Medikai: homoseksualumas jaunimui nepavojingas  (176)

Nors šiuo metu tam tikrose profesinėse srityse būti homoseksualu yra madinga, tokia seksualinė orientacija netgi atveria karjeros galimybes, seksualinės sveikatos medikai pastebi, kad homoseksualių santykių plitimui tai įtakos neturi. Egzistuoja daugybė tyrimų, įrodančių, kad homoseksualo išauklėti neįmanoma. Tai įgimtas dalykas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl dviejų homoseksualių vyrų auginamas berniukas išaugs psichologiškai sveikesnis nei niekada neišsiblaivančių heteroseksualų šeimoje.

Dėl mados homoseksualų nedaugėja

„Ne taip seniai daugybė dalykų, susijusių su seksualumu, buvo vertinami neigiamai. Dabar jau užtenka žinių, kad žinotume, koks seksualinis elgesys yra žalojantis, o koks – ne. Pavyzdžiui, buvo teorija, kad jei atsiranda erekcijos sutrikimų, reikia mėnesį pailsėti. Taip buvo pakenkta ne vienam žmogui. Kita teorija teigė, kad lytinius santykius reikia pradėti kuo anksčiau. Jauni žmonės turėdavo po kelis partnerius, jų seksualinės patirtys dažnai nebūdavo malonios, o tai turėjo didžiulės įtakos jų psichikai.

Deja, pažiūrėjus Seimo posėdžius, akivaizdu, kad paskaitą apie seksualinę sveikatą pirmiausiai reikėtų skaityti ten. Parlamentarai gali priimti rimtus sprendimus, tačiau tai daro visiškai neatsakingai. Šiandien sukaupta pakankamai įrodymų, kad homoseksualumas nėra liga. Homoseksualas tik tiek ligotas, kiek pats graužiasi dėl to“, - teigė Lietuvos seksualinės medicinos draugijos prezidentas doc. Henrikas Ramonas.

Urologo teigimu, kai visuomenė taps tolerantiškesnė, nieko nebestebins, jog vaiką augina du vienas kitą mylintys homoseksualūs žmonės. „Visuomenėje daug kas keičiasi. Anksčiau, kai vaikas augdavo be tėvo, buvo manoma, kad jis traumuojamas. Šiuo metu tai visuotinis reiškinys, kuris nelaikomas didele problema. Gal iš tiesų geriau, kad vaiką augintų du mylintys žmonės, tegu jie ir homoseksualai, negu jis augtų šeimoje, kurioje vaiko tėvai niekada neišsiblaivo ir nuolat jį muša“, - svarstė medikas.

Anot jo kolegos, seksualinės medicinos gydytojo, urologo dr. Roberto Adomaičio, paskutiniai duomenys patvirtina, kad homoseksualumas – įgimtas. Tačiau visuomenėje dėl nuolat išlendančių pedofilijos skandalų jis apipintas įvairiausiais mitais. Pavyzdžiui, egzistuoja baimė, kad homoseksualai, viešai reiškiantys savo orientaciją, paskatins ir jaunimą rinktis šį seksualinių santykių būdą.

„Gal visuomenėje šiuo metu ir yra tam tikra homoseksualumo mada, tačiau ji tikrai nepaskatins jaunuolių tapti homoseksualais. Kaip minėjau, šis potraukis įgimtas, o ne įgyjamas. Vaikai paprastai kopijuoja tėvų elgesį, mokosi iš jų socialinių įgūdžių, tačiau tikrai neperima seksualinės orientacijos. Visi dabartiniai homoseksualai juk išaugo heteroseksualų šeimose“, - sakė pašnekovas.

Malonumo kultas

Tarp JAV studentų atlikta apklausa parodė, kad išimtinai homoseksualius santykius turi apie 2 proc. apklaustųjų, bent kartą gyvenime juos pamėgino iki 20 proc. „Tačiau tai nereiškia, kad šie žmonės yra homoseksualūs. Jauni žmonės, tiek vyrai, tiek moterys, juos tiesiog pabando. Taip yra galbūt todėl, kad dabartinėje visuomenėje stebimas malonumo kultas, taip pat ir seksualinėje srityje. Stengiamasi turėti kuo daugiau formų, todėl ir susidaro įspūdis, kad homoseksualumo visuomenėje daugėja“, - teigė R. Adomaitis.

H. Ramono teigimu, nemažai homoseksualų bando adaptuotis, kuria šeimas, tačiau jų seksualinis potraukis vis tiek galiausiai sumažėja, atsiranda įvairiausių problemų. „Žmonės kartais kreipiasi būdami didelėje neviltyje“, - sakė medikas.

Beje, labiausiai visuomenėje matomi homoseksualai vyrai. Moterys, anot mediko, protingesnės ir sugeba geriau pasislėpti.

Šiandien netgi transseksualizmą mokslininkai sieja su genais. Nustatyta, kad 80 proc. tokių žmonių iš tiesų tampa laimingi tik pakeitę lytį. „Man keista, kad šiandien Lietuvoje jie susiduria su begale teisinių problemų. Sovietų sąjungoje buvo įstatymas, kuris lytį pakeitusiam žmogui leisdavo pakeisti pavardę ir registruotis kitame mieste. Modernios chirurgijos, keičiančios kūno dizainą, tada nebuvo, bet šių žmonių psichoemocine būsena rūpinosi. Šiuo metu pasikeisti pasą didelė problema“, - stebėjosi medikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Inga Saukienė
(7)
(12)
(-8)

Komentarai (176)