Elonas Muskas: „SpaceX“ artėja prie „tikros bankroto rizikos“ – „Starship“ paleidimui gali kilti pavojus  (25)

Elonas Muskas nėra patenkintas lėta „SpaceX“ pažanga kuriant „Raptor“ variklius, reikalingus „Starship“ erdvėlaiviui varyti, teigiama bendrovės el. laiške, kurį gavo „Space Explored“. Ir tai gali būti rimta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ susiduria su rimtomis „Starship“ kūrimo problemomis

El. laiške Elonas Muskas teigė, kad po Padėkos dienos jo įmonė susidūrė su rimtais iššūkiais. „Raptor variklių gamybos krizė yra daug didesnė, nei atrodė prieš kelias savaites“, – rašė „SpaceX“ generalinis direktorius savo el. laiške, praneša CNBC.

„Mes susiduriame su tikra bankroto rizika, jei kitais metais negalėsime įvykdyti „Starship“ skrydžių bent kartą per dvi savaites.

Kiekvienai raketai reikės iki 39 „Raptor“ variklių. O tai yra išties daug. 

Elono Musko el. laiškas, skirtas jo įmonės darbuotojams, sukuria platesnį vaizdą po to, kai anksčiau lapkritį iš bendrovės pasitraukė buvęs varomųjų jėgų viceprezidentas Willas Heltsley. Anot CNBC, jis vadovavo „Raptor“ variklių kūrimui. Nerimą kelia tai, kad Musko el. laiške aprašoma, kaip „SpaceX“ vadovybė nuo tada ištyrė „Raptor“ plėtros programos aplinkybes ir nustatė, kad problemos, su kuriomis susiduriama, yra „daug rimtesnės“, nei įtarė generalinis direktorius.

„Starlink“ taip pat iškilo grėsmė

 

„Mes gilinomės į problemas, iškilusias po ankstesnės vadovybės pasitraukimo, tačiau jos, deja, pasirodė daug rimtesnės, nei manėme iš pat pradžių. Nėra jokio būdo to sušvelninti. Šį savaitgalį ketinau pailsėti, nes tai mano pirmasis laisvalaikis po ilgo laiko, bet vietoj to visą naktį ir visą savaitgalį būsiu „Raptor“ gamybos linijoje“, – sako Elonas Muskas.

Šiuo metu „Raptor“ variklių kūrimas priklauso šešerius metus „SpaceX“ kompanijoje dirbančio darbuotojo Jacobo Mackenzie kompetencijai. Tačiau Muskas nori, kad visi darbuotojai grįžtų į darbą savaitgalį: „Nebent turite svarbių šeimos reikalų arba negalite fiziškai grįžti į Hawthorną, mums reikės visų rankų, kad atsigautume nuo to, kas yra, atvirai kalbant, nelaimė“.

 

Pasak Musko, pasekmės „SpaceX“, jei nebus pagaminti pakankamai patikimi „Raptor“ varikliai, bus rimtos, nes be šių variklių į orbitą negalės būti iškelti ir „Starlink“ palydovai.

Panašu, kad Musko ir jo darbuotojų laukia neramus švenčių laikotarpis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(5)
(37)

Komentarai (25)