H1N1 virusas Ukrainoje nėra mutavęs, teigia ekspertai  (7)

Ukrainoje sparčiai plintančią naujojo gripo epidemiją sukėlęs A (H1N1) virusas nėra mutavęs, remdamiesi pirminiais viruso mėginių genetiniais tyrimais, pranešė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak ekspertų, atlikus išankstinius tyrimus svarbesnių H1N1 viruso, esančio iš Ukrainos atsiųstuose mėginiuose, pokyčių nepastebėta. 34 iš Ukrainos atsiųsti mėginiai šiuo metu nepriklausomai tiriami dviejuose PSO gripo tyrimo centruose (esančiuose D. Britanijoje bei JAV), priklausančiuose globaliam gripo epidemijų stebėjimo tinklui.

„Pirminis genetinis šių pavyzdžių tyrimas parodė, kad virusas panašus į tą, kuris naudojamas vakcinos nuo H1N1 gamybai. Tai dar kartą patvirtina, kad šiuo metu vakcina yra efektyvi“, - teigiama PSO pranešime.

Anksčiau buvo pasirodę pranešimų, kad Ukrainoje sparčiai plintantis pandeminio gripo virusas galbūt yra mutavęs. Taip vertė manyti nepaprastai didelis gripo užkrečiamumas ir viruso agresyvumas. Vakarų Ukrainoje dirbančius medikus stebino netipiško plaučių uždegimo, kurį esą galėjo sukelti mutavęs H1N1 virusas, atvejai.

Dėl gripo ir ūmios kvėpavimo takų infekcijos Ukrainoje jau mirė 328 žmonės, iš jų 12 – per praėjusią parą, pranešė šalies sveikatos apsaugos ministerija. Iš viso užregistruoti 1 457 564 sergantys asmenys, 83 026 žmonės paguldyti į ligonines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: