Naujoviška technologija Černobylio oro radioaktyvumą sumažino 47 %. Radiaciją sumažinti iki normalaus lygio dabar įmanoma vos per 5 metus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-12-05 19:01
Šiek tiek nepagaunu kaip pozitronai pasieks tuos izotopus. Jų yra mažai, ir jie guli tarp neradioaktyvių dalelių. Pozitronas nesirenka nestabilių elementų, jis tiesiog susijungs su pirmus pasitaikiusiu elektronu, ir pagrinde jonizuos azotą, nes jo daugiausiai atmoesferoje. Kaip jie gali prieiti iki metro gylio žemėje? Be to kaip dėl tos gama spinduliuotės, kuri yra šitos anihiliacijos produktas? Ir iš kur jie gaus tiek pozitronų kad galėtų jonizuoti visą hektarą? Kaip tas "Nucleus Separation Passive System" veikia? Įvedus į paiešką, randą šito pranešimo spaudai klonus.
Giedriax 2021-12-06 00:17
Iš pradžių ir man buvo neaišku kokiu būdu jie pozitronais neutralizuos radiaciją, bet po to pasidomėjau straipsnyje minimais izotopais ir viskas pasidarė aišku: tai yra didelė apgaulė, scamas ir pinigų kaulijimas. Štai kodėl: Buvo tiriama trijų izotopų skleidžiama radiacija - 137Cs, 90Sr, 241Am. 137Cs skyla beta- būdu, pusamžis 30.1 metų. 90Sr skyla beta- būdu, pusamžis 28.9 metų. 241Am skyla alfa būdu, pusamžis 432.2 metų. Ką padarė ši kompanija? Tiesiog matavo trijų izotopų skleidžiamą radiaciją, nors Černobylije egzistuoja galbūt tūkstančiai radioaktyvių izotopų. Taigi tyrimui naudojo du izotopus kurie yra gana radioaktyvūs ir skleidžia beta- radiaciją, t.y. elektronus, ir vieną daugybę kartų mažiau radioaktyvų izotopą kuris skleidžia alfa daleles. Žodžiu šie 3 matuoti izotopai parinkti taip, kad rezultatas atrodytų geras - jei juos apšaudai pozitronais, tai tie pozitronai anihiliuoja su elektronais, ir matavimo metu rodomi tik alfa radiacijos duomenys - taip dirbtinai sumažinama beta- radiacija o alfa radiacijos tai niekaip neveikia. Straipsnyje tyčia nutylėtas faktas, kad anihiliuojant pozitronams ir elektronams yra išspinduliuojami didelės energijos gama spinduliai. Čia gaunasi radiacijos "koncerteris" beta- radiaciją keičiantis į gama spindulius. Taip pat straipsnyje tyčia nepaminėta, kad kai nustoji šaudyti pozitronus, visa radiacija pasidaro vėl tokia kaip buvusi, t.y. beta- kiekis vėl padidėja. Straipsnyje nerašo iš kur "tyrėjai" ėmė pozitronus. Greičiausiai paėmė radioaktyvių medžiagų kurios skleidžia beta+ radiaciją. Mano išvada tokia: ši kontora yra tikrų tikriausi apgavikai ir pinigų melžėjai. Tyrė tik 3 izotopų radiaciją nes jei tirtų visus izotopus, tai rezultatai būtų ne tokie gražūs. Į rezultatus neįtraukė atsirandančios gama radiacijos.
punktyras 2021-12-06 08:26
. Tad, pozitronų šaltiniai gali būti kompaktiški. Straipsnyje parašyta apie pozitronų-elektronų anihiliaciją (originale to nebuvo, tačiau pamaniau, kad publikai tai gali užkliūti ir reikėtų paaiškinimo). Gama spinduliai yra, švelniai tariant, gan energingi ir elektriškai neutralūs, tad gali pasiekti atomų branduolius ir paskatinti nestabilių branduolių skilimą – jeigu šie nestabilūs. O juk to ir siekiame – nestabilius, t.y. radioaktyvius, elementus paversti stabiliais. Cezio ir stroncio radionuklidų lygis ir būna dažniausiai matuojamas, nes šie elementai biologiškai aktyvūs ir gali pakeisti stabilius elementus organizme – cezis chemiškai panašus į natrį ir kalį, o stroncį sunku atskirti nuo kalcio. Americis – visiškai sintetinis elementas, gamtoje šio elemento nėra, todėl jis gali būti naudojamas kaip androgeninės veiklos indikatorius. Man irgi įdomu, į kokį gylį gali γ prasiskverbti, kokį plotą ir keik laiko vienu metu galima apdoroti ir taip toliau. Sutinku, skamba TGTBT, tačiau iš karto kaltinti ir nurašyti neskubėčiau.
conjurer 2021-12-06 14:50
30cm švino. Su dirvožemiu sunku pasakyti, jis nėra vienodas.
punktyras 2021-12-06 17:41
Tai ir ketinama visą teritoriją apdoroti. Atominės bombos ne vien gama spindulius skleidžia, bet ir neutronus, kurie, parazitai, ir sukelia jovalą, stabilius elementus versdami radioaktyviais. Neskaitant išsiskiriančios energijos, viską kibenifeni ištaškančios. Bombas sprogdinant virš teritorijos, spinduliavimas sklinda visomis kryptimis, naudingai nepavyktų panaudoti nė pusės. Jei (kaip manau) bus panaudojami greitintuvai, pozitronų srautas būtų nukreiptas žemyn, tad ir susidarančio gama spinduliavimo daugiau pateks į dirvą. Gyvybei toks spinduliavimas, aišku, nebus į sveikatą Todėl tikriausiai pirma bus bandoma sarkofage pasisukinėti. Net jei pusmetrį prasiskverbs ir sumažins radioaktyvumą, jau šis tas.