Sukurtas naujas kodas ateiviams iš kosmoso

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robinis 2009-11-25 18:09
susirasim tuos proto "brolius" tai paskiau sleptis reiks..
kiesza 2009-11-25 18:23
manau nereiktu save laikyt tokiais protingais o kurti kuo sudetingesne tokia programa
Azuolas 2009-11-25 18:25
Ne radio signalo kodavimo sudėtingumas esmė, bet pats radio signalas. Apskritai visas tas bandymas komunikuoti su nežemiška gyvybę man juokingas. Tikimybė, kad atsilieps koks ufonautas į tą signalą yra nedidesnė, nei parėkavus dykumoje atsilipes žmonių kalbą suprantantis gyvūnas.
ezlock 2009-11-25 18:35
Graudu ir labai naivu, kurti tokius dalykus. Visiskai jokios logikos neizvelgiu, tik kvailuma arba propogandini straipsni, matau kad zmones ismano kaip sukurt antenas, kad leistu kazkokias bangas, bet kodel jie mano jog ateiviai turi buti kaip zmones ir ju mastymo koncepcija turi buti tokia pat kaip ir zmoniu??? Atrodo jog siuolaikinis mokslas nesugeba arba net nesusimaste jog vystimos raida tikrai yra kitokia nei zmoniu, to sekoje ateiviu poziuris , mastymu ir kitu funkciju mechanizmas yra visai kitoks, nei musiskiu. Pakaktu musu evoliucijoje numesti akmeni pirmuoniui po kojom, jis nuvigiuotu visai kitais keliais ir ko sekoje visa evoliucija butu kitokia, kokia? tegul fantastai sugalvoja, bet butu kitokia. Matematika yra isradimas, tai nereiskia jog ateiviai taip pat ja atrado, gal atrado jie kuras kas aukstesni ir vertingesni dalyka, kurio mes net nesugebam suvokt.
Wolfy 2009-11-25 18:48
Isvis cia nesamone,per radio rysi bandyti kazka rasti,beto tie radio signalai sklinda beprotiskai ilgai,tai jei ir kas nors atsakytu,tai tikrai tai ne greit gautum atsakyma ir beto jiems cia gali atrodyti juokingas dalykas,nes gal jie tokiu mokslo saku apskritai nenaudoja.
ligonis 2009-11-25 18:51
ezlock: musu skaiciu niekas nesupras kitose planetose, bet santykius - supras. jei sugebes pamatyt, akd signalas yra nenaturalus tai gales ir spet, kad kazkas protingo ji siuncia. tos lygtys daugiau del vaizdo. nes kitose planetose netures tokiu pagrindu kaip cia, akd sifruotu koda. geriau yra siust buvimo vieta pagal tai kur esam. jei laikui begant kodas po truputi skirtusi sugebetu kazkas issiaiskint, kad siuncia tie, kas sukasi aplink zvaigzde kuri yra ten ar tai ten. ...nors istikro ensvarbu, jei ir pavyks uzmegzti rysi - jie bus pakankamai protingi, akd atkeliautu ir paklaustu koki velnia ten jiem siunciam(mums juk nera taip sunku nustatyt is kurios puses sklinda radiacija)
Mitas 2009-11-25 19:05
Pritariu, už mus yra daug protingesnių, reikia pagaliau mums nusileisti ant žemės.
werafonas 2009-11-25 19:14
Truputį baugina, tai kad yra siunčiama informacija, kokių medžiagų reikia mūsų rūšies gyvybei palaikyti, ar kokios sudeties yra Saulės sistema ir kt. Juk tai galima tikrąją to žodžio prasme sau duobę išsikasti. Dabar pamastom iš kitų civilizacijų pusės. Gauname pranešimą, kadangi esami labiau išsivystę, jį nesiunkiai iššifruojam. Tada taip pat nesiunkiai nustatome kryptį. Ir vuolią! Žinome, kad esame ne vieni. Kas toliau? Tikriname jų civilizacijos išsivystymo lygį. Kaip jau minėjau, kadangi esame labiau išsivystę, ten nesunkiai nusigauname, matome sau ant galvos, atsiprašant, šikančius pirmuonis (mūsų akimis), kurie dar tik radijo ryšį ir teyra įvaldę. Na, o kas toliau? Stebime? Na, gerai. Stebime. Renkame duomenis. Pastebime, kaip jie greitai vystosi, išsilaipina kitose planetuose. Suprantame, jog jie mums kelia didelią grėsmę, tiek dėl kolonizavimo, tiek dėl civilizacijų susidūrimo. nesiunkiai surandame būdą juos sunaukinti greičiau, kol jie mūsų dar neaptiko. Ir.. kaboom. Taigi, manau, kad siųsti savo gyvybės formos ir aplinkos "parametrus" yra neprotinga. Nes atsišaukę ateiviai tikrai ne galvyčių paglostyti atvyks..
