"Lietuvos žinios": gripo epidemija į Lietuvą atslinko per greitai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cesna 2009-11-17 13:46
Nu va mokykloja kurioja mokausi (Tai Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija) tai mokykla tikrai pustuštė. Ir jau planjuoja likusią savaitės dalį nutraukt pamokas nes tikrai beprasmiška kaip klasėja iš 25-30 nėra 13-15 mokinių vest pamokas...
Tornmentor 2009-11-17 15:50
Kažkaip žiūriu keičiasi laikai, nes kai aš dar mokiausi pradinėse klasėse, tai tekdavo eiti į pamokas net kai iš 24 mokinių klasės būdavome tik 5-7. Atsimenu taip net tris ar keturias dienas prasimokėm, paskui ligoniai pradėjo sveikti
Marine3D 2009-11-17 16:40
Man tai tokie klausimai kyla: 1. Kodel nustojo tirti kur kiauliu gripas, o kur paprastas (isskyrus nescias ir kaip supratau tuos kur jau leisgyviai patenka i ligonines)? (negi nesvarbu ar mirtina liga plinta lietuvoje ar paprasta) 2. Kodel tas daktaras R.Markelis nesiryzo dalinti patarimu kaip atskirti A/H1N1 kiauliu gripa nuo paprasto? (jei tie budai zinomi tai kam juos slepti) 3. Kodel neskelbiama epidemija jeigu kai kur jau virsytas leistinas serganciuju kiekis? Kyla pats svarbiausias ir pagrindinis klausimas. Kodel mes tiek mazai zinome apie si akivaizdu ligos protruki ir vistiek informacijos tiek mazai, o kaikuria informacija netgi nenorima dalintis? Idomiai skamba ar ne?
KeeperMustDie 2009-11-17 16:45
1. Todel, kad jokio skirtumo nera, artai kiauliu gripas ar paprastas, gripas yra gripas, na nesciosioms gal reiktu didesni demesi kreipt 2.Todel, kad jis niekom nesiskiria nuo paprasto gripo 3.O kam? Zmones pasirgs, pailses ir griz i darba/mokykla, nereik cia dar labiau panikos kelti. Suprask - kiauliu gripas yra paprastas gripas, tik pasizymi tuo, kad juo lengviau uzsikresti ir galbut dazniau pasitaiko sunkesniu gripo atveju. "Mirtina liga"
Marine3D 2009-11-17 16:56
Cituoju: "R.Markelis nesiryžo dalyti patarimų, kaip atskirti pandeminį gripą nuo sezoninio." Kaip ir aisku kad atskirti galima O siaip turbut negirdejai kad nuo to "tik gripo" Ukrainoje jau mire 187 zmones. Tai yra pakankamai nemazas skaicius ir pas juos jau paskelbta epidemija. Kas pas mus gali buti jei mes neskelbsim nesunku ir nuspeti, be to mes dali savo vaistu kaip parama jiem issiuntem tai kuom patys saugosimes? Va tau ir Nemirtina liga biski informacijos trukumas pas kaska
Zebediejus 2009-11-17 21:01
Arba "kaskas" nelabai isivaizduoja kiek Ukrainoje gyventoju ir kiek ju mirsta kasmet net kai nera kiauliu gripo...
lape 2009-11-17 22:22
Matot "per greit atslinko", nesiklausė SAM rekomendaciju ir viršijo greiti. Tai gal baudą išrašyti? Tvarka kaip XVI amžiuje kokiam, tik kad rekomenduoja rankas plautis vietoj ejimo į bažnyčią. O vaistus, tai ja išsidalino turbūt. Galėtu žurnalistai su savo canonais prie vaistų sandėlių pabudėt.
Marine3D 2009-11-17 23:13
Na taip.. o nuo apsinuodijimo zemes riesutais yra daugiau mire zmoniu negu nuo terorizmo. Tai ka? Terorizmo galima sakyt kaip ir nera ir jis nepavojingas? Megstu tuos palyginimus su beabejo daugybe kitokiu priezasciu kaip galima uzversti kojas. Kalbam apie gripa dabar Buvo aiskai pamineta naujausiose ziniose apie ukrainos gripa kad vien nuo naujojo gripo mire 187 ir dar jei norit galit pliusuotuoti kiek nuo paprasto mirs. Beto uzsikretusiu naujuoju gripu ukrainoje yra net 1mln. Ispudingas skaicius, ar ne? Ispudingi ir to gripo plitimo greiciai..
Jusc 2009-11-17 23:29
Ukrainoj gyvena 46,011,300 is ju mire kaip pats sakai 187 del kiauliu gripo, tai reiskia, kad ~250,00 zmonem tenka 1 mires zmogus. Amerikoj gyvena ~300,000,000 zmoniu, pagal http://www.wrongdiagnosis.com/f/flu/deaths.htm kasmet mirsta 20,000 nuo paprasto gripo, tai reiskia, kad ~15,000 zmoniu tenka 1 mires zmogus nuo paprasto gripo. Taigi manau kiauliu gripui dar yra vietos vytis (Suprantu, kad nera visu metu statistikos del kiauliu gripo, bet nemanau, kad vien Ukrainoj mirciu skaicius isaugs daugiau negu 10 kartu)
Strong_Bad 2009-11-18 00:12
Oi kaip mus cia uzklupo is patamsiu. Taigi zino, kad kiekvienais metais ko reikia, tai kaip gali kazkas uzklupt netiketai? Pradeda kelt panika lygioj vietoj. Kiekvienais metais tokie susirgimai kyla ir kils. As va persirgau kazkur spalio pradzioj ir pas jokius gydytojus nebegau ir tableciu ryt nepuoliau, tai po poros dienu griezto lovos rezimo vel kaip naujas. Rykit antibiotikus ar dar kokias tabletes, ignoruokit fakta, kad sergat, eikit i darba, mokykla, bet atminkit, kad delsdami tik komplikacijas isivarysit, gripas niekur nedings, visiek turesi persirgt. Skirtumas tik ar ta padarysi per kelias dienas ar per kelias savaites, o gal ir ilgiau.
StN 2009-11-18 00:30
Realiai tų sergančių skaičius yra didesnis. Daug žinau sergančių kurie nesikreipia į gydytoją, tiesiog praserga liga ir toliau eina savo keliais. O šiaip, ką norėčiau patart jum: jeigu jūsų vaikas/mažasis broliukas/sesutė grįžę iš mokyklos pasako, kad klasėje atėjo nedaug žmonių, tai būkit geri, neleiskit jo sekančią dieną į mokyklą, o palaikykit lovoj ir pažiūrėkit ar jau serga gripu. Kitka - jeigu vyksta kokie nors grandioziniai renginiai, tai galėtumėte neeiti į juos, kad nesusirgti gripu, nes juo susirgt gan paprasta, o ir simptomai nėra tokie malonūs. Ir šiaip, nekilkit į paniką, nėra ko, kiaulių gripas, kaip kažkas jau sakė, mažai kuo skiriasi nuo kitų gripų, nėra čia kažkoks super puper gripas kuriam reik daugybė vaistų, kad išgyti, tiesiog neeikit iš namų kai sirgsit ir pagulėkit lovoje.
Zebediejus 2009-11-18 10:19
Butent apie tai ir kalba. Uzsikretusiu milijonas, mirusiu 187. Mano akim ziurint, mirtingumas nera baisus, ar bent jau toks kokia panika meginama sukelti. Taip, jis plinta, taip auku yra, bet kiekvienais metais kiekvienas gripas atnesa savo auku skaiciu. Taciau sita gripa kazkodel meginama prilyginti marui.
immortallt 2009-11-18 12:02
Matosi kur mazi vaikai rasineja. Nei skaiciuoja nei ka, isivaizduoja kad cia kazkokia mirtina liga ar panasiai. Mirtingumas mazesnis nei 0.005% ir mirstama ne nuo pacio gripo, o nuo gripo komplikaciju. Sakyciau meksikoje nuo persalimo per metus didesnis procentinis mirstamumas. Keliat panika, didinat farmacininku pelna. O del mokyklu, bent jau pas mane budavo taip, jeigu jau pradeda kalbet apie ligas, tiesiog dalis neina i pamokas, o tada, kadangi neatejo daug skelbia epidemija (o tie kurie neatejo namie sveiki sedi). Norit nesirgti - maitinkites normaliai ir sportuokit. Ir baikit kelt panika nes jau net juokas ima is jusu "mirtinu ligu" ir "we are all going to die"
Zeta 2009-11-18 13:49
vakcina nuo gripo kur kas baisesnė nei pats gripas : http://www.infowars.com/the-goal-of-eve ... sterility/ vien pašalinio poveikio simptomų sąrašą paskaičius turėtų praeiti noras skiepytis
Smėlis 2009-11-18 14:15
+0,9 negaliu duoti +1 dėl niuansų
immortallt 2009-11-18 14:57
Isduok niuansus ?
Smėlis 2009-11-18 16:14
kad ir ką besakytum, šitas gripas yra "bjauresnis". jei nebūtų bent šiokios tokios panikos ir mėginimo jį pristabdyti, tai jis taptų kur kas rimtesne grėsme nei įprastas. nors čia svarstymas "kas būtų jei..."
Marine3D 2009-11-18 22:51
immortallt tai jau didelis, pasirodo net mokykla baiges.. Nei viena epidemija nera uzmusus milijono per pirma diena, o siais laikais viskas plius stabdoma. Sutinku del galimo persudymo del kiauliu gripo, bet man asmeniskai idomus ukrainos atvejis, nes jis ganetinai unikalus. ten net nezino tiksliai ar tikrai gripas ar kaskas kito plinta. Simptomai panasus ir tiek. Anglijos mokslininkai gave meginius nustate panasumu su ispaniskuoju gripu (kam idomu pasigooglinkit apie sia liga ir jos istorija). O dar po skrodimo randami juodi tarsi sudege plauciai.. Ukraina netoli; liga pavojinga; panikos kelt nereikia, bet kuo daugiau info tuo geriau. Gal tuomet ir zmoniu maziau i ligonines eis del visokiu nieku ir nesedes tarp tikrai serganciu laukiamuosiuose. P.S. Bet nee.. butinai reikia pareiksi: Š.. čia tas kiauliu gripas, nieko čia nera, nenoriu daugiau nieko zinot uzsidengiu ausis ir akis
Smėlis 2009-11-19 08:33
taip kad mažiau sąmokslais tikėkit, ok?