Toksikologų košmaras: tarp jaunimo plinta legalūs narkotikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jomajo 2009-11-23 21:03
Dzinglazz prasau pries rasydamas savo sapaliones bent truputi pagooglink, nes kaip mazas vaikas tik staugt nesamones ir tesugebi. Sakai visi turim vienoda starta? tai kaip cia yra gali paaiskint? China experts identify drug addiction genes HONG KONG (Reuters) - Scientists in China have identified about 400 genes that appear to make some people more easily addicted to drugs, opening the way for more effective therapies and addiction control. tau pirmai kazkas aiskino apie priklausomybes, bet matau nedasunta paciam atsiverst wiki ir pasiskaityt apie 2 skirtingas priklausomybes: PSICHOLOGINE ir FIZINE, todel islidusiam is urvo taip ir atrodo kad nuo zoles tave kazkas papjaus.
Jogundas 2009-11-23 21:25
Kolegos diskutuojantieji, pamirštat vieną dalyką, susijusį su politika. Net jei visi sutariame (nors aš taip nemanau), kad psichotropinės medžiagos yra kenksmingos visuomenei ekonomine prasme (statistinis žmogus vartodamas kokią nors psichotropinę medžiagą sukuria mažiau pridėtinės vertės) ar teisėsaugos prasme (statistinis žmogus vartodamas kokią nors psichotropinę medžiagą tampa labiau pavojingas aplinkiniams), dar nereiškia, kad jas privalu uždrausti. Laikantis tokios logikos, tektų sukurti totalitarinę valstybę, kur beveik viskas būtų uždrausta, o leidžiami dalykai griežtai reglamentuojami. Ar norėtumėte to? Aš - ne!
iusegun 2009-11-23 21:29
pasaulis yra subjektyvus, kiekvienas turi subjektyvia nuomone. bet pikciausia yra tai, kad savo subjektyvia nuomone reiskia tie, kurie to objekto nera net mate (patyre, pajaute). o rekia net persiplesdami ir izeidineje narkomanus, net neitardami kad ir jie patys yra narkomanai. taip kad vaikai paveikti propogandos laikrasciu, tv, politiku, tevu, seneliu, mokytoju, destytoju, interneto ir kito slamsto ir neturedami realiu argumentu tik ir gali sakyti kaip tai yra blogai ar gerai.
iusegun 2009-11-23 21:35
reikia nedrausti kaip kokiam suniui ar gyvuliui, o reikia zmogu sviesti nuo pirmu dienu. zmogus nera kvailas - jis ne gyvulys, jis atsirinks pats kas yra blogai, o kas gerai. o drausdami pasieksime viena tiksla....viena gera mitologini pavyzdi turime su adomu ir ieva ir su uzdraustu pazinimo vaisiumi. dievulis buvo toks geras ir taip rupinos zmogum kad jam uzdraude valgyt nuo to medzio. o jau kas paskui isejo visi zinome....taip kad ar jus vis dar manot kad reikia drausti, ar kad reikia sviesti ir aiskinti zmogui kas ir kaip...ir aiskinti ne taip kaip dabar aiskinama, o objektyviai, ne tik kad i vienus vartus musa alkoholio uir tabako magnatai... sekmes
Laurynas19 2009-11-23 21:42
Esme tame , kad Alkoholikas, noredamas isgerti praso pinigu, o narkomanas vagia. Ir tai neispirsto lauzta Todel narkomanai ir yra pavojingesni. As pries narkotikus nesu nusistates, man jie visiskai neegzistuoja. Tiesiog kam varototi kazka, kaip ir be ju yra gerai. Zinoma tikiu kad su narkotikais gali buti ir dar geriau, bet man ju nereikia. Istikro ir jums ju nereikia, tik tie kas pardavineja ir dirba pinigus is to, jus itiko kad jums to reikia. Na taip tiesiogiai niekas nekalbejo kaip jusm to reikia, be tai padare aplinka ir draugai. Ir jus visi kurie vartojat esat tik isnaudojami DEBILAI, kurie neranda kitu atsipalaidavimo budu. Bet ka padarysi toks jau gyvenimas, kazkam gerai kad jus esat ir jusu tik daugeja. Ir kaip kazkas minejo, zole yra tik primas zingsnis link kitu narkotiku. Kadangi zole laikomas narkotiku, taigi perzengus sia riba, lengviau perzengti ir kita. Beto pekant zole, to net nenoredamas gali nusipirkti ir kokaino. (kaip yra buve man. Zinoma ne Lietuvoje, ir nepasakosiu visu aplinkybiu) Vartodamas zole padidini rizika pradeti naudoti kitus narkotikus 500%
iusegun 2009-11-23 21:44
labai gerai butu jei as pirkciau zole o man kokso kas ikistu per ziopluma
Laurynas19 2009-11-23 21:52
Na nezinau , nieko cia gero. Nusipirkus teko ismesti, nes nei vienas is musu nenorejom to kokso, nors ir issitikinom kad tai geras koksas. Parduoti pazystamiems nepavyko, o gryztant namo lektuvu, nesinorejo rizikuoti del keletos gramu. Bet neslepsiu, pagunda buvo didele, bet as nusistates jog jokios chemijos nekisu sau i organizma... Net gi vaistus varotoju tik esant butinybei..
rimasD 2009-11-23 21:56
Dar kartą primenu, kad visa esmė saike. Jei antrojo pasaulinio karo metais anglų lakūnai, skrisdami naktiniam bombardavimui, naudojo amfetaminą, retkarčiais, o po karo tėvas pasakodavo, kad ruošdamasis egzaminui (medicinos), jo išgerdavo, ir įkišdavo kojas į vonelę su šaltu vandeniu, kad neimtų miegas, nemanau, kad jis melavo.
Jomajo 2009-11-23 21:56
na larynas nenusileisiu iki tavo lygio vadintis "skambiais" zodziais bet jei tu sumaisei zole su koksu, tai tau skubiai reikia pagalbos. bek geraiu i delfi pasakot kaip tave apgavo gal kas patikes.
Laurynas19 2009-11-23 22:06
Tiesa pamirsau pasakyti, kad visi kas sako, kad narkotikai , alkoholis, rukymas yra gerai, arba bent sako, kad tai nera blogai. Tokius reikia izoliuoti ir neleisti jiems viesai reikstis. Nes tai zmones: kurie prekiauja tokiais produktais, arba zmones kurie nepripazysta kad kenkia sau. Kadangi del tokiu sneku ir daugeja alkoholiku ir narkomanu, kadangi jei jums tai nepakenke nezinot kaip pakenks kitam. Pagal save galiu pasakyti, jog nerukau, nes: 1. tevas nuo mazumes kartojo, kad tai blogai. ir kaip jam asmeniskai blogai kad nesugeba mesti. 2. draude istatytai. 3. zinoma, paciam nebu didelio potraukio. Galimybe jog buviau rukes jei butu priesingi 1 bei 2 punktai. Tik tiek zinau, jog uztenka nuomones to, kuri laikai autoritetu (tevo, draugu, ar siaip ko) , kad tas ir tas nera taip jau blogai ir tu pradesi vartoti, ypac kol neturi savo asmenines nuomones. As jau sauges savo nuomone turiu, ir tevas ar valstybe ar dar kas jos nepakeis. Tevas ir dabar prase atvesti keleta gramu zoles, bet del to as jau nepradesiu rukyti zoles. O jaunimui to pilnai uztektu. Taigi neskebkit kad rukot, varotojat narkotikus ir geriat, o jei jau skelbiat tai sakykit jog tai labai blogai. Nes is tiesu taip ir yra, tik kiekvieno valia yra skirtinga. Beto: VISI MES GALIM APSIEITI BE VISO SITO S...
Laurynas19 2009-11-23 22:11
Ar as pasakojau kas kaip buvo? ar as sakiau jog sumaisiau? Ar pats pirkai kada narkotikus is delerio sutikto gatveje, ir zinai viska kas gali nutikti ir kaip viskas vyksta. Beto tai tik vienkartinis ivykis kuriame pilna niunasu. Tai geriau savo tokius komentarus pasilik sau, ar tu toks .... jog pamanei, jog man parode baltus miltelius o as pasakiau: Ok, imu sita zole. Beto DEBILAIS pavadinau todel ,kad taip ir yra. Ir as pats debilas, pirkdamas zole, gi be jos as nenumirsiu ir kiekvienas is musu nenumirsim. Jei jau tau sunku pripazinti, tai kas turi buti kiekvienam aisku, tai cia tavo problemos, kurias reikia spresti.
Jomajo 2009-11-23 22:23
tai zinoma galima apsieiti ir be cigareciu be alaus be vyno, be kavos be arbatos be interneto ir t.t. nes nuo sie visi dalykai sukelia priklausomybe. tai taip iseina kad gyveni debilu pasaulyje, suprantu kaip tau sunku.....