Strong_Bad 2009-11-25 19:37
Koks tau skirtumas kokia informacija tu jiem siusi. Jeigu ten yra taip jau stipriai protingesni ir sugebes iki musu daskrist, tai manai jiem problema isgaut kokia ori informacija patiems? Manai, jeigu tu su antena jokios informacijos jiem neduosi, tai jie ir netures, ir nieko padaryt negales? Baikit jokint, sernas jokio signalo nesiuncia, o kaip uzverst ilgai sukt galvos nereikia. Signalo esme tik tame, kad butu toks signala, kuris issiskirtu is viso kosminio "triuksmo". Pasakojat apie zymiai protingesnius ateivius, daug labiau pazengusius moksle, bet vistiek juos durneliais laikot tam tikrai atvejais. PVZ: "ezlock: musu skaiciu niekas nesupras kitose planetose, bet santykius - supras. jei sugebes pamatyt, akd signalas yra nenaturalus tai gales ir spet, kad kazkas protingo ji siuncia. tos lygtys daugiau del vaizdo. nes kitose planetose netures tokiu pagrindu kaip cia, akd sifruotu koda. "
Azuolas 2009-11-25 19:52
ezlock: tokius projektus vygdo konkretūs entuziastai. kaltinti visą mokslo sistemą nereikėtų. . Kas bus, jei net ir pagavę signala tiesiog jie nenorės nieko šifruoti. Tiesiog taip išsivystė, kad ieškoti kažkokio kodo radio signaluose jiems reikštų tą patį, kas ieškoti kodo atskriejančiuose meteorituose. Ar dar biesas žino kaip skirtingai gali išsivystyti, tiek skirtingia, keik net žmoaus protas nesugeba įsivaizduoti.
Alianto 2009-11-25 20:19
jeigu jie butu tokie super issivyste, nemanot, kad mes butumem seniai atrasti ir tyrinejami? vis del to mes pirmuosius signalus issiuntem palyginti neseniai, tai kaip uz kokiu 100 sviesmeciu gali zinoti kad mes esame cia? galu gale kol iki ten signalas nukeliaus gal musu jau nebebus ir nebeteks zmonems sifruoti atsakymo. Nebent kitos gyvybes formos bus isradusios buda keliauti laiku, arba greiciau uz sviesa, tad galime buti ramus kaip beigeliai ir raustis savo saules sistemoje, bet bandyti visada verta.
sz520qm 2009-11-25 20:59
Nu jo... Komentarai komentarėliai Tik sušerk temą apie nežemišką gyvybę.. Visokio diletantiško šlamšto gausi Vieniems ateiviai per daug protingi, kad juokintume juos su tokiais primityviais kodais, kitiems radijo bangos per lėtos... Tretiems pavojus, kad siunčiau info apie gyvybės ir Saulės sistemos cheminę sudėtį (px, kad čia visiškas prasimanymas...).. Mjoa...
enternald 2009-11-25 21:01
Gal kiti ateiviai netransliuoja signalų, nes jie nenaudoja radijo bangų. Gal iš viso nesuvokia radijo, o naudoja neutrinus, kitas daleles. Galu gale mes patys nebeskleisime analoginių radijo ir televizijos bangų, nes naudosime daug naudingesnį būdą (skaitmeninė tv ir radija)
Tarawa 2009-11-26 08:26
Na galiu pasakyti tik tai jog pirmiausia as esu buves studentas (siemet pabaigiau mokslus).vidurkis 8,7 kazkur,na esme tokia kad sito kodo nesupratau tad gali nesakyti kad bet kuris studentas moketu si koda isversti hehe.na nebent as nesimokinau to ko reikejo.Baigiau Inzinerijos srity,kompiuteriu tinklu administravimo specialybe.Rezultatai buvo tokie auksti kad krizes metu netgi darba radau. Na bet nenukrypkim nuo temos hehe, as manau kad jei ateiviai jau tokie protingi ir gali skraidyti po visata,tai tikrai 100% jie tures technologija mumis uztikti pries mums issiunciant jiems signala...Bet kita vertus jei paziuretumem koki seriala,na pvz stargate SG1,tai ten goaulai tipo nezinojo zemes koordinaciu nes tipo visu planetu neiskraidysi,o technologijos neturi,nes jie skyre visus resursus ant ginklu,kosminiu laivu statybos o ne ant visatos planetu skenavimo..Bet cia tik serialas...tad nekreipkim i tai demesio. Manau kad signala turetumem siusti,o kaip bus taip,reikia tiketis kad bus gerai,gal jau musu provaikiai skris i kita ateiviu planeta ir dauginsis su ateiviais,who knows... Bet tuo paciu ir bijau,kad atskiris kokia galinga rase ir panaudos mus kaip maista..na bet esu patriotas,ir kovosiu iki galo hehe,jei tik galesiu
zugalia 2009-11-26 09:04
Hmz 2009-11-26 09:14
Straipsnio pavadinime yra klaida - signalai siunčiami ne ateiviams (t.y. tiems, kas su lėkštėmis skraido ir kiša Gražuliui analinius zondus), o nežemiškoms civilizacijoms, esančioms kitose planetose. Ateiviai ir be šitų signalų žino apie mūsų egzistavimą
Mitas 2009-11-26 09:34
Tyčiotis iš kitų yra žema.
Tarawa 2009-11-26 10:21
Nerealiai 2009-11-26 10:47
Man keisčiausia yra, tai, kad dauguma vos ne 100% mano, kad ateiviai yra būtinai labiau išsivystę ir pan. Aš ir pats taip manau iš dalies, bet gal reikėtų pagalvoti ir iš kitos pusės. Galbūt yra tiek labiau išsivysčiusių, tiek mažiau išsivisčiusių gyvybių formų. Kažkodėl dabar žmonės tiki, kad jie patys primitiviausi visatoje.
Mitas 2009-11-26 11:05
Bet aš manau, kad mums žymiai naudingiau užmegzti kontaktą su pažangia gyvybės forma, o ne už mus primityvesne. Primityvi gyvybė to signalo gali ir negauti, o net jei ji jį ir gaus, tai vargu ar sugebės iki mūsų atvykti, nes ir mes sugebam tik pakilti ir nusileisti, o kur dar kitos planetos, kitos galaktikos... O štai pažangi gyvybės forma mums labai naudinga, ji galėtų mums suteikti žinių, ištaisytų mūsų mokslo spragas. Jeigu mes galėtume judėti taip, kaip juda NSO, atsivertų visai kitos galimybės. Dabar kelionės kosmose skaičiuojamos mėnesiais, o paskui gal būtų skaičiuojamos minutėmis. Pagaliau ir kitas galaktikas būtų įmanoma aplankyti, palydovų būtų galima dideliu atstumu nuo Žemės pridėlioti. Bet čia yra dar ir kita pusė. Niekas nesako, kad niekas kosmose negauna mūsų signalų. Kad mes negaunam jokio atsakymo, dar nereiškia, kad niekas nepriima mūsų signalų. Gal tiesiog niekas nenori mums atsakyti. Mes keliam klausimą, ar nepavojinga su jais turėti ryšį, tai logiška, kad ir jie gali kelti tokį patį klausimą, ar jiems nėra pavojinga su mumis turėti ryšį. Gal mes karingi, gal mes norim juos kolonizuoti? Niekada nežinai, ko galima tikėtis iš nepažįstamojo.