties nepakeitė, todėl abu laivai susidūrė. Kruizinis laivas turėjo sustiprintą korpusą – tam, kad galėtų plaukioti ledu pasidengusiuose vandenyse – todėl patyrė tik nedidelius apgadinimus. Tuo tarpu Venesuelos karinis laivas nuskendo.

Venesuela apkaltino kruizinį laivą „Resolute“ „agresija ir piratavimu“. Venesueliečiai taip pat neatmetė to, kad kruizinis laivas galimai gabeno samdinius, kuriais ketino pulti Venesuelos karines bazes. Kiek anksčiau Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro buvo apkaltinęs JAV bei kitas šalis susimokymu jį nuversti.

Incidentas įvyko netoli Venesuelai priklausančios La Tortuga salos 2020 metų kovo 30 dieną.

Kompanija „Columbia Cruise Services“, kuri valdo laivą „Resolute“, sako, kad kruiziniam laivui tarptautiniuose vandenyse buvo atliekami variklio remonto darbai, maždaug 24 kilometrų atstumu nuo minėtos salos.

Hamburge įsikūrusios įmonės pranešime rašoma, kad tuoj po vidurnakčio karinis laivas „Naiguata“ radijo ryšiu susisiekė su „Resolute“ ir ėmė klausinėti laivo ketinimų, taip pat liepė kapitonui sekti juos iki Margaritos salos, į rytus.

 

Kapitonui susisiekus su vadovais, į laivą imta šaudyti, o netrukus karinis laivas ėmė artėti link kruizinio laivo ir specialiai įsirėžė į jo šoną. Karinis laivas dar ne vieną kartą specialiai trenkėsi į kruizinį laivą, siekdamas pakeisti jo kryptį link Venesuelos teritorinių vandenų „Resolute“, kuris yra specialiai pritaikytas plaukiojimams poliarinėse ekspedicijose, nepatyrė didelių nuostolių, o į karinį laivą ėmė veržtis vanduo – kadangi buvo pramuštas laivo priekis.

Kompanija „Columbia Cruise Services“ sako, kad „Resolute“ išliko šioje vietoje dar apie valandą ir susisiekė su gelbėjimo tarnyba Olandijos Karibų saloje Curacao. Bet kokie bandymai susisiekti su „Naiguata“ buvo bevaisiai, todėl laivas „Resolute“ galiausiai išplaukė į Curacao salą.

 

Tuo tarpu Venesuelos kariuomenė savo pranešime apkaltino laivą „Resolute“ už „bailų bei nusikalstamą“ elgesį, kadangi „nebendradarbiavo su gelbėjimo tarnyba“. Teigiama, kad visi „Naiguata“ įgulos nariai buvo išgelėbti, tačiau apie tai plačiau nebuvo pasisakyta.

Gynybos ministras Vladimiras Padrino Lopezas apkaltino laivą „Resolute“ įsirėžus į jų karinį laivą. Prezidentas N.Maduro pareiškė, kad pradėtas tyrimas dėl šio incidento.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(48)
(5)
(43)

Komentarai ()