Laurynas19 2009-11-23 22:35
Ar tu tikrai d... ar tik tokiu apsimeti? Taip viskas sukelia priklausomybe, bet viskas sukelia skirtingai ir visu tavo isvardintu priklausomybes krastutinumai skirtingi. Viskam reikalingas saikas, absoliuciai viskam. Bet tokiem kaip alkoholis,cigaretes ir narkotikai saiko kartasi nebezutenka. Jug esme tame kuria as pasakiau, jog nereikia siu produktu reklamuoti, jog jie yra geri, ar bent ne tokie blogi kaip juos piesia. Visus skirtingai veikia ir tai yra BLOGIS. Ji paiso kitaip tik tie kurie prekiauja tomis prekemis ir tie kurie nzn nenori pripazinti kad yra DEBILAI (kaip as paminejau). Butent alkoholika ir atpazinsi, kai matai kaip jis daznai geria ir jis vistiek neigia jog yra alkoholikas. Jomajo drysciau teigti jog tu vienas is tu dvieju mano paminetu. Zodziu as cia tik kartojuosi.. Jei nesupranti tavo bedos. Nors manau, kad nenori suprasti.. Rukyk tu ta zole, dieve mano, tik sakyk kad tai yra blogai, ar tu tikrai toks durnas jog nesupranti?? Ir kokia tau nauda is to, jog po tavo tokiu zodziu, kad zole nieko bloga prades rukyti kiti vaikai, jaunuoliai?
Smėlis 2009-11-23 22:38
Ok, tęskim offtopic'ą Faktai: 1. Prie "žolės" priprantama. Visgi manoma, kad tokia tikimybė mažesnė, nei pripratimo prie tabako, alkoholio ir ypač stipriųjų narkotikų. Visgi pavojaus nuvertint tikrai nereikia. 2. Laboratoriniais testais įrodyta, kad naudojant "žolę" sulėtėja reakcija vairuojant, "neapskaičiuojama" posūkiuose arba prasilenkiant. vadinasi apsipūtęs lygiai toks pat pavojingas, kaip ir išgėręs. tai FAKTAS. tais atvejais, kai sumaišoma žolė ir alkoholis, rizika išauga keleriopai. 3."Žolė" kenkia sveikatai. Yra aprašyta ne tiek ir mažai atvejų, kai subjektus po "apsipūtimo" ištikdavo širdies smūgis, yra šiokių tokių įrodymų, kad žolės vartojimas gali tapti šizofrenijos priežastimi, mano galva kaip ir cigaretės turėtų tikrai sukelti vėžį (tyrimai įvairiai rodo). Taip pat krūvos tyrimų rodo, kad žolė (nuolatinis jos vartojimas) sukelia nerimą, depresiją, o kartais ir suicidinius polinkius. Nors gali būti, kad tai gali būti ir todėl, kad žmonės pradėję vartoti žolę jau turi kažkokių problemų (kam daugiau tos žolės reiktų?). Žodžiu, yra daug rizikų susijusių su žolės vartojimu ir nemažai tų rizikų realios ir patvirtintos. Jei kažkas mano kitaip, tai matyt tiesiog nori pasiteisinti prieš save patį. 4. Pats nesu šventas: vartoju silpnuosius alkoholinius gėrimus (labai retomis progomis stipriuosius ir su saiku), esu gyvenime truktelėjęs ir žolės. Visgi esu tikras ir nuoširdžiai pripažįstu, kad tai NĖRA GERAI. Kiekvienas vartojantis cigaretes, alkoholį ir panašius dalykus privalo suvokti ką jis daro ir nevengti atsakomybės. Skųstis dėl milžiniškų akcizų ar netgi draudimų negalima. Visi šie "chemikalai" tikrai nėra pirmo būtinumo prekė ir be jų galima kuo lengviausiai išgyventi. Visgi kai jais imama piknaudžiauti, tai dėl to kenčia ne tik pats žmogus, bet ir aplinkiniai. 5. Kiek info (tarkim tendencingos): Yra ir daugiau. Faktų pilnas internetas. Bet kuriuo atveju, nenorėčiau, kad autobusą, kuriuo važiuoju vairuotų apsipūtęs vairuotojas, o mano vaiką prižiūrėtų auklė, kuri balkone traukia suktinę. Apie sunkesnius narkotikus nėra net kalbos. Ką tie žmonės veikia laisvalaikiu - man dzin. Svarbu, kad jų laisvalaikio "pomėgiai" nepaveiktų manęs ir mano aplinkos.
