Griežti Kinijos kriptovaliutų kasybos apribojimai paveikė ne tik šią šalį: kriptovaliutų kasėjai kaltinami dėl Kazachstano energetikos krizės – kas vyksta?  (8)

Kas ką tik nutiko? Kinijos griežti kriptovaliutų kasybos apribojimai paveikė ne tik šią šalį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-12-03 Griežti Kinijos kriptovaliutų kasybos apribojimai paveikė ne tik šią šalį: kriptovaliutų kasėjai kaltinami dėl Kazachstano energetikos krizės – kas vyksta?  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kriptovaliutų kasėjai Kazachstane, kurių daugelis atvyko iš Kinijos, sukėlė energijos krizę. Kazachstano elektros tinklo operatorius pradėjo normuoti elektros energiją.

„Financial Times“ praneša, kad elektros paklausa Kazachstane šiais metais išaugo apie 8 proc., o tai yra daug daugiau nei įprastas vidutinis 1 ar 2 proc. augimo tempas. Dėl šios paklausos trūksta elektros energijos, nuo spalio mėnesio dingo elektros tiekimas šešiuose šalies regionuose ir buvo sustabdytos trys elektrinės.

Elektros tinklo operatorius KEGOC dabar paskelbė, kad skirs elektros energiją 50 registruotų kriptovaliutų kasėjų. Jie taip pat bus pirmieji atjungti įvykus tinklo gedimams.

Kazachstano pareigūnai teigia, kad dėl padidėjusio energijos suvartojimo kalti „pilkieji kriptovaliutų kasėjai“ – neregistruoti kriptovaliutų kasėjai, dirbantys namuose arba gamyklose. Skaičiuojama, kad jie atsakingi už 1200 megavatų (MW) elektros energijos suvartojimą iš šalies elektros tinklo.

Nuo kitų metų registruotiems kriptovaliutų kasėjams bus taikomas 1 tengės (apie 0,0020 EUR) kompensacijos mokestis, kuris padėtų susidoroti su situacija ir leistų atpažinti nelegalius kasėjus.

Kazachstanas taip pat žiūri į branduolinę energiją kaip į būdą patenkinti elektros energijos poreikį ir paprašė Rusijos energetikos bendrovės „Inter RAO“ prisidėti prie šalies nacionalinio elektros tinklo.

„Coindesk“ praneša, kad kriptovaliutų kasybos įmonė „Xive“ neseniai uždarė 2500 įrenginių kasyklą Pietų Kazachstane, nes nebuvo pakankamai energijos. „Akivaizdu, kad kasyba Pietų Kazachstane nebegalima“, – leidiniui sakė vienas iš įkūrėjų Didaras Bekbau.

 

„The Times“ apskaičiavo, kad daugiau nei 87 849 „daug energijos naudojančios“ kasybos platformos buvo perkeltos iš Kinijos į Kazachstaną po to, kai šalis paskelbė, jog visos kriptovaliutų operacijos yra neteisėtos. Tačiau kai kurie teigia, kad kriptovaliutų kasėjai tampa atpirkimo ožiais dėl problemų, susijusių su Kazachstano elektros tinklais.

 

Kriptovaliutų kasėjų antplūdis stebimas ir Švedijoje. Skandinavijos šalyje bitkoinų kasybos energijos sąnaudos nuo balandžio iki rugpjūčio padidėjo keliais šimtais procentų. Poveikis aplinkai paskatino Švediją paraginti visoje Europoje uždrausti bet kokią kriptovaliutų gavybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai (8)