„Žvaigždžių karų“ technologija tampa realybe: vanduo pagaminamas tiesiog iš oro (Video)  ()

Atsimenate „Žvaigždžių karus“ ir fermą, kurioje gyveno Lukas Skywalkeris su savo dėde ir teta? Vienas didžiausių jų rūpesčių buvo dykumų planetoje surinkti taip reikalingą drėgmę. Jie naudojosi drėgmės surinktuvais, kurie filmo kūrėjams aštuntajame dešimtmetyje turbūt atrodė tarsi didžiausia fantastika – bet kokie jau po truputį tampa realybe šiais laikais, vos po keturių dešimtmečių nuo pirmojo „Žvaigždžių karų“ filmo pasirodymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau daugiau daugiau nei dešimtmetį Izraelio įmonė „Watergen“, gaminanti atmosferinius vandens generatorius (AWG), buvo vienais iš žaidėjų, tobulinančių ir plėtojančių „vandens iš oro“ technologiją, kuri galėtų efektyviai ištraukti vandens garus iš oro – ir surinkti juos kaip šviežią, filtruotą geriamąjį vandenį.

Anksčiau bendrovė daug dėmesio skyrė dideliems įrenginiams, skirtiems bendruomenėms, įmonėms ir namų ūkiams aprūpinti vandeniu – bet pasitelkę naujausias inovacijas, vandens surinkimo technologiją pavertė pakankamai portabilia, kad ją galėtų naudoti keliautojai – kemperių, mažų namų gyventojai ir kiti, gyvenantys be nuolatinio elektros tinklo, pasakoja futurologas Rayus Hamondas.

Paskutinį kartą bendrovė savo technologiją demonstravo parodoje CES 2019 – kur pristatė „Automotive AWG“. Į centrinę konsolę integruota sistema buvo vienu iš išskirtinių parodos akcentų – tačiau atrodė, kad tai yra keistas, ribotas šitokį potencialo turinčios technologijos panaudojimas. Kitaip tariant, ar vidutiniam lengvojo automobilio vairuotojui tikrai reikia vandens čiaupo salone?

 

Tačiau jei mobilusis „vandens iš oro“ generatorius nesusilauktų vairuotojų susidomėjimo, jis galbūt labiau tiktų transporto priemonėms, kurios daug valandų praleidžia keliaudamos per vietas, neturinčias geros prieigos prie vandens – t. y. nameliams ant ratų ar kempingo priekaboms, specializuotiems sunkvežimiams ir furgonams, o galbūt tolimųjų reisų vilkikams?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()