Smėlis 2009-11-23 22:39
Anonymous 2009-11-23 22:47
- pritariu. Visi turim vienodą startą - Augau nepasiturinčioje šeimoje, kaip ir mano bendraamžiai draugai. Mano gero draugo tėvas gėrė nemažiau, nei manasis. Taip pat maniškis mėgdavo pasmurtauti prieš moteris (kiekvienam skirtingai vekia narkotinės medžiagos, ar ne?) Man ne 11, o 24 metai. Taip kad legaliai prieinamų narkotinių medžiagų tikrai esu vartojęs ir ne kartą (aplinka daro savo įtaką). Kažkodėl mano anksčiau minėtas draugas vis dar tebesėdi laimingas 'kabake', o mane į priešingą pusę gyvenimas nunešė. Nes kaip ir anksčiau jau kažkas minėjo aš turėjau teisę padaryti pasirinkimą (kurį lėmė ne mano genai, o blaivus protas). Aš kalbu ne apie tai kurie narkotikai yra labiau kenksmingi JŪSŲ organizmui (naudojant juos ir išliekamą žalą po vartojimo), bet apie tai, kad narkotikus vartojantis asmuo yra nenuspėjamas, jis pats savęs (savo veiksmų) dažnai nekontroliuoja, nesuvokia ką daro, mato, girdi. Jis yra grėsmė visuomenei! Mano klausimas - Ar tik tiek iš gyvenimo tesitikit? Gal laikas suaugt į protą (jei dar paskutinio negryžtamai neprarūkėt)? Nereikia visko drausti - taip tikrai nieko nepasieksim, - Reikia rodyti pavyzdį! Jei taip ir toliau degraduosim (maišiukai vakarėliuose norma) ....
Jomajo 2009-11-23 22:49
tu bent skaitei sita foruma nuo pradziu? atrodo kad isvis iskrites is medzio, kalba buvo apie straipsni, kuri nukopinau ir kuriame rasoma kad zole sveikiau nei cigaretes ar alkoholis, jei tau atrodo kitaip ir turi rimtesniu argumentu tai rasyk tiesei tam mokslininkui, kuris taip teigia, o jei tau atrodo, kad cia raklamuojama narkotikai ir ir tik tiek smegenu turi pasiskaites begsi pirkt zoles, tai jau tavo bedos, as uz tave neatsakau.
pinkiss 2009-11-23 23:05
Users are LOSSERS.Man ydomu is kur cia tiek daug narkosu sitam tinklapi ???Tipo cia paskaitet knygas kelias ar seip straipsnius orientuotus i menka prota zmones ir jau zole pasidare nekenksminga,o alus daugiau uz amfa kenk.Tik visad zmones isiskir kai po keliu menesiu praded nebeapseit be dozes ir ieskot svarios venas kad galetu susileist dar doze.O istorija visa laika ta pati,tai vat pradejau parukydams zoles nikotins per 30min pasisalin is organizma,alkoholis per 12val isiprakaituoj,o bet koks kits suds praded kaulus lauzyt ir lomes prasided zmogui.
iusegun 2009-11-23 23:51
pinkiss, speju rukai taba ir geri alokoholi ir taip save pateisini. dar vienas su isplautomis smegenimis apie tabako ir alkoholio sugebejima pasisalinti is organizmo be pedsaku alkoholis, mums padeda atsipalaiduoti po sunkios darbo savaites, cigaretes nuiema stresa....viskas taip grazu ir romantiska...tau tai kale visus tavo gyvenimo metus...ir tu tuo patikejai ir tiki...man taves gaila... Utenos alaus reklama: "kada paskutini karta gerei alaus?" Kodel negaletu buti zoles reklamos: "kada paskutini karta putei?" Matot skirtumus? as ne
Saugos_kodas 2009-11-24 00:46
Na na , gana kiekviename poste skiesti apie kitų išplautas smegenis, kai pačio smegeninė išplauta totaliai ir pastoviai yra plaunama draugų narkomanų, su kuriais kalbiesi ir keitiesi požiūriu apie narkotikų naudą ir žalos nebuvimą. Paaštrinsiu- klaidingu požiūriu. Kaip suprantu tau žodis "narkomanas" nėra įžeidimas. Taigi, mielas narkomane, būk toks tolerantiškas, pasilaikyk savo nuomonę, kurią pats laikai norma, sau. Duosiu pavyzdį: čia atėjęs iškrypėlis, pasakojantis kokia nauda yra kitų pilnamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimas ir teikiama nauda bei malonumas tikrai niekam nesukeltų susižavėjimo, o tau kaip? Jis priimtinas visuomenės sraigtelis? Pagavai paralelę? Jei ne, tai linkiu kuo greičiau suvokti apie ką aš. Sėkmės sveikstant.